Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A baloldal miért ilyen?

A baloldal miért ilyen?

Figyelt kérdés

Hogy lehet, hogy lenézik a külhoni magyar embereket, még csak gyertyát sem gyújtanak június 4-én.

Olyat is olvastam, hogy valaki a kommunista népírtással is egyet értett, de ha az élet menete van, akkor ott vonulnak idegen nemzetekkel.

Nekik komolyan többet jelentenek idegen népek, mint a saját nemzetük?

2012. okt. 13. 08:02
 1/7 anonim ***** válasza:
63%
Mert baloldaliak és nem jobb oldaliak. Mindig az ellenkezőjét csinálják mint a kormány. Ha a kormány kezdené el szapulni a határon túliakat akkor a baloldal kelne a védelmükre. Ilyen egyszerű. Persze egy egészséges demokráciában kiállni a magyarok mellett és az élet menetén részt venni, megszokott dolog.
2012. okt. 13. 08:21
 2/7 anonim ***** válasza:
53%
A baloldali Magyar emberek nem nézik le a külhoni magyar embereket, sőt együttéreznek velük, de mivel a külhoni Magyarok mind idegen ország területén él a Magyar államnak tekintettel kell lenni az adott ország törvényeire, és semmi értelme szembeszállni velük vélt vagy valós előnyökért. A szavazati jog megadása pedig sérti az anyaországban élők jogait. Ha ti határon túli Magyarok úgyérzitek hogy nektek kevés jogotok van az adott idegen országban akkor ezeket a jogokat nektek kell kiharcolnotok és nem a Magyar államtól kell mindent várnotok mert ez az idegen ország és Magyarország konfliktusához vezet, ez meg csak gyengíti Magyarországot, ez meg nemlehet nektek sem érdeketek. Lásd a Román Magyar pengeváltást- vagy a Szlovákot.
2012. okt. 13. 08:23
 3/7 anonim válasza:
54%
Egyetértek 2-es válaszadóval. Én is sajnálom a határon túli magyarokat Trianonért, a nehéz sorsuk miatt, de az a helyzet, hogy mi sem élünk valami rózsásan... Nekem sincs munkám (szültem 2 gyereket, a gyes lejárta után nem vettek vissza - pedig elvileg kellett volna, a kormány "mindent" megtett ennek érdekében). Szóval nekünk itt kell "megharcolnunk" az igazunkért, a határon túli magyaroknak meg ott, ahol élnek. Az lenne a legjobb, ha oda-vissza működne, hogy nem szólok az adott ország belügyeibe, nem ott élek, semmi közöm hozzá. És szerintem sem kellene szavazati jogot kapniuk Magyarországon a külhoni magyaroknak, mert "semmi közük" a mi belügyeinkhez, mivel nem itt élnek! Ezt Orbán csak azért találta ki, hogy ha a határon belül nem kapna elég szavazatot, akkor majd a külhoni magyarok megsegítik, hiszen ő is "sokat" tett értük. Éppen ezért nem hiszem, hogy külföldieknek kellene arról dönteniük, hogy Orbán maradjon-e a főnök (vagy 2014 után a király) vagy sem... Az lenne a legjobb, ha szépen elmennénk egymás országába nyaralni, jól éreznénk magunkat, aztán szépen hazamegyünk, és a következő nyaralásig elvagyunk a szép emlékekkel...
2012. okt. 13. 09:37
 4/7 anonim ***** válasza:
7%

Ha a határon túli magyarok annyira magyaroknak érzik magukat, telepedjenek ide, fizessék ők is a mi adóinkat és akkor majd kapnak a közösből. Ők a magyar nemzetiséghez tartoznak, vallhatják magukat magyarnak, ezzel egyet tudok érteni, de semmi több. Más országok állampolgárai. Lassan már ők fontosabbak lesznek, mint mi itthon, akik fizetjük itt a hatalmas adókat, meg szívunk mindenért.

Én például jól beszélek franciául, ismerem a történelmüket, nagy történelmi, irodalmi egyéniségeiket. Most akkor kérjem ki magamnak, hogy nem vagyok francia állampolgár? Jól ki is nevetnének...

2012. okt. 13. 11:28
 5/7 anonim ***** válasza:
25%

Nem gyűlölöm a külhoniakat, nem értek egyet a trianoni szerződéssel. De a tatárjárás, vagy a mohácsi vész évfordulóján sem gyújtok gyertyát. Ezért még magyar vagyok.

A szavazati jog megadása pedig sérti az itt élő emberek érdekeit. Ne szavazzon senki a mi bőrünkre. Otthon legyetek egységesek, nem pártokra szakadva, akkor tudjátok a saját jogaitokat érvényesíteni.

Az Élet menetével jó érzésű ember nem ért egyet. A Jobbik azért szervezi, hogy még több gyűlöletet keltsen a magyarok és a cigányok között. A cigány kérdést nem így kellene megoldani.

A lengyelek viszont a Békemenetnek nevezett Orbán dicsőítő rendezvény. Az ország többsége nem akarja dicsőíteni azt az embert, aki tönkreteszi az országot, a lakosság többségét egyre mélyebb nyomorba taszítja.

Nem Orbán meg a Fidesz hazugságait kellene hallgatnotok.

2012. okt. 13. 11:43
 6/7 A kérdező kommentje:

Szerintem itt egyeseknek szövegértelmezési gondjaik lehetnek.

Ki a fene beszélt a szavazati jogról?

Utolsó, az élet menete a holocausthoz kötődik.

A Jobbik a Magyar élet menetét szervezi, ne keverd a kettőt.

Én arra vagyok kíváncsi, hogy ha trianon megemlékezés van, akkor miért fújjolnak, meg rasszistáznak, ha az élet menetén kell vonulni, akkor meg ott vannak.

Az időjárásról kérlek ne beszéljünk, hanem a kérdésre válaszoljatok nekem.

2012. okt. 13. 18:28
 7/7 anonim ***** válasza:

A külföldi országok nem vennének minket semmibe, ha végre határozottan kiállnánk a jogainkért, az ottani magyarokért, és nem mindig azt néznénk, hogy nem sértjük-e a szomszédos országok érdekeit. Ez a politika egyszerűen oda vezetett, hogy nem tisztelnek. De erre nem is tudnék jobbat mondani, mint egy off példát.

Nézzük meg a börtönöket! Ha valaki nézett ilyen börtönökről szóló fimet, az tudja hogy vannak egyik oldalon a bikák, másik oldalon a csicskák és köcsögök. Elnézést a kifejezésekért, de ez börtön szleng. A köcsög, igen ő az akivel buz1skodnak, akin végigmennek, a csicska pedig az, akit ugráltatnak. A bika az, aki ezt csinálja velük. Börtönökben tényleg megy ez. Általában úgy dől el, hogy ki melyik lesz, hogy megnézik ki az erősebb. Börtönökben az erőviszonyok szabják meg, hol lesz a helyed. Ha puhány vagy, és ráadásul még nyámnyila is, akkor tuti csicska vagy köcsög leszel. Ha viszont képes vagy másokat megverni, és keményen kiállni magadért (ez jelenti a fizikai helytállást is persze), akkor bika is lehetsz, sőt kiharcolhatsz némi tiszteletet is. Amíg azonban ezt nem teszed meg, le sem fognak sz@rni, és alul leszel. No, így működik a börtön. Ezek után mindenki vonatkoztassa ez a politikára, és beláthatja, miért tehetnek meg bármit velünk a külföldiek.

2012. okt. 13. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!