A fanatikus Fidesz-pártiak tényleg azt hiszik, hogy "genetikailag" Orbánhoz tartoznak?
2
Mi volt ebben a fikázás?
Az eddigi válaszok alapján úgy látom, hogy a kérdésem némi kiegészítő magyarázatra szorul.
A genetikailag való Orbánhoz tartozást úgy értem, hogy a Fidesz-hívők szerint az Orbán-párt képviseli a "nemzeti oldalt". (Leszámítva most a Jobbikot.) Tehát, úgy gondolják, hogy "aki magyar velünk tart" alapon a Fideszhez tartoznak genetikailag.
Így már értem, mit mondasz.
Elég jól megismertem a Fidesz retorikáját anno, és azt is, hogy sok párthoz érzelmileg közel álló ember mit tart róla.
Van a "nemzeti oldal" és a "gonosz, posztkommunista oldal". A nemzeti a jó, a másik az abszolút rossz. A nemzeti oldal pedig csak úgy lehet sikeres, ha rájuk, nem pedig a kis pártokra, egykor a MIÉP-re vagy most a Jobbikra szavaznak, hiszen akkor a posztkommunisták győznek.*
*A fenti érvelés nem feltétlenül esik egybe az én véleményemmel.
Én Fideszes vagyok és valóban úgy gondolom, hogy csak a FIDESZ képviseli a nemzeti oldalt, és a többi párt valóban egy gonosz, posztkommunista oldalhoz tartozik, még a Jobbik is?
Hogy miért is?
1. Ha megnézzük a Jobbik politikáját nyilvánvalóan kitűnik, hogy ők is kommunizmust akarnak, csak az ő kommunizmusuk egy jó adag nacionalizmussal is társul és nem nevezik kommunizmusnak. Sőt, magukat anti-kommunistának tituálják, holott minden intézkedésük kommunista.
2. Olyan egyszerűen nem létezhet, hogy a sok tanulatlan panelproli, aki a 80-as években Kádárnak tapsolt, majd a 90-es években az MSZP-nek, hirtelen turulmagyar vallásos hazafi lett, akik fanatikusan hisznek a nemzet feltámadásában, amit csak a Jobbik hozhat el. Nem történik itt más, csak az, hogy a válság miatt egy bűnbakot kellett keresniük (pl. cigányok, zsidók) a Jobbik ezt elhozta nekik, és mellé a kommunizmus korabeli retorikát nemzeti köntösben (vesszen a Nyugat, éljen a Kelet, nem kellenek gonosz Fideszista megszorítások, csak hinni kell Vonában és eljön a Kánaán.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!