Hogyan lehet megengedni ilyen vagyoni eltéréseket egy ország lakosságán belül?
Ezen az oldalon az egyik kérdés: Milyen olcsó ebédet tudok főzni a kislányomnak (paprikás krumpli, káposztás tészta)?
A másik: Megér ez a ló 800 ezer forintot? Vérlázító esküszöm!!!
20:05!
Értem amit mondasz, de a fekete munka, akárhogy is ragozzuk, árt a gazdaságnak! Magasak az adók, ez is igaz, de sajnos Magyarországon nincs meg a normális vállalkozói kultúra sem. Vagy ha szerinted normális feltételek mellett az emberek inkább a tisztességes utat járnák, akkor azt mivel magyarázod, hogy Németországban, Angliában, stb, ahol igazán nem lehet panaszkodni az óriási adóterhekre, stb, sok magyar mégis fekete munkát keres, illetve ha vállalkozó, akkor úgy foglalkoztatja az embereket? Pedig Nyugaton nem vagy rákényszerülve erre. Szerintem a magyarokban és úgy a kelet-európaiakban benne van az állandó kiskapu keresés, csalás keresése, stb.
Lehet , sokan mondják hogy a magyaroknál , oroszoknál , kelet európaiaknál a vérükben van ez a kiskapus , csalós dolog.De ez baromság szerintem.
Csak a keleti blokkban nem alakult ki vállalkozói kultúra.Régen tiltották a magántulajdont és a birtoklást és ez a birtoklási vágy extra mennyiségben kitört az emberekből a rendszerváltás után.
Én azt tartom vérlázítónak ,hogy aki pénzt akar keresni nonstop dolgozik. A főnököm is szép házban él jó autóval jár nagy cége van ,de milyen áron? Van ,hogy 18-20órát bent van. Volt ,hogy a felesége taxival küldött be kaját neki. Meg én délután hazamentem este vissza kérdeztem mennyit aludt mondta semmit.. Lehet te azt látod ,hogy milyen jó ,de mi aki tudjuk inkább sajnáljuk!
Én maradok szegény ,de boldog kiegyensulyozott egészséges!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!