Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen jogon szólják le a...

Milyen jogon szólják le a Kossuth téri demonstrációt azok akik birka módjára semmit sem cselekednek a választási tv. Antidemokratikus átalakítása ellen, vagy esetleg csak a fotelból osszák az okosságot?

Figyelt kérdés

Hozzáteszem nem kedvencem nekem sem a DK vagy Gy. F. De ők legalább cselekszenek valamit,-amivel tehetnek az antidemokratikus lépésekkel szemben- míg a többiek csak magukban „dünyögnek”.

Itt most nem azt kéne nézni, hogy ki csinálja, hanem, hogy helyesek –e a követelései.

Ha most kritizáljuk a főszervező személyén keresztül az egész demonstrációt és annak céljait akkor teljesül az „oszd meg és uralkodj” mondás.

Lehet leszólni a demonstrációt, de ha senki nem próbálja meg akkor ez olyan mint a teljes beleegyezés.

Persze könnyebb a másikat becsmérelni mint cselekedni, vagy másra várni, hogy tegyen valamit.

A gyülekezési törvény alapján minden magyar állampolgárnak adott volt a lehetőség, hogy demonstráljon a Kossuth téren vagy máshol.

Vagy mindenki ennyire egyetért a PÁRT és a kormány hatalmának a „bebetonozását” célzó törvénnyel.

Még a "párthívők" értelmesebbjeinek sem tetszik az előzetes regisztráció bevezetése.

2012. szept. 13. 07:27
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Na akkor megpróbálok mindenkinek korrekt módon válaszolni:

7.v.:

A "szavazatvásárlás" nem volt akkora jelentősségű, hogy emiatt ezt bevezessék. Az egészet a média "fújta fel".

Az a pár tucat vagy pár száz szavazat nem befolyásolt semmit.

Illetve a regisztrációval ugyanígy fennáll ennek a veszélye, sőt lehet, hogy még jobban hiszen a regisztrációra is el tudják vinni tömegesen az embereket. És mondjuk két részletben "fizetnek", ezért érdekeltek abban, hogy másodjára is elmenjenek.

8.v.:

Pontosan, hogy az MSZP támogatók között sok az idős ember akiknak a választásra való eljutás is nehézséget okoz. És akkor még mi van a kisebb vagy újonan induló pártokkal? (akik ezzel szinte lehetetlen helyzetbe kerülnek )

9. v.:No komment. Ez nulla érvelés. Ezért kár volt írni.

10. v.: Ha kérhetném akkor most már tényleg alaposan nézz utána a dolgoknak. És ez a jelenlegi és a későbbi válaszolókra is vonatkozik.

2012. szept. 13. 20:00
 12/21 anonim ***** válasza:
13%

".. sőt lehet, hogy még jobban hiszen a regisztrációra is el tudják vinni tömegesen az embereket. És mondjuk két részletben "fizetnek", ezért érdekeltek abban, hogy másodjára is elmenjenek. "

Persze..

2012. szept. 13. 20:01
 13/21 A kérdező kommentje:
12. v.: Miért is nem?
2012. szept. 13. 20:04
 14/21 anonim ***** válasza:
12%

Szreintem kérdező ennyiből akár már azt is levezethetnéd, hogy a Fidesz fizetni fog mindenkinek, aki rá szavaz..

Eltúlozzátok ezt az egészet.

2012. szept. 13. 20:05
 15/21 A kérdező kommentje:

Nézd, nem állítom konkrétan, de akár ez is lehet.

Emlékezz csak vissza a legutóbbi o.gy. választásokkor mi is motiválhatta a "független átjelentkezőket", hogy 5-6 órát álljanak sorban, akár éjjel kettőig?

És "véletlenül" tipikusan éppen azokban a kerületekben ahol minden választást "a másik oldal" nyert meg. ( Lásd pl. Budapest XIII. kerület)

2012. szept. 13. 20:13
 16/21 anonim ***** válasza:
57%
Mi ebben az antidemokratikus? Komolyan? Vagy ahol ilyen rendszer van az már diktatúra (USA)? Hát nem, de dőljetek még be fltónak.
2012. szept. 14. 20:45
 17/21 Főzős Laci ***** válasza:
45%
Én bizony kormánypárti vagyok,és fidesz szavazó is.Én rendkívül helyesnek ítélem meg a választási regisztráció bevezetését.Aki komolyan veszi a demokrácia alapszabályait,az beregisztrál.Akik meg analfabéták,meg az egész nem érdekli őket,azok bizony távol maradnak.Én amúgy sem hiszem,hogy csak a fidesz-kdnp szavazói fogják beregisztráltatni magukat.A törzsgyökeres,kisnyugdíjas,kommunista hívők is megteszik ugyanezt.Hajrá Magyarok,legyen rend Magyarországon minden területen!
2012. szept. 14. 21:15
 18/21 anonim ***** válasza:
49%
demokrácia=többség dönt...és döntött. 8 véen keresztül meg a nyugdíjasok, a közveszélyes munkakerülők és a kisebbségek döntöttek,mert Ők voltak többségben....2010-re pedig meg már megunták ők is és szavaztak...a többség akkor is döntött....
2012. szept. 15. 11:49
 19/21 anonim ***** válasza:
Bitang egyszerű:aki egyetért a győzővel,az mellette szól.Vagy nem szól a másik oldal mellett.
2012. okt. 10. 02:55
 20/21 anonim ***** válasza:
Pl. én is fotelból osztom az észt,mert semmmilyen demonstrációra nem meek.Nem tudok menni,pedig néha felállnék...
2012. okt. 10. 02:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!