A baloldal mit kezdene a 22000 milliárdos államadóssággal?
Fel kellene már fogni, hogy NEM az államadósság a baj! Ezt csak a Fidesz szajkózza, hogy elterelje a figyelmet a rossz gazdaságpolitikájukról!
Sok országnak nagyobb az államadóssága,mint a miénk, mégis fejlődik a gazdasága!
Bajnai kb 19.500 milliárddal adta át.
Ne b.ssz hogy már 22.000 milliárd a 3000 milliárdos manyup lenyúlás és az 1500-2000 milliárdos IMF maradék pénz ellenére???
Brutál!
Nem tudom mit lehet ezzel csinálni...
"Fel kellene már fogni, hogy NEM az államadósság a baj!"
Nem az a baj, hogy adósságunk van, hanem az a baj, hogy nincs látszatja annak, hogy a hiteleket felvettük.
"Bajnai kb 19.500 milliárddal adta át.
Ne b.ssz hogy már 22.000 milliárd a 3000 milliárdos manyup lenyúlás és az 1500-2000 milliárdos IMF maradék pénz ellenére???
Brutál!
Nem tudom mit lehet ezzel csinálni..."
Bajnai 20500 milliárddal adta át most 20,829 az adósság... közben sikerült 1000 milliárddal csökkenteni a deviza adósságot, a kedvezőtlen árfolyam ellenére is..
Ne feled, hogy 3 éve 20000 ezer milliárd többet ért, mint most. A 6-7% alapkamat miatt folyamatosan romlik a forint értéke más devizákhoz képest ( euró 1% alatt kamatozik )
15-ös!
Szavazás 2010 áprilisában volt!
Államadósság 2010 április: 19.323 milliárd
Ha kötekedő tipus vagy akkor 2010-es államadósság az év végi adat ami végülis a 2011 jan 1-ei adat: 19.987 milliárd.
20.500 milliárdot soha nem érte el!
Én ismerem az ÁKK adatait és én is így írtam.
Örömteli hogy belinkeled az oldalt de kérlek akkor olvasd is el!!
A jelenlegi adat egyébként valóban 20.829 milliárd!!(ha havi adatokat használunk akkor 2010 áprilist hasonlítjuk össze 2012 októberrel. Ha éveset akkor 2012 átlagot 2010 átlaggal)
Vagyis a fidesz 4500 milliárd plussz bevétellel is 1500 milliárdos adósságnövekedést ért el!!
De 15-ös, ha akarod összehasonlíthatunk éveset is de akkor is kb ennyi jön ki mert éves szinten 2010-es és 2012-es átlag is magasabb!
"A másik, hogy kormány váltás után 3 hónapot várni kell "
1. A fidesz kormány a 4500-5000 milliárddal még a te maximalista 20.500-as értékedet is azonnal 15.500-16.000-re levihette volna!
2. Ha 3 hónapot várni kell mint állítod akkor gondolom az első Orbán, majd utána a Meggyesi kormánynál is 3 hónapot veszünk ami miatt ugye a 100 napos program költsége még a fideszhez ketyeg! :))
Akkor fidesz átvette 1998-ban 6.100 milliárd adóssággal és átadta 2002-ben 9.200-al!
Az 4 év alatt ugye 3000 milliárd növelés.
Utána az 5500-at levonva a teljes mszp adósságnövelés a 8 év alatt kb 6.500 milliárd!
Majd utána a fidesz adósságnövelés 2 év alatt 6300 milliárd!!
Vagyis 2 év alatt annyival növelték az adósságot mint az mszp 8 év alatt!!
A te nézőpontod szerint nézve :))
A gond az hogy ha a te számaiddal tilitolizunk akkor is max te magyarázod bele hogy nem számít a 3000 milliárd és nem számít a megmaradt IMF pénz elköltése sem ami vagy 1500-2000 milliárd!!
És hogy nem számít hogy ezek mellett is 1300 milliárddal nött az államadósság 300 milliárddal!
Én spec az mszp kormányt sz.rnak tartottam de a te fideszed hazugságokban túlszárnyalja őket!
Nőtt az adósságunk és győzelemként igyekszed megélni azt hogy nem katasztrófa amit csinálnak csak simán elborzasztó!
És én részemről maradok a tényeknl!
Ha meg akarsz állíts fel szabályokat de ne hazudozz és ne változtasd aszerint hogy a pártod hogy tudja ezt a katasztrófális gazdaságpolitikák kevésbé siralmassá tenni!!
54%-os
Ezt az idézetet így 2 éve és kb 5000 milliárddal plusz bevétellel ideje lenne elfogadni!
"Nem a baloldal van hatalom, hahó! Ideje lenne a jobboldalnak cselekednie is, nem csak mutogatnia a másik oldalra."
Várom az eredményeket, számokat amit a fidesz elért a kormányváltás óta a gazdaságban!
Ne kímélj! Fel vagyok készülve a hatalmas gazdasági növekedés és a leszorított állami költekezés és az 1 millió új munkahely, mint már régen elért cél felhozására.. :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!