Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mire jó az az új dolog most a...

Mire jó az az új dolog most a magyar politikában, hogy aki szavazni akar, annak regisztrálnia kell? Ez most komolyan mire jó?

Figyelt kérdés

2012. nov. 1. 22:26
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg azt várják tőle, hogy többségében a biztos pártválasztók fognak regisztrálni és a választásokon ez kicsit feléjük (a fidesz felé) billenti a mérleg nyelvét.

Egyébként csak fölöslegesen növeli a bürokráciát.

2012. nov. 1. 22:48
 2/10 anonim ***** válasza:
87%
Az elsőnél a pont. Én még azt is el tudom képzelni, hogy ha a saját statisztikai felméréseik annak kedveznek, hogy ne kelljen regisztráció, akkor az utolsó hónapokban visszavonják, mondván engedtek a nyomásnak blablabla.
2012. nov. 1. 22:52
 3/10 A kérdező kommentje:
Ilyet is csak Magyarországon lehet megtenni :S
2012. nov. 1. 22:53
 4/10 anonim ***** válasza:
12%
Ne zavarjon, hogy rajtunk kívül még Mexikóban,Franciaországban,Nagy-Britanniában és még az Egyesült Államokban is van regisztráció a szavazás előtt.
2012. nov. 1. 23:31
 5/10 Komplikato ***** válasza:
81%
4-es téged meg ne zavarjon, hogy azon regisztrációknak kb. semmi köze nincs ittenihez és mindegyikre van ok, de nekünk van ám egy központi lakcímnyilvántartónk, így egy felesleges luxuskiadás lesz és csak azért csinálták amit 1-es is leírt. USA-ban pl. nincs nyilvántartás, ezért ott kell is a regisztráció. Másrészt nincs túlbonyolítva mint nálunk lesz. Franciáknál se ilyen idióta megoldást használnak.
2012. nov. 2. 00:12
 6/10 anonim ***** válasza:
20%

Műveltségi cenzus. Aki szavazni akar az ennyit már tudjon, hogy akar, és föl tudja írni magát.

Én a 8 általánost is kötelezővé tenném a választáshoz.

2012. nov. 2. 01:45
 7/10 anonim ***** válasza:
42%
Egyetértek a 01:45-ös válaszolóval. Utálom a Fideszt, de ezt a lépésüket csak helyeselni tudom. És egyáltalán nem biztos, hogy ők fognak belőle profitálni 2014-ben.
2012. nov. 2. 09:01
 8/10 anonim ***** válasza:
Na igen ez elég kétélű fegyver, mert a Fidesz azt hiszi, hogy az ő szavazói csak az elitből áll, hát nagyon tévednek. Az én környezetemben a 8 általánossal vagy szakmunkással rendelkező fideszesek vannak többségben.
2012. nov. 2. 09:53
 9/10 Szabó Joe ***** válasza:

Szerintem is jó a regisztráció mert sok csalást kiküszöböl.

Ha hiszitek ha nem az eddigi választásokon a választások előtti héten a kisebb településeken főleg az ország szegényebb térségeiben megjelent egy teherautó vagy kamion, és elkezdték osztogatni a tartós élelmiszereket liszt cukor száraztészta stb. Persze ezt mindig valamilyen karitativ szervezettel lefedve de mindig odasúgva,hogy ezt ennek vagy annak a pártnak köszönhetitek.Ezeknek a nem bizonyítható csalásoknak a kizárására szolgál ez a regisztráció.A nyolc általánost is kötelezővé tenném mert azért csak kell valamennyi tudás és információ a döntéshez,hogy kinek adjam a szavazatom.Ez már nagyon kellett!

(És nektek hivatásos kötöszködőknek lenne egy javaslatom nem ártana néha GONDOLKODNI nem csak fújni és köpködni.)

"Akinek nem inge ne vegye magára"

2012. nov. 2. 21:46
 10/10 anonim ***** válasza:
A műveltségi cenzust én is jó ötletnek tartanám, csak én 8 általánosnál magasabban húznám meg a határt. Egy érettséginél vagy szakmunkásnál.
2012. nov. 2. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!