Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A nyugdíjcsökkentés tabu?

A nyugdíjcsökkentés tabu?

Figyelt kérdés

Kedves mindenki ez alapján írtam ki az előző kérdést:

[link]

Mint mondtam Portugália, Görög, Spanyol országban már tárgyalnak a csökkentésről. Ugyanis a rendszer fenntarthatatlan. Csak itthon dugják a homokba a fejüket a politikusok.

Azt pedig végképp nem értem, hogy az előző miért nem felelt meg a kérdéskiírás feltételeinek...

2012. okt. 17. 20:18
 1/5 anonim ***** válasza:
Az:)
2012. okt. 17. 20:23
 2/5 anonim ***** válasza:

"A nyugdíjcsökkentés tabu?"

Igen!

"Mint mondtam Portugália, Görög, Spanyol országban már tárgyalnak a csökkentésről."

Nekik azonban van honnan csökkenteni.

"Ugyanis a rendszer fenntarthatatlan."

Ez bizonyos.

Egyébként sok helyütt beszélnek erről, a megoldás valószínűleg egy kevert módszer lesz: növelni a most dolgozók nyugdíjkorhatárát, bevándorlókat behívni, preventív egészségügy terjesztése (hozzá kapcsolódik) és egy bizonyos arányú magántőke bevonása a rendszerbe, valamint az öngondoskodás propagálása.

2012. okt. 17. 20:35
 3/5 belapus ***** válasza:
90%
Kb. 2 millió nyugdíjas, a választópolgárok kb. 30%-a nagyon komoly erő.
2012. okt. 17. 20:43
 4/5 Gauldoth ***** válasza:
Szerintem azért nincs sok pénzük. Ha kevesebbet adnának sokan kerülnének rossz/lehetetlen helyzetbe.
2012. okt. 18. 14:50
 5/5 anonim ***** válasza:
Alkotmányellenes...
2012. okt. 18. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!