Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A kormány miért Nyírő Józsefet...

A kormány miért Nyírő Józsefet vagy Wass Albertet akarta betenni tantervbe? Miért nem Karafiáth Orsolyát, Faludy Györgyöt, Márai Sándort!?

Figyelt kérdés
2012. okt. 31. 20:48
1 2 3
 11/25 Pro Patria ***** válasza:
65%

Az autonómia nem elszakadást jelent. Az autonómia teljesen ésszerű bármely nép esetében. Meglepő lehet talán számodra, de az erdélyi románok esetében is él a gondolat Erdély autonómiájáról, mert így Bukarest nem tudná úgy kiszipolyozni, lévén, hogy Románia legfejlettebb része, ami számára nettó ráfizetés az adózási rendszer. Ez azonban, hangsúlyozom, nem elszakadást, vagy függetlenséget jelent.

Meg kellett volna adni, de a magyar kormány ebben az ország széthullásának első lépcsőfokát látta. Ezért született meg "csupán" az 1868-as nemzetiségi törvény.

2012. okt. 31. 22:17
 12/25 Pro Patria ***** válasza:
52%

22:16

Te pedig olvasd el, amiket én írok.

2012. okt. 31. 22:20
 13/25 A kérdező kommentje:
Elolvastam de nem hiszem hogy nyugat nyomására akarták volna elszakítani, inkább az hogy akié a föld az viszi.
2012. okt. 31. 22:21
 14/25 Pro Patria ***** válasza:
70%
A történelem nem "hit" kérdése. Alátámasztottam mindent, amit mondtam.
2012. okt. 31. 22:22
 15/25 A kérdező kommentje:
Nemerének van Alternatív történelem tankönyv azt olvasd el.
2012. okt. 31. 22:23
 16/25 Pro Patria ***** válasza:
77%

Ismerem. Ha abból tanulsz "történelmet", az sokmindent megmagyaráz. Annyira hiteles, mint másik oldalról például Földi Pál.

Én a komolyabb szakirodalmat olvasom. Nem hobbitörénészek tollából.

2012. okt. 31. 22:27
 17/25 anonim ***** válasza:
46%
épp a kérdezőt támadtam volna, de igaza van pro partiának (bocs ha félreírtam) Állíts érveket az állításaid mögé :D. Mondhatnám azt is, hogy hogyha 1492-ben kolombusz nem fedezi fel amerikát, hitler nem törhetett volna hatalomra. Szerintem. Ne akarj mindenben a magyarokra találni hibát :D. Ne kövesd te is a "Merjünk kicsik lenni" irányvonalat.. Épp itt volt az ideje, hogy újra elkezdjünk nyíltan beszélni Trianonról, mert nem hagyhatunk feledésbe 3 millió magyart csak úgy :).
2012. okt. 31. 22:42
 18/25 anonim ***** válasza:
82%
olvass tőlük, majd megérted. Karafiáthot meg hogy kevered ide?! tehetségtelen, magától elszállt költőcske. Minden, csak nem tehetséges!
2012. okt. 31. 23:00
 19/25 A kérdező kommentje:
Szerintem meg egész jó.......
2012. okt. 31. 23:04
 20/25 anonim ***** válasza:
38%
Társadalmi igény van Wass Albert munkásságának megismerésére, ugyanis rengetegen önszorgalomból olvasnak Wass Albert könyveket! Ez bizonyítja, h. a top 50ben mindig van 2-3 Wass Albert könyv is ... jómagam is olvastam tőle könyvet és kellemes csalódás volt!
2012. okt. 31. 23:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!