Szerintetek ez nem törvénybe ütköző? Mit sóltok ehhez?
A falunk kapott EU-s támogatást falu felújításra, nem tudom pontosan mennyi, de pár 10 millió forintot biztos.
A polgármesteri hivatalt kezdték el felújítani (amikor nincs rendes út, kb. földes út van, nincs sem rendes focipálya, sem park a gyerekeknek).
A polgármester a saját kőműves brigádjával végezteti a munkát, én ezen teljesen letablóztam. Tehát a támogatást saját zsebre juttatja, ezzel nem is lenne gond, ha legalább közhasznú felújításra költené. Eddig egy kocsijuk volt. Most már kettő + egy motor a fiuknak. A lányukat külföldre küldték, azt hiszem taníttatni. Szerintetek is pofátlan dolog?
A polgármester "felettese" a megyei közigazgatási hivatal. Ha ilyen visszaélést tapasztalsz, ott tudsz szerintem bejelentést tenni, illetve - ha azt szeretnéd, hogy foglalkozzanak is az üggyel - nem árt felkeresni a hírrel egy-egy helyi illetve ellenzéki újságot.
Amint nyilvánosságot kap, nem lehet már olyan könnyen a szőnyeg alá söpörni.
Üdv Magyarországon!
Mondhatni ez a normális, a legtöbb embernek az ilyen már fel se tűnik, annyira megszokták. Sajnos.
"Szerintetek is pofátlan dolog?"
És törvénytelen is.
De.
Vannak az egyenlőek ... meg az egyenlőbbek ...
Pécs polgármestere hasonló pénzen tengeri körútra vitte a haverokat. Zugló polgármestere meg önkormányzati pénzből vett erdélyi nyaralót. A régi esztergomi polgármester meg egyenesen milliárdokat szúrt el a becsődölt fürdő komplexumra. És?
Nekik lehet.
"Az EU-s pénzeket meg kell pályázni, és csak arra lehet költeni amire kapta az önkormányzat."
Lásd pécsi eset? :D
Az ugye meg van, hogy azért volt pánik tavasszal, mert az EU érdeklődött röpke 28.000.000.000 forintnyi el nem számolt kiadással ... EU pénzből?!
"mert az EU érdeklődött röpke 28.000.000.000 forintnyi "
Jaj. Elírtam picit, javítom:
"mert az EU érdeklődött röpke 28.000.000.000.000 forintnyi"
Azaz huszonnyolcezer milliárd.
Igazán jó lenne tudni milyen EU támogatásról van szó, mert van jelenleg egy pályázati lehetőség a Polgármesteri Hivatalok felújítására. Ha azon sikerült pénzt nyerni, akkor azt nehéz lenne útakra költeni, egyből bebukna az egész.
Közigazgatási hivatalok pedig már nincsenek. Jelenleg a megyei kormányhivatal az ellenőrző szerve az önkormányzatoknak, DE mielőtt hozzájuk fordulsz, menj be inkább a hivatalba és érdeklődj, hogy milyen támogatást nyert el az önkormányzat. Ez publikus adat, ki fogják adni neked.
Feljelentést nem akarok tenni. Még csak 18 éves vagyok, csak érdekelt, hogy más mit szól ehhez.
A brigádjában mindegyik munkás falubeli és egy párral jóban is vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!