Éheztetek a Kádár rendszerben?
Most is meg van az a jólétetek mint akkor?
Most nem arra vagyok kiváncsi hogy "nyóc évig kellett aTrabantra várni".
A Kádár rendszer alatt nevelkedtem fel és nagyon hálás vagyok azért mert felnevelt! Akkor dotálva voltak az alapvető élelmiszerek:3,60 ft volt a tej a 10dkg-os vaj,1kg kenyér ára.Ingyenes iskolarendszer,akkor bementél valamilyen hivatalba normálisan tájékoztattak (ma neked kell felvilágosítanod a hivatalt)!Ha valamit szerettél volna vásárolni akkor az előleg összege fél év után is ugyanannyi maradt.A fizetések hozzáigazodtak a vásárlási értékekhez,ha valaki azt gondolná akkor könnyebb volt takarékoskodni akkor ne legyen benne biztos.Köteles voltál dolgozni,valahol lakni,különben elvittek a rendőrők. A munkahelyek többségének volt üdülője ahol a munkások pihenhettek,volt társadalmi élet.Akkor valóban 8 órás munkaidő volt ma 12-14 órás minimális esetben!A társadalom jobban odafigyelt a gyerekekre,idős emberekre. A fiatalok tudtak hova menni,hogy találkozzanak,nem kellett ezért külön fizetni.Akkoriban alakult a fidesz is.A vállalkozók kommunális adót fizettek, de a polgároktól semmilyen adót nem kértek.Az áram és a fűtési ktg kívűl,úgy emlékszem más nem terhelt. A rendszer alatt felhalmozódhatott adósságról az a véleményem:Hazúg emberekkel tele a politika! Amióta 4 évente megéljük a választásokat(nem-e többet,hányszor) mekkora hiteleket vettek fel az ország hátrányára a politikai szereplők?
Utóljára hagytam:A képviselők TÁRSADALMI munkában végezték feladatukat: nagyon sok intézkedés történt a munkát végző ember védelmében! Több mint furcsa az is egy iskolarendszerben,ugyanaz a tananyag, tanultam a jelenlegi politikusokkal és Ők mit tanultak???? Hová lett az erkölcs????
A vacsorámat akkor is magamnak fizettem, meg ma is.
De ma ugyanazért a vacsoráért-hogy a példánál maradjunk- sokkal többet kell hajtani.
Voltak akik nagyon szerényen éltek, de éhezésről nem hallottam.
51/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!