Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Éheztetek a Kádár rendszerben?

Éheztetek a Kádár rendszerben?

Figyelt kérdés

Most is meg van az a jólétetek mint akkor?

Most nem arra vagyok kiváncsi hogy "nyóc évig kellett aTrabantra várni".

2012. okt. 3. 19:34
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
87%

A Kádár rendszer alatt nevelkedtem fel és nagyon hálás vagyok azért mert felnevelt! Akkor dotálva voltak az alapvető élelmiszerek:3,60 ft volt a tej a 10dkg-os vaj,1kg kenyér ára.Ingyenes iskolarendszer,akkor bementél valamilyen hivatalba normálisan tájékoztattak (ma neked kell felvilágosítanod a hivatalt)!Ha valamit szerettél volna vásárolni akkor az előleg összege fél év után is ugyanannyi maradt.A fizetések hozzáigazodtak a vásárlási értékekhez,ha valaki azt gondolná akkor könnyebb volt takarékoskodni akkor ne legyen benne biztos.Köteles voltál dolgozni,valahol lakni,különben elvittek a rendőrők. A munkahelyek többségének volt üdülője ahol a munkások pihenhettek,volt társadalmi élet.Akkor valóban 8 órás munkaidő volt ma 12-14 órás minimális esetben!A társadalom jobban odafigyelt a gyerekekre,idős emberekre. A fiatalok tudtak hova menni,hogy találkozzanak,nem kellett ezért külön fizetni.Akkoriban alakult a fidesz is.A vállalkozók kommunális adót fizettek, de a polgároktól semmilyen adót nem kértek.Az áram és a fűtési ktg kívűl,úgy emlékszem más nem terhelt. A rendszer alatt felhalmozódhatott adósságról az a véleményem:Hazúg emberekkel tele a politika! Amióta 4 évente megéljük a választásokat(nem-e többet,hányszor) mekkora hiteleket vettek fel az ország hátrányára a politikai szereplők?

Utóljára hagytam:A képviselők TÁRSADALMI munkában végezték feladatukat: nagyon sok intézkedés történt a munkát végző ember védelmében! Több mint furcsa az is egy iskolarendszerben,ugyanaz a tananyag, tanultam a jelenlegi politikusokkal és Ők mit tanultak???? Hová lett az erkölcs????

2012. okt. 4. 05:16
 12/12 doboszoli ***** válasza:
100%

A vacsorámat akkor is magamnak fizettem, meg ma is.

De ma ugyanazért a vacsoráért-hogy a példánál maradjunk- sokkal többet kell hajtani.

Voltak akik nagyon szerényen éltek, de éhezésről nem hallottam.

51/F

2012. okt. 4. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!