Mióta és miért számít önkényuralmi jelmondatnak a szebb jövőt és a kitartás?
A "Szebb jövőt!" a leventemozgalom köszöntése volt. Semmi önkényuralom nincs benne, csak a baloldali politikai vezetésnek minden, ami 1945 előtt volt, és nemzeti jelleget képviselt, az fasiszta.
A "Kitartás!" tényleg hungarista köszöntés volt, a válasz rá pedig "Éljen Szálasi!" volt.
Aki a nemzethez tartozik, annak nem kell félni az ilyesmitől annyira, míg aki az annak ellensége, persze hogy fél mert saját vesztét látja abban, hogyha a nemzet megerősödik és lerázza magáról a kártevőket.
Figyeld meg, az átlag magyar valahol, még ha csendben is, de támogatja ezeket, mert tudja hogy valahol ez ő érte van, ez a nemzeti immunrendszer, míg azok, akik rasszistáznak, náciznak, fasisztáznak, antiszemitáznak, persze hogy zavarja őket, mert a nemzeti öntudat az ő ellenségük.
Ha te Magyar vagy és a nemzethez tartozol, miért zavarna hogy valaki neked, a te nemzetednek akar jót, hirdeti azt?
Akkor már azt is tudod ezek alapján, hogy akit zavar, hova tartozik, és miért zavarja...
Szia!
Ugyan már!Én itt,nyíltam tiszta szívemből szebb jövőt,de főleg szebb jelent kívánok mindenkinek és ehhez sok kitartást!
ilyen kifejezéssel se találkoztam még, hogy "önkényuralmi jelmondat".
A 'kitartást!' nyilas köszöntés volt, szóval elég érthető, miért nem igazán szalonképes.
A "szebb jövőt!" eredetileg Horthy ideje alatt volt a levente-mozgalom köszöntése(pontosabban annak az egyik része), emiatt a későbbi militarista, radikális/széljobber körökben, ahol a levente-mozgalmat tekintették példának, azok körében ismét elterjedt.
"mivel veszélyes a kisebbségekre és a demokráciára pedig be kellene már végre tiltani."
Veszélyes a nemlétező demokráciára? Az már komoly fegyvertény. Betiltani is nyilván a demokrácia jegyében kell. ;)
13:04. Mondd már meg, hogy ki tartozik a nemzethez, nehogy hülyén haljak meg. Születésem óta itt élek és mióta dolgozom, fizetem az adót, sőt az utóbbi időben a megemelt és az új adókat is. De! Nem szimpatizálok az ilyen köszönésekkel, meg "jókívánságokkal", amit itt emlitesz, meg emlitenek sokan, mert tudom, hogy a történelem mely korszakát idézik és mi lett ezeknek a vége.
Akkor én most nem vagyok már magyar? Nem tartozom a nemzethez?
Szia ma 14:25!
Nem érdemes a múlt gondolatiságában élni!Elhiszed nekem,hogy "szebb jövőt" és "kitartást" kívánok neked!Csak arra a három szóra figyelj és ne engedd,hogy az elméd mindenféle egyéb tartalommal megtöltse azokat!
"Akkor én most nem vagyok már magyar? Nem tartozom a nemzethez?"
De, te magyar vagy, a 13:04 meg Magyar - ez sajna már egy jó ideje két külön nemzet.
Kedves 14:30!
Köszönöm mindenesetre a jókívánságokat és hasonlókat kívánok.
De sajnos lehet, hogy bennem van a hiba, de nem vagyok képes elvonatkoztatni attól, hogy ez ekkor kinek (kiknek) a jelszava, köszöntése volt.
Ennyi erővel szólithatjuk egymásnak Elvtársnak/Elvtársnőnek is. Erről mi jut eszedbe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!