Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan lehet megengedni ilyen...

Hogyan lehet megengedni ilyen vagyoni eltéréseket egy ország lakosságán belül?

Figyelt kérdés

Ezen az oldalon az egyik kérdés: Milyen olcsó ebédet tudok főzni a kislányomnak (paprikás krumpli, káposztás tészta)?

A másik: Megér ez a ló 800 ezer forintot? Vérlázító esküszöm!!!

2012. dec. 2. 15:30
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
81%

"Én nagyon sok sikert kívánok, tudom, hogy hatalmas dilemma ez, remélem jó helyre kerülsz

Köszi.

De nem keresgetek tovább.

Már vagy egy éve csinálok egy szürke vállalkozást.

össze szalad a tejbe aprítani való, úgy hogy nem panaszkodom. Csak hogy nem a te eseted a jellemző vagy az enyém. A nagy átlag ma az országban 100e alatt tengeti az életét és diplomával is alig keres 150-160e ret.

A tendenciával van a baj azzal hogy a reáljövedelmek egyre alacsonyabbak.

Az első lakásom 19évesen vettem, úgy hogy még javában tanultam, és 2 hónap alatt kerestem meg az árát az az nem ejtettek a fejemre. Engem nem kell félteni és mindig megtalálom a kiaknázatlan lehetőségeket. Ha meg másként nem megy akkor van az USA ban és Németországban is rokonságom.

A baj hogy amit te leírtál és amit én (bár teljesen más a perspektíva) azt mutatja hogy ez az ország erősen süllyed.

Hiszen te azt ami normális lenne ha általános lenne, az példaként írtad, én meg pontosan arról beszélek hogy az én forma embereknek sem annyira rossz.

De attól még tragikus a helyzet, mert a te példáidra és az én általam képviseltekre is 100 szám jut az ellen példa.

2012. dec. 2. 18:21
 12/24 anonim ***** válasza:
0%

"3, Építész energetikus vagyok, (Debrecen)1 évig kerestem munkát 1 lehetőség volt, havi 120e nettóért, amit megköszöntem "dugja fel magának"! "

Ezekszerint van egy teljesen piacképtelen szakmád/diplomád.

2012. dec. 2. 18:51
 13/24 anonim ***** válasza:
21%

"Hogyan lehet megengedni ilyen vagyoni eltéréseket egy ország lakosságán belül?"

Hogy hogy hogyan? Ez már nem a kommunizmus, nem kell mindenkinek egyenlőnek lennie! Mindenki annyit keres, amennyit a munkája ér! Ha valaki valóban kiemelkedő valamiben, akkor igen is fog tudni jól élni. Ki kell szállni a fotelból és a munka után menni, mert a munka nem megy házhoz.

2012. dec. 2. 18:57
 14/24 anonim ***** válasza:
31%

"Már vagy egy éve csinálok egy szürke vállalkozást."

Értem. Panaszkodsz, hogy kevés a fizetés, nincsen munka, de közben te magad is teszel azért, hogy az ország még nagyobb sz*rban legyen még a mostaninál is. Köszönhetően a feketézésednek. A hozzád hasonló feketézőket, csalókat egytől egyig be kellene zárni egy önellátó börtönbe, és teljes vagyonelkobzást kellene végrehajtani. A feketézés, csalás miatt van az ország ott ahol. A politikus is hibás, de az ilyen fekete munkások is ugyanúgy.

2012. dec. 2. 19:01
 15/24 anonim ***** válasza:

""3, Építész energetikus vagyok, (Debrecen)1 évig kerestem munkát 1 lehetőség volt, havi 120e nettóért, amit megköszöntem "dugja fel magának"! "

Ezekszerint van egy teljesen piacképtelen szakmád/diplomád.

Az lehet, de akkor az ország 60% ának is az.

2012. dec. 2. 19:30
 16/24 anonim ***** válasza:
43%

"Értem. Panaszkodsz, hogy kevés a fizetés, nincsen munka, de közben te magad is teszel azért, hogy az ország még nagyobb sz*rban legyen még a mostaninál is.

Én ugyan nem panaszkodom!

"Köszönhetően a feketézésednek.

Ez egy tévedés amit csak az ostobák gondolnak.

"A hozzád hasonló feketézőket, csalókat egytől egyig be kellene zárni egy önellátó börtönbe, és teljes vagyonelkobzást kellene végrehajtani.

Ja.

Azt a vagyont amit 12 év alatt vertem össze teljesen legális vállalkozással, és fizettem be kemény milliókat a közösbe?

"A feketézés, csalás miatt van az ország ott ahol.

Tipikus analfabéta gondolkodás.

Nem a feketéző feketézik a gyallai gazdasági helyzet miatt hanem fordítva?

"A politikus is hibás, de az ilyen fekete munkások is ugyanúgy.

Meg anyukád mert mert szülni.

2012. dec. 2. 19:34
 17/24 anonim ***** válasza:
37%
A fekete munka miatt több adó kell, majd többen feketéznek, ezáltal még több adó kell! Azaz TI, csalók gátoljátok a fejlődést, és a többi tisztességes adófizetőnek kell még többet fizetni. A szürkegazdaságban évente 2500 milliárd Ft körüli összeg van benne! Ezek közül, ha a fele meglenne, már kisebb lenne a gond. Az a baj a feketézőkkel, hogy ti már akkor sem adóznátok, ha alacsonyabb lenne az adó és a járulékteher. A hozzád hasonlók még Nyugat Európában is a feketemunka lehetőségét keresi, aztán ha nem fizetik ki őket, akkor futnak segítségért.
2012. dec. 2. 19:44
 18/24 anonim ***** válasza:

Én teljesen megértem azokat akik feketéznek meg szürkéznek.

Ilyen adók mellett kis csalás nélkül nem jössz ki jól a vállalkozásodból Magyarországon.Lehet ügyeskedni törvényes keretek között is , tehát hogy nem sértesz törvényt.

Sok ember nem Orbán meg a bandája zsebét akarja tömködni adó cím alatt.Mivel azt az adót ellopják tőled , tőlem mindenkitől aki hagyja.Ennyit levonni adó címen az lopás.És aki teheti megakadályozza ezt a lopást.

USA , Ausztria...stb ott mások a követelmények egy vállalkozáshoz , más a modell , a rendszer ezért ott jóval kevesebben csalnak.

2012. dec. 2. 19:52
 19/24 anonim ***** válasza:

"A fekete munka miatt több adó kell, majd többen feketéznek, ezáltal még több adó kell! Azaz TI, csalók gátoljátok a fejlődést, és a többi tisztességes adófizetőnek kell még többet fizetni.

Már megint fordítva a lovon.

Azért feketézem mert ha nem tenném akkor nem érné meg felkelnem, mert sok az adó és kevés a fogyasztás.

Persze ez nem ennyire egyszerű, hiszen a magas adóknak az oka a magyar kkv k atomizált modellje, stb stb

Persze ennek is meg van a maga oka. "de ebbe nem megyek ennél a kérdésnél bele.

"A szürkegazdaságban évente 2500 milliárd Ft körüli összeg van benne! Ezek közül, ha a fele meglenne, már kisebb lenne a gond.

Csak hogy ezt sem lehet így mechanikusan kijelenteni.

Ugyanis a vállalkozás fejletlensége ami a fekete gazdaságba hajtja az ipsét. Hiszen ha legálisan annyival több vagy nagyobb haszna lenne akkor váltana.

Az az ha elkezdenéd a fekete és szürke gazdaságot leépíteni akkor abból a 2500ból ami egyes állítások szerint akár 4000is meg van, szóval abból a 2500milliárdból nem folyna be csak max 7-800milliárd.

Miközben a fogyasztás az multiplikálódott tőke vagy fogyasztási zuhanna, ahogy az Áfa hiszen ezek a pénzek is előbb utóbb a legális szférában kötnek ki.

Nagyobb kár lenne mint haszon, sőt ma = csőd.

"Az a baj a feketézőkkel, hogy ti már akkor sem adóznátok,

ha alacsonyabb lenne az adó és a járulékteher. A hozzád hasonlók még Nyugat Európában is a feketemunka lehetőségét keresi, aztán ha nem fizetik ki őket, akkor futnak segítségért.

Én nem keresem, mint említettem 12 évig voltam teljesen fehér adózó. Nyilván nem csak az adó ami fehérít, hanem az elérhető fejlődés inkább, a felszínen végezhető nagyobb megrendelések amik szem előtt vannak, a fejlesztési lehetőségekhez igénybe vehető eszközök és hitelek, stb stb.

Az a baj hogy nagyon nem értesz a közgázhoz hogy magadtól eligazodj, és megértsd a felszíni logika nagyon csalóka.

2012. dec. 2. 20:05
 20/24 anonim ***** válasza:

"Én teljesen megértem azokat akik feketéznek meg szürkéznek.

Ilyen adók mellett kis csalás nélkül nem jössz ki jól a vállalkozásodból Magyarországon.Lehet ügyeskedni törvényes keretek között is , tehát hogy nem sértesz törvényt.

Nézd.

Én nem az adók miatt feketézem elsősorban.

Hanem mert nincs akkora lehetőség abban amit csinálok hogy megérje akkora üzemméretet alkalmazni ami a fehér világban eltartana. Az előző vállalkozásom sem azért sz@rt be 12 után mert magasak az adók, hanem mert 2/3 al csökkentek a megrendeléseim. Nyilván ha alacsonyabbak lennének az adók akkor nőhetne a fogyasztás.

De ez nem ilyen egyszerű. Hiszen ha mindenkinek magasabb lenne a jövedelme akkor nőne az import is. Ha nőne az import akkor a gyatra export csereértékünk miatt (mivel csak alacsony hozzáadott értéket termel a GNI nk, versenyképtelenek lennénk, az az a csereérték arányunkat helyre kellene rakni = elinflálni a pízzt.

És a kör bezárult, kérész életű volt a jólét és jöhet a megszorítás. Ezt csináljuk 22 éve. Ideje lenne már egy gazdasági szakembernek is észrevenni nem csak egy autodidakta kögázt tanulmányozó építésznek akinek sok volt egy időben a szabadideje.

2012. dec. 2. 20:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!