A játékgépek után mit kellene betiltani?
A nyerőgépek betiltásának egyik indoklása az alábbi:
"Az előterjesztés indoklása szerint a játéktermek és az elektronikus kaszinók üzemeltetésének tilalmával jelentősen csökken majd a szerencsejáték kedvezőtlen hatásait elszenvedők köre. Az indoklás utal arra, hogy a pénzügyi kiadások mellett a játékgépezés sokaknál egészségügyi, pszichés zavarokat és károkat okoz, ebből adódóan költségvetési többletkiadással is jár az egészségügyi és a szociális ellátórendszerben. A függőség miatt a társadalom számottevő részében gyakoribbak egyes köznyugalom, élet és testi épség, valamint vagyon elleni, illetve gazdasági bűncselekmények – állapította meg az előterjesztő igazságügy-miniszter."
Ezen elgondolkodtam... Valóban, a túlzott játékfüggés pénzkiadással és pszichés problémákkal jár, de ennyi erővel szinte bármit be lehetne tiltani:
- tiltsuk be a szeszes italokat, és a cigarettát
- tiltsuk be a zsíros ételeket (pl. szalonnát) is, és hivatkozzunk a végbélrákra, mint egyik vezető halálokra
- tiltsuk be a televíziót, mert sokan napi 8-10 órát tv-nézéssel töltenek, ami rányomja a bélyegét a tanulmányi eredményeikre, munkahelyi teljesítményükre, szexuális életükre, sőt! még tudat alatti félelmeket is okoz, ami torzítja a személyiségüket
- tiltsuk be a számítógépes játékokat, mert a Doom és a WOW tömeggyilkossá nevel
- tiltsuk be az Internetet, lásd két előző pont
- tiltsuk be az autókat, mert sokaknak a fele fizetését elviszi az üzemanyag, veszélyes, és vannak, akik az utakon állatokká válnak
- tiltsuk be a külföldi szervezett utazásokat, mert sokan évi több százezer forintot arra költenek, és az sem biztos, hogy hazajönnek (közben csődbe megy az utazási iroda, jön a cunami, felrobbantják az arabok, eladják holland utcalánynak, hozzámennek egy amerikaihoz, és el cicciolináskodnak életük végéig, ott ragadnak egy bolíviai börtönben stb.)
- tiltsuk be a butikokat, mert sok nő vagyonokat hagy ott, ahelyett, hogy fakanállal és mosogató szivaccsal a kezében az utódok szüléséről gondoskodna
- tiltsuk be a szoláriumokat, lásd előző pont + bőrrák veszélye
Az emberek csak a pénzüket költik, és pszichésen tönkremennek az izgalomtól... Hagyjuk meg ezt az ópiumot a hanyatló nyugatnak. Ti is tiltsatok be valamit!
Én gondoltam már rá, hogy előbb-utóbb talá betiltják a kocsmákat is.
Szerintem tiltsuk be a Parlamenti üléseket, a korrupciót, sőt, tiltsuk be a politikusokat és a bürokratákat.
Én gyökerestül oldanám meg a problémát ,betiltanám a szerencsét.
Minden úgy és csakis úgy történhet ahogy a Vezér és holdudvara mondja.
"Azt is figyelembe kell venni, hogy sok olyan család van, ahol a havi keresetet dobálták be a játékgépekbe"
Hát igen, sokan meg elisszák, elutazgatják, elshoppingolják a fizetésüket, a gyerekek meg éheznek. Az államnak vigyáznia kell a polgáraira, és okosnak kell lennie helyettük is. Tiltsuk be az alkoholt, az utazást és a plázákat is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!