Szerintetek jobb vagy rosszabb lenne az ország helyzete, ha a kormány végrehajtaná az IMF programját?
Nem értem a vitát.
Sokan írtátok, hogy csak irányszámokat ad, a költségvetésbe nem szólnak bele. Én nem látom a különbséget. A kettő ugyan az, mivel döntő mértékben a költségvetés dönti el, hogy az irányszámok teljesülnek vagy sem. A kettőt nem lehet szétválasztani.
"csak irányszámokat ad, a költségvetésbe nem szólnak bele. Én nem látom a különbséget. A kettő ugyan az..."
Nem ugyanaz. Az IMF megmondja mekkora kiadáscsökkentést és egyéb hülyeségeket (kapcsolási díj, kézpénz-felvételi díj, ezeket úgyis áthárítják a szolgáltatók ránk) vár el a hitelért cserébe. Az a kormány dolga, hogy ezt hogy oldja meg, ha akar hitelt. Márpedig jelen helyzetben a gazdaságunk rászorul.
18:14
"És általában van egy olyan elvárás az IMF részéről, hogy a költségvetést az adóemelések helyett a kiadáscsökkentésekkel tegyék egyensúlyba. "
Pontosan ezt kellene csinálnia a kormánynak, de nem fogja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!