Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan lehet megengedni ilyen...

Hogyan lehet megengedni ilyen vagyoni eltéréseket egy ország lakosságán belül?

Figyelt kérdés

Ezen az oldalon az egyik kérdés: Milyen olcsó ebédet tudok főzni a kislányomnak (paprikás krumpli, káposztás tészta)?

A másik: Megér ez a ló 800 ezer forintot? Vérlázító esküszöm!!!

2012. dec. 2. 15:30
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen a magántulajdon. Welcome to the real world.
2012. dec. 2. 15:38
 2/24 anonim ***** válasza:
Ennél nagyobb eltérések is vannak bőven.
2012. dec. 2. 15:46
 3/24 anonim ***** válasza:
76%

Valaki szereti a lovakat , ez a szenvedélye valaki meg a motorokat szereti.

Hogyha megdolgozott , tett érte az ember akkor megérdemli a vagyonát.

Az embereknek joga van magántulajdonhoz , joga van birtokolni.

Én sem fogok azért gyengébb minőségű ruhákban , silány autóval mert hogy jaj valakinek ennyi sincs ,jaj belegázolok a kis lelki világába mivel nekem több , jobb van mint neki.

Ez a való világ , való élet nem 1 mese.

2012. dec. 2. 16:19
 4/24 anonim ***** válasza:
82%
Most már láthatod kérdező, hogy miért tart ot Magyarország, ahol. :)
2012. dec. 2. 16:32
 5/24 anonim ***** válasza:
70%

Nem értem hogy ez miért vérlázító. Az utcákon is vannak Trabantok és Rolls-Royce-ok. Most szerinted akkor az is vérlázító?

Van aki cseszett bele a tanulásban, nincs sok végzettsége. Sajnos vannak olyanok akinek lehetősége sem volt tanulni (mondjuk első szakma megszerzéséig az állam biztosítja a tanulást). Vannak akik rossz szakmát illetve végzettséget választanak (bölcsész)

A közeli rokonságban van egy család ahol anyukának 8 általánosa van, apukának egy szakmunkása de nem hajlandó a szakmájában dolgozni, a gyerekek pedig szó szerint csesznek tanulni. De hőbörögni azt tudnak hogy milyen rossz ország és milyen rosszul kell élniük.

Illetve volt anyósomnak is csak 8 általánosa volt meg, ő mondta nekem hogy mindig is rossz tanuló volt és soha nem is akart továbbtanulni. Persze hőbörögni ő is nagyon tud mindenkire aki nála jobb módú volt, valamint hogy ez az ország milyen rossz. A férje pedig látástól-vakulásig dolgozott reggel 6-tól este 9-ig.

Ellenben az összes ismerősöm aki normálisan tanult és tudatosan olyan szakmát választott amihez érzéke van és szerette csinálni (mindegy hogy közép vagy felsőfokú) mindegyik nagyon jól el tudott vele helyezkedni és aránylag gyorsan. Jól meg is tudnak élni belőle.

Én is hallom illetve olvasom hogy az emberek mindenfelé a létminimum alatt élnek, de én itt a környezetemben olyan embereknél akik tényleg normálisan rendezték a saját életüket ezt nem tapasztalom (vidéken egy kis faluban lakom). Az ács/állványozó szakmunkás ismerősöm is jól meg tud élni, illetve a mérnökinfó végzettségű ismerősöm is. (persze nem ugyanúgy, mert mégis csak különböző szakmák de jól megvannak vele)

Minden embernek megvan a lehetősége hogy mihez kezdjen magával. Nem azt kell csinálni hogy egész nap otthon ülsz és azon aggodalmaskodsz hogy "jaj, milyen rossz is nekem" hanem fel kell pattanni és tenni kell ellene.

Persze az állam is hibás, ezt elismerem, mivel jóval több lehetőséget kellene biztosítania az embereknek. Nem azt mondom hogy könnyű, de nem is lehetetlen mint ahogy ezt sokan beállítják.

2012. dec. 2. 17:00
 6/24 anonim ***** válasza:
Illetve a világon vannak jóval nagyobb vagyoni különbségek is pl.: Rio
2012. dec. 2. 17:01
 7/24 anonim ***** válasza:
0%
Egy jó tenyészállat igenis megérhet 800 ezer forintot. A lótenyésztők sem biztos, hogy tízmilliókat keresnek egy évben, de a jó tenyészállomány kialakítása költséges. (Nem tudjuk, hogy tenyészállatról van-e szó vagy esetleg hobbiállatról.)
2012. dec. 2. 17:19
 8/24 anonim ***** válasza:
38%

"Minden embernek megvan a lehetősége hogy mihez kezdjen magával. Nem azt kell csinálni hogy egész nap otthon ülsz és azon aggodalmaskodsz hogy "jaj, milyen rossz is nekem" hanem fel kell pattanni és tenni kell ellene.

Hagyd már ezt a fasiszta szöveget.

1, nagyon attól függ hogy hol élsz az országban.

ha keleten akkor szinte semmi esélyed, ha É-keleten akkor még kevesebb.

2, Akkor szerinted akik fizikai munkát végeznek azok jobb ha felkötik magukat, mert úgy sem élnek meg a jövedelmükből?

3, Építész energetikus vagyok, (Debrecen)1 évig kerestem munkát 1 lehetőség volt, havi 120e nettóért, amit megköszöntem "dugja fel magának"!

Közbe meg hallom az olyan idiótákat mint te.

Szerinted nem tanultam eleget ?

Arról nem is beszélve hogy állítólag a műszaki az keresett szakma. Csak azt nem tudom hogy hol? A Holdon?

2012. dec. 2. 17:36
 9/24 anonim ***** válasza:

Nem a jövedelem ollóval van a baj, hanem az átlag jövedelmekkel és a minimál jövedelmek békasegg alatti színvonalával. Ha mindenki képes lenne egy Európai emberhez méltóan megélni a jövedelméből akkor közel nem lenne ekkora "statikus töltés" a levegőben.

Arról nem is beszélve hogy a gazdaságunk teljesítménye is sokkal jobb lenne.

2012. dec. 2. 17:55
 10/24 anonim ***** válasza:

A 8-asnak üzennék!

Nagyon sokan vannak a te cipődben, hidd el, én még ugyan tanulok, de tesókon, barátnőmön, barátokon láttam, hogy megy ez sajnos. Szabolcs megyeiek vagyunk eredetileg... Abban igazad van, hogy az ember nem mindig 100%-ig ura a saját sorsának. Abban sem tévedsz, hogy sajnos az ország egyes régiói nagyon rossz helyzetben vannak.

DE! Ezt most kérlek ne vedd okoskodásnak csupán leírom a véleményem, tapasztalataim.

1, Tudom, hogy nehéz, és őszintén kívánom a legjobbakat, de próbálj meg nyugatabbra költözni, ha lehet, errefelé keresni állást (Bp-en tanulok) stb.

2, Most ne vedd sértésnek, tudom, hogy tényleg nem megfizetett, de a 120 nettó pont több, mint amennyit a munkavállalóknak cirka kétharmada keres. A barátnőm 3 diplomával, nyelvvizsgával 100 nettó alatt kezdett el dolgozni, 8 hónap álláskeresés után. (200 nettóról indult a keresgélés!). Otthonról szinte semmi támogatást nem kapott. De munkáját jól végezte és meg lett az eredménye, már 5 hónap után kapott nettó 25 emelést és egyszeri 150 000-es bónuszt (emellett a kezdetektől járt valamennyi Erzsébet, meg utazási támogatás, ezek valszeg egy kicsit nőnek jövőre januártól). És a kollégái (meg burkoltan a főnöke)is mondta neki, hogy a végzettségeit tekintve, meg a munkamorálját (mellesleg ő még okj-s tanfolyamon tanul bérszámfejtést is) elképzelhető, h másfél-két éven belül már csoportvezető lesz (kb a dupláját keresné a mostaninak).

Mondjuk egy másik példa a környezetemből, hogy a nővérem nem adta alább, igaz 8 hónapig neki sem volt semmi, viszont ő egyből egy multihoz került 220 nettóval, kafetériával. Szóval nehéz okosnak lenni, én csak azt mondom, hogy ilyen nehéz időkben a kevesebbet is becsülni kell. Nekem is vannak szaktársaim, akik 300-as kezdőfizuról álmodoznak...

Ja még annyit megjegyeznék, hogy a környezetemben van egy pár nagyon sikeres ember (édesapám egyik gimis osztálytársa milliárdos vagyonnal rendelkezik), nos velük anno sokat beszélgettem arról, hogy mi a siker titka. Nos tudom, hogy ezernyi gazember él az országban, aki nem tisztán jutott pénzhez, viszont azok közül az emberek közül, akikkel beszéltem szinte mindenki szegény családból jött, nagyon alulról kezdte és kőkemény melóval 10-20-30 év alatt ért el egy olyan szintre, ami sokak számára csak álom. Persze volt, aki a vakszerencsének köszönhette, hogy jó helyen volt jó időben, meg volt, aki nyíltan bevallotta, hogy gátlástalannak kell lenni, amennyire a törvényi keretek engedik, hogy az üzletben előrébb juss, de nem ezek voltak a jellemzőek.

Én nagyon sok sikert kívánok, tudom, hogy hatalmas dilemma ez, remélem jó helyre kerülsz

2012. dec. 2. 18:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!