Ti támogatnátok, hogy aki gazdag és több háza van, azt vegye el az állam és rászoruló, pl. devizahiteles családoknak adja?
Így lehetne csökkenteni az óriási vagyoni különbségeket.
Például az Egyesült Államok népességének legtehetősebb egy százalékának nagyobb a vagyona, mint az alsó 90 százaléknak együttvéve.
Németországban a leggazdagabb tíz százaléknál 1998-ban a teljes magánvagyon 45 százaléka koncentrálódott, 2008-ban viszont már 53 százalék volt ez az arány, és jelenleg a társadalom "alsó" 50 százaléka csupán a teljes magánvagyon 1 százalékával rendelkezik.
Magyarországi adatokat nem találtam, de mivel nálunk is 22 éve vége a kommunizmusnak, valószínű itt is hasonló tendencia figyelhető meg.
Miért kellene csökkenteni?
Tegyük fel hogy te örökölsz édesanyádtól egy 8-10 milliós lakást/házat meg mellé 2 millió forint megtakarított pénzt.
Te örülnél hogy csak úgy az állam ellopná?
Ellopná a tulajdonodat , a jussodat csak mert oda akarja adni olyannak aki nem is fizetett érte?
Vagy odaadja a cigányoknak mert "rászorulók"?
Szerintem te sem repdesnél az örömtől.
Tudod milyen következményekkel járna ha ezt csinálnád Magyarországon?
Akkor nem 1 millió magyar menekülne külföldre hanem ennek a többszöröse.
Egyébként meg Európában 2 ország van amelyiknek van banktörvénye , tehát bárki kopogtathat apeh ,nav és a többi, ők nem adják ki az ügyfél adatait.Ezek az országok Svájc és Ausztria.Ha oda rakja valaki a pénzét akkor biztonságban van nem tudnak nyomozni utána.
Még az USA-nak sem adják ki.
"Például az Egyesült Államok népességének legtehetősebb egy százalékának nagyobb a vagyona, mint az alsó 90 százaléknak együttvéve. "
Ez nálunk is így van. És nem mondhatod, hogy nem élnek jól az amcsik.
Akinek több háza van?
És mi van azokkal a nem tehetősebb emberekkel akik örökölnek házat és nem tudják eladni?
Akkor nekik is több házuk lesz de mégsem gazdagok.Nekik fizetni kellene havi 1 milliót?És mégis miből?
"Akinek egy háza van, annak nem kellene fizetni, a többi ház után, a ház értékének mondjuk 1-1,5 százalékát évente."
Ki a gazdagabb? Akinek van 3db 15 milliós házban tulajdonjoga pl öröklés miatt, vagy akinek van egy 100 milliós háza a saját nevén, vett egyet az asszonynak is, meg egyet-egyet a két gyereknek? Melyikük fizessen ingatlanadót?
Kérdező. 3 ingatlan van a tulajdonomban. Az egyik Budapesten, jelenleg ott élek, amiért keményen megdolgoztam. A másik kettőt örököltem, de vidéken vannak. Eladni nem tudom, mert a faluban nincs semmi olyan lehetőség hogy oda költözzön bárki is. De papíron 3 ingatlannal rendelkezem. Dolgozom, havi 110 ezer forintot keresek.(2 műszak) szóval nem hiszem hogy fair lenne ha többlet adót fizetnék.. Miért is?
Azt meg fel se vesd hogy csak a gazdagoknak kéne. A gazdag ember inkább ráíratja a gyerekére a házát (aki ugye nem keresőképes, nem gazdag a törvény szerint) és már meg is úszta a többletadót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!