Liszt Ferenc antiszemita?
Liszt Ferenc [zeneszerző]
"A nap hamarosan eljö, amikor a zsidók kitoloncálásának kérdése az Élet, vagy a halál kérdését fogja jelenteni, egy olyan kérdéß halaszthatatlan megoldását, amely a felépülést célozza meg a békés mindennapi élet krónikus járványából, vagy annak szociális mocsárlázábó
Ezt olvastam az egyik oldalon, utána néztem én tényleg igaz hogy ilyent mondott.
Most akkor liszt antiszemita volt?
Amúgy rengeteg magyar híres személy, költök, papok, stb is lehet olvasni hogy igencsak antiszemiták voltak.
Mint például Ady, Arany is bírálták a zsidókat, de mégis tanuljuk őket az iskolában.
Holokauszt előtt is öltek zsidókat.
Elégették őket stb.
Gondoljuk Mária Teréziára, igencsak megmutatta hogy nem szereti a zsidókat.
Csak azt nem éltem hogy ezeket a költőket, akik ilyenek voltak miért tanuljuk azt hogy ők jó emberek voltak.
Hát én nem tudom.
Bár be kell vallanunk a 20.század előtt igencsak nagy volt az antiszemitizmus.
És nyugaton is! Ezek a költök pedig nyugatról vettek mintát, átvették a nyugati műfajokat, lehet hogy az antiszemitizmust is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!