Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a konkrét problémájuk...

Mi a konkrét problémájuk azoknak, akik a jelenlegi Orbán-kormányt szidják megállás nélkül?

Figyelt kérdés
Teljes függetlenséggel kérdezem, én még friss hús vagyok, most kezdtem a témába beleszagolni... de ha a 18 éves fejemmel átgondolom, akkor arra jutok, hogy elvégre is Gyurcsány "k*rta el"... amit valakinek helyre kell hozni. És valljuk be, Bajnai közel sem tudta a problémát hosszútávon megoldani... vett fel hitelt, amivel az emberek szimpátiáját akarta elnyerni,de a problémát ő sem oldotta meg... és most mindenki tőle várja a megváltást. Nem, nem arról van szó, hogy most Orbánékat védem, én is nagyon nagyon sok mindennel nem értek egyet... De az embereket sem értem.
2012. nov. 8. 16:29
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
üdv a klubban én már 6-7 éve tag vagyok ... Nem öröm hogy más is ide került, de legalább másnak is ki fog nyílni a szeme...
2012. nov. 9. 20:02
 32/35 anonim ***** válasza:

A szemek kinyílnak,mindenki rájön mi az ábra,mindenki tudja a tutit.Megbeszélik egymás közt.Mindenki látta előre,még az is aki nem.Jaj de rossz nekünk,a francba is...

És nem történik semmi...

Jön a következő bűvész és a következő...és milyen jó is ez a műsor.

Van miről beszélni.Összehozza az embereket,mint egy jó színdarab.

Akit itt szidni lehet mindössze csak az ,aki ezt elviseli a hátán.

Sajnos én is közéjük tartozok.

2012. nov. 10. 00:31
 33/35 anonim ***** válasza:

Egy hét alatt rendet tesszük mondta Pintér. sikerült???

2012.11.10. 06:10

Téma lettünk: olcsó magyar prostituáltak árasztják el Hollandiát

Amszterdamot és Zürichet elárasztják az olcsó magyar prostituáltak, akiknek az átlagéletkora egyre csökken. Az emberkereskedelemmel szorosan összefonódó szexrabszolgaság felszámolásában a nemzetközi összefogást az országok eltérő jogi szabályozása és főként hozzáállásbeli különbsége hátráltatja. A holland és a svájci média állandó témájává vált a magyar alvilág. A Hetek írása.

2012. nov. 10. 08:03
 34/35 anonim ***** válasza:
Az hogy szegények.A szegénygég,kilátástalanság csak nő a rendszerváltás óta.És az emberek tűrőképessége már rég elfogyott,azonnali életszínvonal növekedést akarnak.És igazuk van,nem lehet hibázatani őket.
2012. dec. 7. 19:26
 35/35 anonim ***** válasza:

Én soha nem foglalkoztam a politikával. Apám rendszeresen, bevallom őszintén hülyének is néztem miatta. Ez nem is volt meglepő, hisz diák voltam semmi keresettel, eltartottak, s csak annyit vettem észre, hogy nem mindenre telik, s akarok valamit legyen az akár egy új cipő arra is várni kellett 1-2 hónapot. Mindez persze akkor, amikor még albérletbe laktunk.

Elköltöztünk azóta, már csak rezsit kell fizetni. Én befejeztem az iskolát, s majd másfél éves hányódás után szerencsére lett munkahelyem. Igaz, hogy sikerült beszippantani egy multinak, de én ennek is örültem.

És mióta dolgozom figyelek az ilyenekre, s január óta pedig én is szidom a kormányt, s miért?

Változott a munkaköröm, így a minimálbér helyett már szakmunkás minimálbért kapom, ami a korábbi fizetéshez képest 13-15 ezer forintos emelést jelentett. Örültem volna, de ez a 13-15 ezer forintos emelés csak papíron létezik, ugyanis az egykulcsos adónak köszönhetően ez nettó jövedelmemen egyáltalán nem látszik. És mai napig emlékszek, amikor bementem az első fizetés után, mikor már érvényben volt az egykulcsos adózás: akik maradtak minimálbéresek, azok egyik része morcos képpel dolgozott, míg páran felvállalták érzelmeiket, s sírtak, mások pedig inkább elbújtak és a szemeiket törölgették. Nettó jövedelmük 15 ezerrel csökkent....

Pontosan nem tudom mikor, de jött a következő huszárvágás, amikor is jött az új munka törvénykönyve, mellyel a dolgozókon, s elsősorban ismét a minimálbéres rétegesen rúgtak még egyet. A délutáni műszakpótlék tartott délután 2-től este 10-ig, az éjszakai pedig este 10-től másnap hat óráig. Nos, ezt megszüntették. Így a pótlék ideje este 6-tól, reggel 6-ig tart. A cég lépett is egyet, s jó pár dolgozónak olyan beosztása lett, hogy este 6-ig dolgozott maximum, így tovább csökkent a fizetésük legalább 7-8 ezer forinttal. Arról nem is beszélve, hogy csak teljes ledolgozott óra után jár. Így, ha pl. én el akarom érni az utolsó buszomat 5 perccel előbb el kell indulnom... Így arra az órára ugrik a pótlék.

A pénz része mellett viszont tovább romlott a munkavállalók helyzete az új törvénykönyvnek köszönhetően. Bármikor kirúghatnak most már, ráadásul több napos 13 órás műszakjaid is lehetnek. Nálunk is van olyan, aki úgy jár így napokat, hogy vidéki, s legjobb eshetőségben is tud aludni két műszak között 5 órát... Rendben, utána kap 4-5 napot egybe,de az mit ér?

És akkor jön a kegyelemdöfés: a meglévő és a friss munkanélküliek kizsigerelése.

Nálunk mindig úgy volt, hogy amíg tartott a téli időszak apámnak nem volt munkája. Építőipar, télen nincs munka, így fizetés sincs, s senki ne járjon rosszul ilyen 2 - 2 és fél hónapig munkanélküliként volt itthon apám. Annyit kapott, hogy meg tudtunk belőle élni. A változás szerint folyamatosan legalább 365 nap munkaviszonyodnak kell lenned, különben nem jár semmi! Maximum szociális járadék, ami 28 ezer forint... Gondolhatod milyen állapot van most itthon.

2012. dec. 28. 00:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!