Az államadósság elleni alapot miért nem reklámozzák?
Szerintem jó a kezdeményezés, csak nagyon kevesen tudnak róla. Mondjuk kiraknák minden bankba, hogy "Segítsen 1000 Forinttal az adósság csökkentésében". Sokan ennél többet adnának (pl. vállalkozók millió Forintokat adományoztak).
Hamar le lehetne faragni pár 100 milliárdot szerintem.
8-as! Értem én. Csak azt akartam érzékeltetni, hogy az emberek már igy is annyi adót fizetnek, hogy egyszerűen nem tudnak ebbe az alapba fizetni.
Az államadósság csökkentésére amúgy a nyugdíjmegtakarításokat tapsolták el, magyarul kidobták az ablakon, mert az államadósság nem csökkent.
"Aki többet keres az nem vállalkozást csinál hanem egyszerűen félrerakja."
Neki már vállalkozasa(i) van(nak). Az a baj, hogy az így megtakarított forintjait külföldön költi el.
Gusztustalan komédia az egész, de van aki beveszi.
A magam példája:
Jó drágán, (pofátlanul drágán) árulom a portékámat, és kirakok mellé egy kalapot, hogy "adakozzatok". Röhej!
Minden nap minden percében kb az államadósságot törlesztem. Amikor ülök a munkában, és dolgozom, akkor is levonják tőlem az adókat, és járulékokat. Amikor veszek egy kiflit, abból is több, mint a negyede az államadósság finanszírozására is fordítható.
Normális gazdaságpolitika kellene, nem ez az ámokfutás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!