Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon miért van...

Magyarországon miért van lenézve, megvetve, miért nincs megbecsülve a melós?

Figyelt kérdés

Minden országban vannak olyan emberek, akiknek nincs érzékük és pénzük ahhoz, hogy saját vállalkozást indítsanak, esetleg olyan szakmájuk van, amiben nem is lehet vállalkozni, nem olyan jóképességűek, hogy továbbtanuljanak, viszont nagyon jól tudnak dolgozni, jók a szakmájukban, de több nincs bennük.

Ma Magyaroszágon olyan a helyzet és a gondolkodás, hogy aki ilyen, annak nem jár normális élet, az ilyen ember annyit sem érdemel, hogy tisztességesen megéljen a munkájából. Itt valami okból csak a mérnök meg az orvos AZ EMBER, a többi meg az ő kiszolgálásukra teremtett félállat, akinek elég odalökni egy darab száraz kenyeret. Itt nem arról van, szó, hogy a Tesco pénztáros, a betanított munkás vagy az utcaseprő milliomos legyen, de miért nem érdemli meg azt, hogy anyagi problémák nélkül élhessen normális életet?

2012. szept. 29. 19:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországon SENKI sincs kellően megbecsülve,vagy a nép az istenadta nép utálja,esetleg a munkaadók tartják haszontalannak,netalán mindkettő.
2012. szept. 30. 11:20
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

No, akkor kezdjük.

Alapvetően elveszett az emberekből a jó modor, a kultúra, az általános műveltség! Mindenkiből! A szakmunkásból is és a diplomásból is. Én szerbiai vagyok, Újvidéken járok egyetemre, szerbül tanulok és kib*szott nehéz a jogi egyetem. Nem azért, mert szerbül van, hanem azért, mert nagyon nagy a követelmény és itt, ellenben Magyarországgal, nem fejez mindenki egyetemet, mert nem bír! Csak a legjobb képességűek és a legszorgalmasabbak fejezik be az egyetemet! És nálunk még érvényes az, hogy ha valaki egyetemet végzett, akkor 90%-ban értelmes is! Ne vegye senki se rossz néven, de jöttek hozzánk Magyarországról egyetemisták, valami szemináriumra. Őszintén? A fejemet fogtam attól, hogy hülyék voltak, mint a föld. Ezek lesznek a nagy diplomások ott? Az értelmiség?! Nem beszélve arról, hogy egyik ismerősöm Szegeden a jogi egyetemen kb. 3-4 napig tanult a római jog vizsgájára és letette egyből. Én 2-szer is elbuktam, mert a 3 kihúzott kérdésből csak 2,5-öt tudtam! Na, de mivel a munkásokról van szó, hagyom az értelmiséget. Van jó pár ismerősöm, akik 25-30+ évesek, egyszerű szakmunkások (kereskedő, autómechanikus, lakatos) és jómagam is meglepődöm azon, hogy milyen intelligensek és hogy milyen szépen viselkednek a kuncsaftokkal, jó modorúak, kedvesek. Aztán ismerek néhány szintén szakmunkást, úgy 18-25 éves korig. Ha a bunkóság fájna, ordítanának! Hihetetlen! Egy épkézláb mondatot nem tudnak kinyögni! Bemegyek a boltba, a kereskedő mobilozik, arról ne is beszéljek, hogy még köszönni se köszön, nem hogy megkérdezze tőlem, hogy mit szeretnék! Ruhás üzletekben a kiszolgálás olyan, hogy frászt kapok! Nem tudtam apukám pólóméretét, mondom a kereskedőnek, hogy 183 cm magas és 83 kg, szerinte melyik méretre lenne szüksége? Erre a válasz: Nem tudom! Nem ismeri a ruhaanyagokat, a szabásfajtákat, semmit!!! Én érzem hülyén magam az üzletben! Arról nem is beszélve, hogy mi történt, mikor az autómat vittem javításra. Egy privát bádogosról van szó, úgy gondoltam, hogy jó lesz. Csinált nekem egy elő számlát, hogy mennyibe fog kerülni a javítás, én amikor elhajtottam az autót, az 1500-as összegből rögtön kifizettem 1000 Eurot! Nem hiszem, hogy akárki is fizetett neki valaha így előre. Mi történt? A határidőt, amit megígértek, 1 hónappal átlépték, a festés szemcsés lett, a motorháztetőt alig lehetett lecsukni, mert valamit elb*sztak és nem javítottak meg, az ajtó nem csukódik rendesen a sofőr felől! Diszkréten, négyszemközt, szépen mondtam ezeket a bádogosnak, erre mi történt? Még neki állt feljebb, hogy hogy merészelem kritizálni a munkájukat, mindjárt emelte a hangját és lekezelően kezdett beszélni. Ezen nagyon felháborodtam! Becsületesen kifizettem mindent, mindenféle késés nélkül, sőt, a munkásoknak még fejenként 10 Euro borravalót is adtam és nem voltak képesek 1 hónapos késéssel normálisan elvégezni a munkájukat?! Amikor szóltak, hogy tolódik a határidő, nem szóltam semmit, megértő voltam, mert február volt és nagy havazás, nem csináltam problémát a dologból. Többet nem fogják az én kocsimat javítani, ez biztos! Ezzel azt akartam mondani, hogy jogos a harag a munkásokra, mert vagy átvágnak, vagy pedig bunkón viselkednek! Hiszem azt, hogy ez Magyarországon is így van. Hasonló esetem volt a parkettázóval. Igaz, őt utólag fizettem ki, szóval miután elkészült a parketta, de akkor is. 6 éve parkettázott, 1,5 év után szétnyílt több helyen is. Mégis milyen munka ez?! Egy parketta kb. 40 évig kitart mindenféle probléma nélkül! Ha becsületesen fizetek (azt az árt, amit ő megszab), akkor elvárom, hogy az a munka tökéletes legyen! Mostanság oda jutottam, hogy nem is hívok mestereket, mert egyszerűen nem csinálják meg normálisan a dolgokat! Én meszelem a komplett házat, kívül és belül is, én javítom meg a kilincset az ajtón, én ragasztom meg a székeket és ezt 22 éves lányként! Ez siralmas! Persze kivételek biztosan vannak, de túlnyomórészt nem becsületesek a munkások és flegmák is. Lehet, hogy azért, mert nincsenek megfizetve rendesen, de mint mondtam, én becsületesen kifizettem mindig mindenkinek azt az árat, amit ő kért, mindenféle alkudozás nélkül! Nem nézek le senkit, a társadalomban mindenkire szükség van, ezt mindig hangsúlyozom! De hiányzik a becsületesség, a kultúra és az a tudat, hogy ha valaki nekik munkát és ezáltal pénzt ad, akkor azt megbecsüljük, nem pedig átverjük! Szeretném, ha minden munkás rendesen végezné a munkáját és nem érezné azt, hogy ő egy lúzer, mert senki sem az! A lúzer az, aki semmit nem csinál! 22l.

2012. szept. 30. 21:44
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem kéne lenézni egy diplomásnak sem a melósokat. Kíváncsi lennék, mi történne, ha a nyegle kis orvostanoncoknak vagy jogászoknak a kezükbe adnék egy pemzlit, hogy na öcskös, ezt húzgáld 12 órába, ne a f*szodat. Én tudom milyen, tavaly levakartuk a tapétát, mert a festőnek sokat kellett volna fizetni, hogy megcsinálja, így ezt mi vállaltuk be, Ő csak festett. Két hétig görcsbe volt a vállam.

Ugyanakkor a melós se nézze le a diplomást, mert hova megy a szobafestő 40 évesen a vegyszerektől elrögösödött ereivel, ha nem a dokihoz? Neki nincs akkora lexikális tudása, ha latinul szólnak hozzá, azt se tudja, hogy ez román vagy arab.

Ez egy körforgás, mindenkinek tisztelni kéne mindenkit.

2012. okt. 1. 22:48
 14/17 anonim ***** válasza:
56%
Mert alapjáraton fasiszta ország vagyunk.
2012. okt. 6. 21:29
 15/17 anonim ***** válasza:
63%
Tetszenek a hozzászólások, hasonlóképp vélekedem én is.
2012. okt. 6. 22:12
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
12-es, minden elismerésem a gondolataidért + öröm volt olvasni, hogy azért valaki még magyarul is tud, borzalmas, hogy itt Magyarországon a mai tizenévesek, de gimnazisták, egyetemisták is olyan szinten nem képesek helyesen írni, hogy az már szó szerint fáj.
2012. okt. 6. 23:08
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
itt a gond bizonyára az arányokkal van. én egy közepesnek mondható vállalkozás alkalmazottja vagyok, gépkezelőként, szerelőként dolgozom. az a meglátásom, hogy 80%-ban a dolgozók buták, mogorvák, felelőtlenek, nemtörődömök, kortól és nemtől függetlenül. Ugyebár mit csinál az ember? sztereotipizál. és a tiszteletre méltó munkások, a későbbi vagy mostani mesterek nincsenek megbecsülve ezek miatt. 21f
2012. okt. 7. 00:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!