Mi a véleményed arról, hogy Gyöngyösi Márton, jobbikos képviselő listát készítene a zsidó tagokról a kormányban?
" hogy az izraeli állampolgároknak nincs helye a parlamentben, mivel így könnyen nemzetbiztonsági kockázat lehet, a közelmúlt eseményei miatt is "
Akkor a románokat se engedjük be...
Nem láttam a felszólalást, és videót sem találtam róla (igaz, csak felületesen keresgéltem), úgyhogy nem ismerem a tartalmát.
De ha valóban arról szólt, hogy a zsidó származású képviselőket írják össze, akkor ez csak egy olyan geg volt a Jobbik részéről, amivel leginkább önmagának árt, mert nem hiszem, hogy egy szűk keménymagon kívül sok ember rokonszenvét elnyerték volna vele.
Ha tényleg csak annyi hangzott el, hogy az izraeli-magyar kettős állampolgárok ne lehessenek képviselők, akkor az teljesen érthető és jogos. Nem tudom, az országgyűlésben ez hogy van, de a Honvédség állományában például feltétel a kizárólagos magyar állampolgárság - logikus okokból.
Ha ez az Országházban nem így van, amit nehezen látok be, hogy hogyan lehetséges, akkor azt tényleg azonnal orvosolni kell.
Ám ez alól - tetszik vagy nem tetszik - kivételt képeznek azok az erőszakkal elszakított, ám a magyar nemzetbe teljes jogúan beletartozó embermilliók is, akik ma a határon túl élnek, de önszántukon kívül, azaz nem kitelepülők.
"Ám ez alól - tetszik vagy nem tetszik - kivételt képeznek azok az erőszakkal elszakított, ám a magyar nemzetbe teljes jogúan beletartozó embermilliók is, akik ma a határon túl élnek, de önszántukon kívül, azaz nem kitelepülők."
Ugyan, miért? Ugyan olyan nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek ezek a kétes emberek. Érdekes, hogy ti kihegyeztétek ezt a dolgot az izraeli-magyar kettős állampolgárokra. Miért nem a francia-magyar vagy a kanadai-magyar állampolgárokra? Mert véletlenül sem vagytok antiszemiták?
"Érdekes, hogy ti kihegyeztétek ezt a dolgot az izraeli-magyar kettős állampolgárokra."
Talán mert most épp a palesztin-izraeli kérdésről volt szó, okostojás.
"Mert véletlenül sem vagytok antiszemiták?"
Na bumm, és ha az lenne? Akkor mi van?
Akárhogy is fáj, Magyarország a magyaroké.
"Na bumm, és ha az lenne? Akkor mi van? "
Akkor miért van az, hogy iszonyat gyerekes módon, kézzel-lábbal tiltakoznak, ha a nevén nevezik őket?
Nem a zsidókat akarja összeírni, hanem az izraeli (kettős) állampolgárokat. Azért van különbség.
Teljesen jogos! Mit keresnek izraeli állampolgárságú képviselők a magyar parlamentben?
Még a dualizmus idején működött egy párt, "Országos Antiszemita Párt" néven.
Országgyűlésben ültek a képviselőik, akik nyíltan antiszemiták voltak.
Eltelt azóta bő száz év. Ahogy látom nem dőlt össze a világ... Úgy látom a világvége még várat magára, de lehet, hogy a csúnya patás jobbik elhozza az armageddont, mert bírálni merészeli a kettős állampolgárságú képviselőséget.
Uram irgalmazz! Ájvé!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!