Ki nem szavaz a jobbikra?
Törjön le.
Mondjuk nekem a médiából ennyi jött le.
19:28-as jól megmondta, csakhogy médiából szedte ezeket. Ott pedig nem mondanak ám mindent el...
"eddig mindenki megfulladt benne."
azért pl. az angolok egészen jól el vannak néhány száz éve az általad oly nagyon lenézett demokráciával... (hogy csak egy országot említsek...)
ezt most nem egészen értem.
ha van egy bevált, és már évszázadok óta bizonyítottan jól (nem hiba nélkül!- jól) működő modell, miért kellene nekünk feltalálnunk a langyos vizet?
Pont ezért, most mondtam, lehet hogy Nugat-Európában működik, itt Kelet-Európában nem úgy tűnik! Amúgy én meg ezt nem értem h mi ez h "évszázadok óta", amikor alig 50-80 éve van csak elterjedve a demokrácia. Hollandia és Franciaország kivétel, de a többi európai állam mind monarchia volt az I. Vh.-ig (alkotmányos), akkor hol beszélhetünk évszázadokról? Az ókorban is volt demokrácia, nem volt az sem valami életképes, Hellászt a monarchikus spártaiak védték meg, arról nem beszélve h a görög demokrácián könnyedén keresztül gázolt mind a makedón, mind a római impérium; akkor hol beszélhetünk megint csak a demokrácia életképességéről? Ezek nem azt bizonyítják.
A langyos vízról meg annyit mondanék, hogy szerintem miért ne fedezhetnénk fel? Miért ne találhatnánk fel a spanyol viaszt? Mi lett volna ha Kolumbusz el sem indult volna Nyugat felé, mondván "úgysem én fedezem fel a spanyolviaszt", hát ilyen mentalitással, hogy "úgysem mi fogjuk megcsinálni, úgysem sikerüln nekükn" megrekedtünk volna valahol az őskorban...
úgy látom, hogy annyira két malomban őrölünk, hogy felesleges az érvelés.
aki az államformát keveri a társadalmi rendszerrel, annak csak egyet tudok javasolni:
tanulmányozd egy kissé mélyebben a történelmet...
Az a baj hogy Magyar országnak a Magyarokénak kellene lenni?
Hogy mindent elhisztek a bérenc médiáknak?
Nem veszitek észre hogy mossák az agyatokat mert félnek egy új erőtől akinek nincs vaj a fején?
Aki könnyen elszámoltathat mert van rá erkölcsi alapja?
"Történelem szakos vagyok, de hagyjuk"
akkor a helyzet még rosszabb, mint gondoltam...
érdekes dolgokat taníthatsz a gyerekeknek, ha nem tudsz különbséget tenni a királyság, mint ÁLLAMFORMA, és a demokrácia, mint TÁRSADALMI REND között...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!