Remélem jó helyre írok! Azt halottam hogy Bécs (Vienna) egyre jobban fejlődik és Budapest mögötte pár év múlva le fog maradni! Ez igaz?
"akik szerint legenda, hogy nyugaton magasabb az életszínvonal."
Én december végén néztem meg a haldokló nyugatot és sok műsor és híradás ellenére is pofán vágott az ottani életszínvonal és az itteni közötti mérhetetlen nagy különbség.
8-as!
Egy varos fejlettsege nem az uzletek ellatottsagan mulik! Nezd meg a tomegkozlekedes allapotat, a kerekpar utakat, Becsben sima ugy biciklit berelni a varos egyik felen majd a masikba leadni es semmi extra dolog nem kell csak pl egy visa kartya. Akkor megint csak sok mulik a szolgaltatasokon pl iskolak, ovodak, korhazak, strandok, kulturalis es szorakozasi lehetosegek, parkok, terek, szabadidokozpontok stb. amiket az onkormanyzatok tartanak fent. Es az utak, elkerulo utak meglete allapota stb. ezek mind meghatarozzak, hogy mennyire elheto egy varos! Azt gondolom joval nagyobb a kulonbseg becs javara minden tekintetben, viszont nem szabad elfelejteni, hogy ott 45=ben nem bombaztak szet az egesz varost ahogy 56-ban sem es mar 1800-as evekben is az Osztrak-Magyar monarchia idejen is jobban fejlesztettek mint pl Budapestet, es hiba telt el sok ido azert nagyon nem mindegy egy varosnak, hogy hogyan epul ki az egesz arculata! Arrol nem is szolva, hogy pl Becs mar a haboru utan egybol elkezdett dinamikusan fejlodni mig Budapesten egesz a rendszervaltozasig nem sok mindent fejlesztettek, de az utobbi 20 evben sem, ez mondjuk politika fuggo is volt mert ugye volt egy fopolgarmester es minden kerulteben szinten volt egy sima polgarmester na most ha mar mas szinekben versenyeztek akkor abbol a Budapestieknek nem sok jo szarmazhatot...
#4-nek. A haverod kifelejtette a magyart. Ő is ott volt, azért látta, nem?
#8-nak. Tudod az életnek nagyon sok összetevője van. Bele kell számítani a hivatalok működését, ha el akarok intézni valamit. A pincér viselkedését, a kihozott étel minőségét, a gázszerelő hozzáállását, a munkája minőségét, gyorsaságát. Figyelembe kell vennem, mennyi időmbe kerül bármilyen gondom megoldása. Mennyire érzik át a problémámat, hogyan oldják meg. Tisztaság, az emberek viselkedése, a működés pontossága, megbízhatósága és még ezer meg ezer dolog. Ezeket mind figyelembe kell vennem, amikor megállapítom, hogy jobb, vagy rosszabb az élet valahol. És ebbe simán belefér, hogy találok akár néhány ellenkező előjelű dolgot. Az eredő és nagysága a lényeg. Ebben pedig Bécs évszázadok óta előttünk van. Volt pár év, amikor úgy tűnt, közeledünk, de ez a múlté. Most rohamosan távolodunk. Abban valóban előbbre tartunk, hogy nálunk kevesebb a más etnikum. Ha ez az előbbre. És persze nem véletlenül kevesebb.
Bécs a Monarchia fővárosa volt!Ezt ne felejtsük el.Történelmileg kedvezményezett a helyzete.De sajnos a két nagyvárost nem lehet egy lapon említeni,mert a sógoroknál nem volt 40 év orosz szipolyozás,hanem az ötvenes évek közepétől tudtak fejlődni.Ja,és ne felejtsük,hogy Ausztria a Föld egyik leggazdagabb országa!Budapest is elindult a fejlődés útján,mert a jelenlegi vezetése tettre kész,szimpatikus,és attraktív!
Én kecskeméti léttemre ahányszor Pesten járok,mindig elfog egy különös bizsergés,és mindent nagyon élvezek,ami a Fővárosunkban történik velem!Imádok metrózni,villamosozni,és sétálni nézgelődni.Szerintem fantasztikus nagyváros,és rohamléptekben fejlődik.
Bécsben még nem jártam,de tudom,hogy a történelem ott is nyomot hagyott,és rendkívül szép város!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!