Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan lehet, hogy már ennyire...

Hogyan lehet, hogy már ennyire lecsökkent a különbség a FIDESZ és az MSZP támogatottsága között?

Figyelt kérdés

2010-ben a választásokon 0,9 millióan szavaztak az MSZP-re, míg a FIDESZ-re 2,7 millióan.

A mostani közvélemény-kutatások szerint az MSZP-t már 1,3 millióan támogatják, míg a FIDESZ-t mindössze 1,6 millióan.

2012. okt. 31. 23:41
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
82%

Mivel nincs más nagy párt, az emberek többsége rájött, hogy még az MSZP is jobb volt, mint a Fidesz.

De még ennyi Fideszes sincs a valóságban. A Századvéget a Fidesz fizeti! Ezért fényezi a statisztikáit.

2012. nov. 1. 07:31
 12/44 anonim ***** válasza:
97%
Én megfordítanám a kérdést: Hogy lehet, hogy még mindig ennyien támogatják a FIDESZ-t? Amúgy meg nekem is gyanúsak a közvélemény-kutatási adatok. Én nagyon mást tapasztalok a valóságban. Egy vadidegen emberel is elég 2 mondatot beszélni, és már magától mondja, mennyire rühelli ezeket. És tényleg: Kinek hozott jót ez a rezsim pár százezer gazdag hivatalnokon és más hűbéresen kívül? Persze, ha belegondolunk, ezen se kell annyira csodálkozni, csak működik a diktatúra. Én se mondanám meg egy közvélemény-kutatónak, hogy nem szeretett pártunkra akarok szavazni, mert ki tudja, hova jelent...
2012. nov. 1. 08:11
 13/44 anonim ***** válasza:
97%

"Hiába a Fidesz az a párt, ami normálisan vezeti az országot, az MSZP sokkal jobb minőségű propagandát tud előállítani az alacsonyabb néprétegek számára."

Ja úgy, hogy a Fidesz egy csomó médiaszolgáltatót felvásárolt és új médiatörvényt írt! Akkor ezek szerint nagyon bénák!

"Ezek az emberek elfelejtették az MSZP érát, vagy mi a fene? Megértem, hogy nem tetszik nekik a Fidesz kormány, de akkor most visszamennek egy hasonlóan sz.rhoz? Csiki-csuki lesz örökké?"

Nem, akkor ahány ciklus annyi új pártot kellene alapítani és kormányra ültetni? Francokat! Nyugaton sem különbek a pártok! Igaz, ott a jobboldal nem sodródik a szélhez és nem módosít önkényesen választási törvényeket.

"Most ők is népszerűek és őket tartják erkölcsös, hozzáértő, jó gazdasági szakembernek és politikusnak."

Szerintem Bajnai számot vetett a múltjával, Gyurcsány eltűnt a francba az MSZP-ből. Orbán ezzel szemben nem takarodott el az anyjába, ő az aki fasizálja az egész jobboldalt - ezt konkrétan egy volt Fideszes írta!

“Kell valaki, aki a Fideszen belül felvállalja végre, hogy véget vet a fasizálódás egy ideje tartó folyamatának. Nem akarok illetéktelenül beleszólni a párt ügyeibe, már egy ideje nem vagyok tagja, de egyik alapítójaként nagyon aggaszt volt pártom jelenlegi állapota. Azért is, mert jelenleg a baloldalt sem tekinthetem politikai otthonomnak. Kell egy bátor ember, akit – szerintem – sokan követnének a párton belül, ha elkezdi végre a korszerű, nem klerikális Fideszért a küzdelmet. Egy bátor és kitartó ember kell, aki kimondja a lényeget. Mi a lényeg? (…) Orbánnak mennie kell! És utána ki is tart céljai mellett, akár évekig. Ez az ember a magyar demokrácia egyik hőse lesz – és ez nem tréfa.”

2012. nov. 1. 09:01
 14/44 anonim ***** válasza:
17%

"....hogy még az MSZP is jobb volt, mint a Fidesz. "

Ha már muszáj ebből a kettőből választani, akkor inkább szembeköpöm magam és a Fideszre szavazok, mintsem még egyszer visszajöjjenek a szocik (akármilyen formában is).

2012. nov. 1. 09:19
 15/44 anonim ***** válasza:
95%
Valaki itt írta egyszer hogy abba kéne hagyni a vezér keresést mert nincs szükség Országmentő vezérekre. Ez egy nagyon hibás elmélet, ugyanis ha megnézzük hogy a történelem során milyen országok tudtak komoly eredményeket elérni akkor azt látjuk hogy azok az országok amelyeknek volt egy őszinte éleslátó szavahihető vezetője akinek volt rálátása a problémákra kimerte mondani a rosszat és tudott mutatni egy végrehajtható érthető tervet a problémák megoldására. Az ilyen vezetőket akkor is követte a népe ha azt mondta mint Csörcsil : Csak vért és verejtéket tudok ígérni! Nos hogy a kérdésre is válaszoljak a Fideszre szavazó kis és középréteg kezdi érzékelni hogy Orbán és a Fidesz nem azt nyújtja neki mint amit ígért ezzel nem is lenne annyira nagy baj ha nem romlanának folyamatosan az életkörülményeik, de sajnos romlanak. Két és fél éve hallgatják a nagyratörő terveket és hogy ezután jobblesz nekik de sajnos azt tapasztalják hogy egyre rosszabb a helyzetük, ezt alátámasztandó még a gazdasági szakemberek is azt mondják hogy Orbán Matolcsi és a Fidesz kormány egyre távolabb kerül a jó megoldástól. Valamilyen gazdasági torzszülöttet alkottak ami aztán a rájuk omlott és ezalól már nincs menekvés. Vannak kétségbeesett próbálkozásaik de ezek már nem hoznak jelentős változást. Ilyen például hogy pénzért árulják a Magyar állampolgárságot, idáig süllyedt a nagy szabadságharcos forradalmár. Nos ezek a negatív dolgok egyre több emberben azt az érzést keltik hogy Orbán és a Fidesz átverte Magyarországot. Kell egy másik ember aki azt teszi amit mond és amit a józan ész diktál. Nem hirdet forradalmat sokkalinkább összefogást, okos gazdasági pénzügyi szociális programot, ami hiteles átlátható és végrehajtható. És ezt az ő őszintesége szakmai képességei és meglévő tervei garantálják. Én Bajnai Gordonra fogok szavazni ha eljön az ideje.
2012. nov. 1. 09:58
 16/44 anonim ***** válasza:
100%
Egy normális országban az ember nem kényszerül arra, hogy a kisebb rosszat válassza.Magyarország nem normális...
2012. nov. 1. 11:55
 17/44 bumbi02 ***** válasza:
100%

A válasz egyszerű:

Hiába a Fidesz az a párt, ami normálisan vezeti az országot, az MSZP sokkal jobb minőségű propagandát tud előállítani az alacsonyabb néprétegek számára. Míg a Fidesz nem kínál mást, csak a puszta igazságot, ami sok embernek nem tetszik, hiába csak az vezetheti ki az országot a válságból, addig az MSZP mindenféle megalapozatlan légvárakat épít a prolik mozgósítására.

Sokkal jobb minőségű propagandát? A Fidesz állami pénzből reklámozza a véleményét. Ha nem figyelted volna meg, évente kb 2-3 levelet kapunk a kormánytól, amiben mutatja mennyire törődik velünk, és folyamatosan reklámozza magát a kormány, rádióban, tévében. Éppen az új tervét, vagy a nem engedünk az IMF-nek hazugságait. Az elmúlt években nem volt ekkora propaganda gépezet, mint ma. Persze azokat, akik egy médiumból, vagy épp annyiból se tájékozódnak, és csak találkoznak futtában ezekkel a reklámokkal, nos őket pont meggyőzik.

2012. nov. 1. 13:02
 18/44 anonim ***** válasza:
52%

Szerencsére az emberek nem hülyék és ez az adat csak egy közvélemény-kutatás volt.

A másik, hogy az infórádión olvastam egy újabb felmérést ott csak 500 emberen végezték, tehát lehet lejesen fals, de a szavazni elmenő emberek 46% a a kormányt támogatná még mindig.

Jelenleg nincs más választás, a kormánynak a helyén kell maradnia.

Mert bármely ellenzéki párt kerülne hatalomba mindent visszavonni és átírni kész katasztrófa lenne.

Diktatúra ide vagy oda, az államadósság csökkent a tartalékok nőttek, lehet nagy áron, de láttuk az IMF tanácsok nem hoznak sok jót, és szerintem ez az ok hogy még mindig támogatják a kormányt. Van egy erős külföldi behatás ami ránk akar kényszeríteni megszorításokat.

2012. nov. 1. 13:33
 19/44 bumbi02 ***** válasza:
91%

Jelenleg nincs más választás, a kormánynak a helyén kell maradnia.

Mert bármely ellenzéki párt kerülne hatalomba mindent visszavonni és átírni kész katasztrófa lenne.

Diktatúra ide vagy oda, az államadósság csökkent a tartalékok nőttek, lehet nagy áron, de láttuk az IMF tanácsok nem hoznak sok jót, és szerintem ez az ok hogy még mindig támogatják a kormányt. Van egy erős külföldi behatás ami ránk akar kényszeríteni megszorításokat.

Ezt jól látod, jelenleg nincs más választás, a kormánynak a helyén kell maradnia. Majd a választásokkor kell leváltani 2014-ben.

És le tudnád írni hogy mik voltak azok a hú de gonosz IMF tanácsok, amik semmi jót nem hoznak? És hogy melyik külföldi behatás akar megszorításokat? Mert szerintem a kormányunk nem külföldi. Megszorít ő IMF vagy EU nélkül is, csak rájuk keni az egészet. Az IMF nagyjából semmilyen lakosságot érintő megszorítást nem kért. Az ingatlanadóval, meg társaival csak a kormány rémisztgeti az embereket.

2012. nov. 1. 13:38
 20/44 anonim ***** válasza:
70%
Milyen államadósság csökkent? Miről beszélsz? Beragadt egy magas szinten, legfeljebb a forint árfolyamának változása lök rajta pár %-ot felfelé vagy lefelé. Viszont elraboltak 3000 milliárd értékű magánnyugdíj-vagyont, akkora bank- és egyéb különadókat vetettek ki, ami teljesen tönkreteszi ezeket az ágazatokat. Milyen tartalékok nőttek ehhez képest? Primitív az az ember, aki azon tapsikol, hogy jól megadóztatták a bankokat. Mert ha a bankok nem működnek megfelelően, akkor nincs hitelezés, ha nincs hitelezés, nincs beruházás, ha nincs beruházás, nincs növekedés, ha nincs növekedés, nincs jólét. Ilyen egyszerű. És ugyanígy le lehet vezetni ezt a távközlési, az energetikai, meg az élelmiszerlánc-különadókra is. Ezeknek csak annyi a következménye, hogy ezek a szektorok nem ruháznak be, nem fejlesztenek, romlik a szolgáltatás, lemarad az ország, ráadásul velünk fizettetik meg a többletadó nagy részét. A végcél pedig nem más, mint ezeknek a cégeknek a kinyírása, távozásra kényszerítése, a verseny kiiktatása, és az Orbánhoz bekötött állami monopóliumok létrehozás minden téren. Meg tudná valaki magyarázni, hogy ez miért jó nekünk?
2012. nov. 1. 13:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!