Van itt olyan, aki jobban él, mióta Fidesz van?
Most ne álljatok neki, elmútnyócévezni, úgy őszintén. Mert a Fidesz belelátott a költségvetésbe, tudta hogy áll az ország. A Fidesz egyik embere pl felelős volt kassza nyilvántartásánál sok dologban. tehát tudtak. Szóval ígértek egy csomó mindent, annak ellenére, hogy végigkísérték az előtte levő 8 évet. És azóta is hangoztatják, hogy mindenki sokkal jobban él azóta, és ők soha de soha nem szorítottak még meg. Csak azért írom, hogy lássátok, az elmúlt nyolc évet nem lehet ebben a kérdésben hibáztatni. Ráadásul sok dolgot tettek azóta, ami ésszerűtlen volt.
Na, a kérdés az, hogy van itt olyan, aki elmondhatja, hogy a kormány miatt jobban él? (mert persze, olyan lehet aki nyert a lottón és jobban él, de arra vagyok kíváncsi, hogy a kormány tett-e olyat, amitől ő jobban él)
A helyzet megítélésénél lényeges szerepe van annak, hogy az MSZP kormány alatt az államadósság 8.000 milliárd forintról 20.000 milliárd forintra nőtt. Azóta pedig törlesztjük a hiteleket.
Te mikor élsz jobban, amikor fölveszed a hitelt és azt elköltöd, vagy amikor igyekszel azt visszafizetni?!
Igen, én határozottan jobban élek.
Na nem a Fidesz miatt. Csak találtam egy új munkahelyet, ahol másfélszer annyit fizetnek, mint a régin.
A Fidesztől aztán nem élnék jobban...
De tudok olyanról is, aki a Fidesz miatt él jobban, például a Felcsút SE. alapítója:
Én igen, bár inkább magamnak köszönhetem, mint bármelyik pártnak.
Egyébként csak úgy mondom, hogy 2010ben úgy tűnt, hogy vége a válságnak, csak Görögország csődközeli állapota az euroválságot generálta közben, ami minket erősen érintett, hiszen fő exportcélunk Németország.
már mondtam, hogy ne elmúltnyolcévezzél. tudták, hogy vett fel hitelt a kormány, azt is, hogy mennyit kell törleszteni. akkor miért mondtak 1 millió munkahelyet, minden sarkon rendőrt és mindenkinek több pénzt? meg minimálbéremelést, ami a világ legnagyobb parasztvakítása, hiszen csak az állam jár vele jól a több járulék miatt. a 90 ezres minimálbér óta több, mint 10 ezerrel kevesebb a nettó minimálbér, mint előtte. most 60.300. akkor meg 72.500 volt. ráadásul a cégek kevesebb embert tudnak foglalkoztatni. mert többe kerülnek.szerencsétlenek mégis kevesebbet visznek haza. arról meg a fidesz tehet, hogy így elszálltak a valuták, így az államadósság törlesztése nagyobb forintösszeget tesz ki. (amúgy Viki sem tudta az akkori válságot mással kezelni, max államcsőddel. ne feledjük el, hogy akkor nagy szar volt a gazdaságban, nagyobb, mint most)
meg csökkentették a magasabb keresetűek adóját (konkrétan a sajátjukat) emiatt akkora lyuk tátong a befolyt összegekben, amit már a 25. kisembereket súlytó adóval igyekszik betömni. ennek semmi köze az MSZP-hez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!