Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyi ráció van abban hogy a...

Mennyi ráció van abban hogy a megélhetés nélkül maradt nyerőgépesek bűnözőnek állnak?

Figyelt kérdés
Ugye betiltották a nyerőgép üzemeltetést ezzel egy csomó ember veszítette el a jól jövedelmező megélhetését. Én vendéglátósként ismerek jopár ilyen embert aki ebből élt. Hát eddig sem állt messze tőlük a zsiványság és a csibésség. Ezek az emberek biztos nem fognak elmenni mondjuk minimálbérét melózni valahova mikor eddig ezeknél a nyerőgépes cégeknél még az utolsó alkalmazott is százezreket kereset. Mihez fognak kezdeni? Szerintem elég nagy az esély rá, hogy bűnözőnek állnak. Mi a véleményed?
2012. okt. 7. 20:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
79%
Annyian bűnöznek,hogy az a néhány nehézfiú belefér a csapatba még.
2012. okt. 7. 21:06
 2/11 anonim ***** válasza:
54%
Akkor én is bünöző vagyok, mert abból amit hivatalosan keresek nem lehet megélni.Ha van valaki akinek semmi sara nincs, értem ezt a megélhetésért tett eröfeszitésekre,az jelentkezzen mert ő pl.egy jó jelölt lenne a miniszteri poszta.Van még aki elhiszi,hogy 47000ft-ból meg lehet élni?
2012. okt. 7. 21:06
 3/11 intrepid ***** válasza:
51%
Lehetséges, akkor majd szépen megbuknak, megismerkednek a börtönélet intimitásaival, és amikor kijönnek, majd sokkal szerényebbek lesznek.
2012. okt. 7. 21:08
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell bűnözőnek lenniük, csak majd a hátsó szobában üzemelnek a gépek. Lebukni aligha fognak.

Így működtek régen a rulettbarlangok, vagy a bögrecsárdák. Csak keresni kell valakit, aki időben le adja a drótot a várható ellenőrzésről.

2012. okt. 7. 21:16
 5/11 Komplikato ***** válasza:
53%
Szinte semmi, de annak nagyon nagy, hogy a bűnözők a tiltás okán nyilván nagy elánnal ráállnak a nyerőgépekre. Ez 99%.
2012. okt. 7. 22:10
 6/11 Komplikato ***** válasza:
53%

"Akkor én is bünöző vagyok, mert abból amit hivatalosan keresek nem lehet megélni."

Fizetésből megélni, az is szerencsejáték és egyre többen veszítenek rajta ...

2012. okt. 7. 22:10
 7/11 anonim ***** válasza:

Én elég nagy rációt látok benne.

Én is ismerek ilyen embereket. Nekem is az véleményem, hogy ők nem fognak elmenni dolgozni.

Illegális szerencsejáték szervezés, uzsora, csalások. Ezekben mind keményen benne lesznek. Meg még kitudja mibe másznak bele.

2012. okt. 7. 22:40
 8/11 anonim ***** válasza:
Magyarországon krónikus munkanélküliség van.Egyértelmű a könnyű pénzkereseti források után néznek az emberek.Nem azt bűntetném aki kenyérért és a meleg otthon miatt lop,hanem azt aki ezt teremti és a külföldre vitt vagyonából még az ükunkájának sem kell dolgozni!!!
2012. okt. 8. 05:17
 9/11 anonim ***** válasza:
40%

Ezt a 40 ezer munkanélkülit el lehet felejteni amit hangoztatnak.

Mennyi nyerőgép üzemelt itthon 5000? Hány tulaja lehetett 2-3000 ember? Járulékos veszteség..

Elhanyagolható ahhoz képest amennyi kárt okoztak. Nekem több munkatársam fizetésnap beszórta a teljes pénzt a gépbe. Otthon meg 2 gyerek várta, hogy enni kapjon...

Sok-sok éve be kellett volna már tiltani.

2012. okt. 8. 14:51
 10/11 anonim ***** válasza:

Utolsó! Nagyon nincs megfelelő képed a dologról!

Egyrészt a nyerőgépek száma 2011-ben az 500 ezres adó előtt mintegy 40 ezerre volt tehető! Pár évvel ezelőtt még ennél is több volt! Volt, hogy elérte a 100 ezret! Igen 100 ezer darab nyerőgép üzemelt az országban egy időben!

Körülbelül olyan 10 ezer ember lehet az aki közvetlenül nyerőgépekkel foglalkozott. Emellet amiben sokan nem gondolnak bele még rengeteg kocsmáros, pultos is elveszíti a megélhetést. Rengeteg kocsmát csak a nyerőgép tartott el. Asztalosságban egy kocsmai nyerőgép fedezte a bérleti díjat és egy alkalmazott fizetését. A 100 forintos kisfröccsből ezek nem jönnek ki. Rengeteg kocsma kénytelen bezárni. Ezáltal további munkahelyek szűnnek meg.

Aztán a dolgot tovább lehet gondolni. Kevesebb kocsma=kevesebb árú. Vagyis az italnagykerek és egyéb beszállítok is képesek kevesebb emberrel ellátni a munkájukat. És így tovább...

A vendéglátás egészére drasztikusan hat ez a döntés! Az a 40 ezer keletkező munkanélküli teljesen reális lehet!

2012. okt. 8. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!