Magyarország tényleg messze van Európától
kulturálisan, társadalmilag?
Figyelt kérdés
Mindenhol ezt olvasni, de egyik ismerős kiment dolgozni külföldre Brüsszelbe, azt mondja ott se különbek az emberek, a mentalitásuk sem, a város sem tisztább Budapestnél, a közbiztonság meg egyenesen rosszabb, a média sem különb, egyedül a megélhetés jobb.
Szóval tényleg olyan messze vagyunk Európától, vagy ezt csak valakik el akarják hitetni a néppel?
Magyarország még eléggé felette áll az európai kultúrának, de legjobb úton haladunk afelé, hogy mi is odáig süllyedjünk.
2012. szept. 23. 06:30
13/24 anonim válasza:
"Ennek ellenére én magamar magyar-, vagy euurópai-, ill. világpolgárnak vallom."
Akkor menj világgá és ne itt rontsd a levegőt, mert épp a hozzád hasonlók fogják Magyarországot is Nyugat Európa szintjére zülleszteni.
2012. szept. 23. 06:34
14/24 Sz1u válasza:
06:34
"Akkor menj világgá és ne itt rontsd a levegőt"
Oké a Te kedvedért megyek! De, ha meglátok odakint dolgozni egy magát "nemzetinek" valló "nagymagyart", fenéken rúghatom?
"mert épp a hozzád hasonlók fogják Magyarországot is Nyugat Európa szintjére zülleszteni."
Gondolom Nyugat-Európa mindig is csodálta (és vágyta) Magyarország fejlettségét... (s ezalatt nem csak a gazdasági fejlettséget értem).
2012. szept. 23. 10:55
15/24 anonim válasza:
Amíg itt kizsákmányolják az embereket,ellehetetlenítik,addig igenis a kultúránk nagyon -nagyon alacsonyan van.Ugyanis az is annak számít,hogy hogyan bánunk embertársainkkal.Szerintem.
2012. szept. 23. 15:28
16/24 anonim válasza:
A magyarság agyilag van nagyon lemaradva! Rengeteg külföldi országban jártam már, Németországban éltem is és hihetetlen nagyok a különbségek. A dolgokhoz való hozzáállás, a viselkedés, minden. Sajnos az ex kommunista országok lakosai még nagyon le vannak maradva, de majd idővel talán kifejlődünk mi is. Remélhetőleg.
2012. szept. 24. 13:21
17/24 anonim válasza:
Lehet hogy szebb az utca, többet keresnek és nagyobb a GDP, de az értékeik, az emberi erkölcseik undorítóak :).
2012. okt. 3. 21:06
18/24 anonim válasza:
17: Hány német nemzetiségű embert ismersz? Egyet se? Mindjárt gondoltam!
2012. okt. 3. 21:27
19/24 anonim válasza:
Nem, nem vagyunk lemaradva. A magyar egy évszázadok óta beteg nemzet. Él bennünk egy beteg eszménykép a nyugatról, ez okozza, hogy folyton összehasonlítgatjuk magunkat vele. Egyszerüen nincs értelme, hisz amig a nyugatra akarunk hasonlítani, addig sosem előzhetjük vagy közelíthetjük meg azt, hiszen saját magunkat tartjuk mögötte.Miért nem lehetünk egyszer magunkhoz képest jók? Vagy hogy legalább abból amink van a legtöbbet hozzuk ki ahelyett, hogy folyton a nyugati társadalom eszményképét hajkurásszuk.
2012. okt. 3. 21:28
20/24 anonim válasza:
18-as, képzeld ismerek, nem is egyet, papám 50 évig ott élt :D Ezzel alaposan mellétrafáltál gyerek.. De mi lenne, ha nem velem kötekednél, hanem a magad dolgával törődnél? :) Kérdeztek, válaszoltam.. de van aki csak kötekedni jár fel, ahogy látom :D. És én a nyugatot írtam, nem Németországot.. s*ggfej
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!