Mit kell tennem ha én is szeretnék Magyarországon létrehozni egy félkatonai szervezetet?
Már van egy szekérkassal... arra gondoltam, hogy én is csinálok egyet. Van erre lehetőségem? Tiltja ezt valami törvény?
Mondjuk egy lovagrendet vagy valami ilyesmit... hmm.
Most komolyan ennyi? Semmi se korlátol ha én egy ilyen "őrző-védő" céget alapítok az ország területén? Még akár saját épületet is tarthatok fent a számukra ha úgy akarom?
Nem a hülyét teszem, tényleg kíváncsi vagyok.
Nekem ... na jó, ha valamit komolyan gondolunk nem kell elaprózni.
Komolyra fordítva a szót én azt vettem észre, hogy eddig az összes ilyen próbálkozás azért bukott meg mert mindenkinek nagyon tetszett az ötlet, csak aztán mindenki szépen hazament és elfelejtkezett mindenről. Ez így nem működik, ha valaki valamit komolyan vesz akkor az nem csak addig szól ameddig valahol valakik hőbörögnek, oda "elmegyünk" fekete ruhába és nem történik semmi.
Igazság szerint nem gondoltam teljesen komolyan a kérdést, de néha annyi tehetetlen dühöt érzek, hogy legszívesebben lóra kapnák lecsapnám a sisakrostélyt aztán ucu' neki :D
Általában akkor szokott véget érni a lelkesedés, amikor kiderül, hogy nem mindenki tábornok, hadvezér, főispán és miniszterelnök lesz, hanem lesznek közlegények is. No, így már nem játék. A második hullám akkor távozik, amikor a vezetés korrumpálódik. A harmadik pedig akkor, amikor kiderül, hogy a kezdeti nagy tervek csak demagóg lózungok voltak mindenféle konkrétum nélkül, és valódi cselekvési irány soha nem is volt.
Tehát: nem hősködni kell, hanem beállni egy már létező szervezetbe. Hungaristák, ifjú kommunisták, több ezer gárda, vagy amit akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!