Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért utolja Magyarországon...

Miért utolja Magyarországon minden társadalmi osztály a másikat?

Figyelt kérdés

Pl: egykulcsos adó.Mindenki a másikra mutogat aki 100 ezret keres arra aki 300at keres,hogy na de ő meg ő...Valószínűleg megérdemli,mert 1-2 diplomája van beszél két nyelvet.Nem teljesen korrekt az ilyet sarcoltatni akár 30-40%os adóval,mert tanult.

Az ember már ki se meri mondani a politikai hovatartozását,mert akkor már ferde szemmel néznek rá,ha nem úgy gondolkodik,mint ő.

Közösbe persze senki se akar adni,csak elvenni meg követelni..meg nekem ez JÁR ésatöbbi..

hol a változás? vagy itt sose lesz olyan?

2012. nov. 17. 11:38
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

"A kérdező kommentje:

sajnálom,hogy sokan annyit keresnek(70-80e),de erről NEM én tehetek.Ne rajtam akarják leverni!

Senki nem akarja rajtad leverni, csak rád is hatással van.

Te is csak abban a társadalmi keretben vagy képes mozogni amiben a 70e sek is. Innentől a te mozgásteredet is szűkítik.

De ez nem ennyire egyszerű sajnos.

z

Pld az a BMW amit a szomszédod vett egy az ország számára nagyon kedvezőtlen cserearányt hozott létre amikor behozták az országba. Hiszen valszín valami alacsony hozzáadott értékkel egyenlítettük ki az értékét.

Ha 30% áfa lett volna rajta az kompenzálna.

Ha az élelmiszerek áfa ja 10% lenne akkor 1, kevesebb lenne az elégedetlen szegény ember, 2 a csereérték arány is javulna.

De annyi megközelítése van a dolognak hogy le sem lehet írni. A lényeg hogy az 1 kulcs nagyon elhibázott.

2012. nov. 17. 12:12
 12/27 anonim ***** válasza:
A kérdés nem az volt, hogy az egykulcsos adó jó vagy rossz. Legalábbis kétlem, hogy aki az egykulcsos adó óta utálja azt, aki egy forinttal többet keres, mint ő, az előtte együtt ivott vele. Illetve aki többet keres egy forinttal a másiknál, az meg lenézi a másikat, hogy csóró. Általában (ismétlem: általában, persze sokan nincsenek tisztában a szó jelentésével) aki tanultabb, az jobban keres és kevesebbet siránkozik. Ilyenkor persze ő a rossz, mert a másik megállt 8 általánosnál, jobb esetben egy szakmánál, de az érettségi már sok lenne. A matek kettesen csak röhögött, hogy neki sose fog kelleni az osztás, elég ha tudja, hogy a hatvanezer sokkal kevesebb, mint a háromszázezer. És a legrosszabb, még most sem érti, hogy ezt miért írom.
2012. nov. 17. 12:22
 13/27 anonim ***** válasza:
Magyar vagyok és nem utálok egy társadalmi osztályt se. Sőt, azt se érzem, hogy az enyémet utálná valaki?
2012. nov. 17. 12:30
 14/27 A kérdező kommentje:
12.30 örülj neki:)! Az előtti válaszolónak pedig köszönöm az értelmes válaszát!Végre:)!
2012. nov. 17. 12:31
 15/27 anonim ***** válasza:

""A kérdés nem az volt, hogy az egykulcsos adó jó vagy rossz.

Nyilván.

Csak tudod az 1 kulccsal nagyon sokan rosszul jártak, és ez a valódi ok! Ha úgy sikerült volna bevezetni hogy ez ne történjen meg és a gazdaság ne szenvedjen károkat ami további feszültségeket okoz, akkor nem lenne ez a köpködés.

Érthető vagy nem?

2012. nov. 17. 12:35
 16/27 anonim ***** válasza:

"Általában (ismétlem: általában, persze sokan nincsenek tisztában a szó jelentésével) aki tanultabb, az jobban keres és kevesebbet siránkozik."

Igen azért keresnek filléreket a pedagógusok, és az eü. dolgozok illetve a közalkalmazottak.

Az egykulcsos adó igazságtalan, mert korrábban "felbruttósították" a béreket az akkori 40 % körül adó miatt.

Nem beszélve arról, hogy biztos nem a "Kiss és társa" szintű bt. -knél fogják bejelenteni teljes bérre az alkalmazottat, hanem az állami hivataloknál, cégeknél, ezzel kvázi a pártkádereket jutalmazva.

Magánvállalkozásoknál az ügyvezető is szinte minimálbér körül van bejelentve.

2012. nov. 17. 12:35
 17/27 anonim ***** válasza:
31%
Oké, persze az egykulcsos adóval sokan rosszul jártak nyilván, akik eddig semmit sem adtak a közösbe például nagyon megszívták. Viszont az meg a kutyát sem érdekli, hogy a családos középosztálynak pl ez nagyon jó volt, csak hát ott ugye dolgoznak a felnőttek és nem érnek rá egész nap gyk-n ontani a nyálukat. Fel kéne fogni, hogy Magyarországon nem csak minimálbéresek vannak, nem csak nekik van szavazatuk. Ha nekem jobb az egy kulcs, akkor arra fogok szavazni, aki azt támogatja, ha nem jobb nekem, akkor nem arra.
2012. nov. 17. 13:05
 18/27 anonim ***** válasza:

" Ha nekem jobb az egy kulcs, akkor arra fogok szavazni, aki azt támogatja, ha nem jobb nekem, akkor nem arra.

Lehet hogy politikailag ez így van, de gazdaságilag nem.

Hiába jársz te jól az 1k val pillanatnyilag, ha a gazdaságot a mai állapotában erodálja!

Csak annyit lehet vele elérni hogy sokan élből rosszul járnak, sokan meg meg az erodálással szépen lassan de biztosan. Gondolkodj! Az 1k nem működik, nincs gazdasági hatása főleg meg versenyképességi. A Tb t kellett volna csökkenteni ha már valamit csökkentünk. De nem is a csöki volt a cél OV részéről hanem a jövedelem átcsoportosítás.

Hangsúlyozom, nem maga az 1k a probléma hanem hogy csak nagy társadalmi és gazdasági károkkal lehetett bevezetni.

A szlovákok esetén a konjunktúra közepén az 1 k 2 év alatt balanszírozottá vált, nálunk nincs is esély rá. Nyilván hogy nő a feszültség.

2012. nov. 17. 14:00
 19/27 anonim ***** válasza:

"Csak tudod az 1 kulccsal nagyon sokan rosszul jártak, és ez a valódi ok!"

Tehát előtte SEMMI problémád nem volt azzal, aki legalább ötszörannyit keres mint te? Most engem akarsz átverni, vagy magadat?

2012. nov. 17. 14:03
 20/27 anonim ***** válasza:

Ez a gazdagabbak , nálad tehetősebbek elleni áskálódás a szocializmus hagyatéka.

A szomszéd már arra irigy hogyha 2 évvel fiatalabb Suzukid van mint neki vagy 2 négyzetméterrel nagyobb a házad.

Én elég tehetősnek számítok és sok az irigyem.Ezért is lakom itt Budán , itt keveset érezni a magyar mentalitástól amiről hányingerem van.

Olyan mintha egy másik bolygón laknék vagy egy másik országban.

Direkt úgy intézek mindent hogy soha ne kelljen átmennem a pesti részre.Amit ott látok az engem is lehangol.Az a keserűség , befordult arcok , az embereknek mintha citrompótló lenne a szájában állandóan.Szóval szörnyű.

Ez csak az én véleményem.

2012. nov. 17. 14:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!