Nem lenne egyszerű csak úgy elengedni az államadósságot? Nem csak Mo-on, hanem mindenhol. Mindenki elengedi mindenkinek oszt cső.
Már miért ne lehetne? Értsük már meg, hogy minden, ami van körülöttünk azért működik úgy, ahogy működik, mert az emberek kölcsönösen megállapodtak benne, hogy úgy kell működnie, és ezt el is fogadták. Olyan mélyen a gondolkodásuk részévé tették, hogy teljesen természetesnek tartják, hogy különös jelentőséget tulajdonítanak egy színes papírdarabnak (na jó, pamut...) Megállapodhatnánk olyan valóságban is, amiben nincs államadósság, vagy nincs adósság. Elgondolkodtató, és kérdéses, hogy működne-e, de elméletben lehetséges.
Én most elméleti és nem gyakorlati síkon közelítettem meg a kérdést, de néha érdekes belegondolni, hogy mennyi dolog van, amit természetesnek veszünk, de nem az, csak azért tűnik annak, mert mindenki elhiszi, hogy az. Na remélem, nem volt nehezen emészthető :)
Eddig tagadtam, de kezdem elhinni, hogy itt minél hamisabb, minél értelmetlenebb a válasz, annál hasznosabbnak tűnik. Amelyben pedig kezd előfordulni az ismeret és gondolkodás szikrája, az ennek arányában válik haszontalanná.
Ez abból a szempontból jó, hogy gyorsan meg lehet találni, melyik választ érdemes elolvasni, melyiket kell lapozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!