Azért nem dolgozik a magyarok túlnyomó többsége, mert lusta?
" De lesznek olyan intézkedések is, hogy csak akkor kap segélyt valaki, ha a gyereke iskolába jár?
- Elindultunk ebbe az irányba, tovább kell menni, de ez egy sokéves folyamat. Én mindig keresni fogom a lehetőséget, hogy tegyük egyértelművé: a magyar társadalom összetartozik, és azzal, hogy ha valaki nem fizet be valamilyen adót vagy nem megy el dolgozni,
mindenkinek a helyzetét rontja. Ezért próbálom mindenben érvényesíteni az "együtt sírunk, együtt nevetünk" elvet."
...vagy nem megy el dolgozni, ..."???????? akkor ezek szerint, akinek nincs munkája, az azért van, mert lusta elmenni dolgozni, mert büdös neki a munka, közben meg hemzsegnek a betöltetlen hivatalos álláshelyek?
"Engem nem érdekelnek az arányok és lehet, hogy igazad is van. Én csak azt írtam, amit látok."
Ezért nem vagy szakértő, hanem csak egy politikai szlogenek által félrevezetett átlagpolgár.
Ha "körülnézel" és "látod a valóságot", abból nem fogod tudni számszerűen megbecsülni, hogy amit látsz, az jobb-e vagy rosszabb, mint mondjuk Angliában. Ez ugyanis csak statisztikai úton derülhet ki.
Hallod a tévében, olvasod az újságban, hogy mindenki segélyen él és az emberek nem dolgoznak. Miután már kialakították benned ezt az előítéletet, persze, hogy ezt fogod észrevenni, ha körülnézel, és ahogy így meggyőződsz róla, immár saját véleményedként visszhangzod azt, amit beletöltöttek a fejedbe. Így megy ez, ezt hívják propagandának. Alapvető és ősi módszer.
"Akkor mért is állít mást a kormány?"
Na miért? A kormány politikusokból áll. Mi történik, amikor egy politikus mond valamit? Politizál. Mit jelent politizálni? Politizálni azt jelenti, hogy valaki szeretné a céljait vagy az általa képviselt csoport, réteg, osztály stb. érdekeit másokkal is elfogadtatni, a politikának ugyanis az az alapproblémája, hogy egy párt mindig csak egy részét képviseli a társadalomnak, de az egész társadalom érdekében kell fellépnie ("pars pro toto"), főleg, ha kormányon van. Tehát a politikus akar valamit, és indokokat keres hozzá, hogy többen fogadják el a céljait, mintha pőrén kifejezné azokat az érdekeket, amelyek a programját motiválják.
Pl. ha szigorítják a munka tvkönyvét vagy eltörlik a segélyeket, az egy olyan intézkedés, amely előnyös a tulajdonosoknak és gazdagabbaknak, de hátrányos a melósoknak és a szegényeknek. Egy ezt fontolgató politikus sohasem azzal fog az ország elé állni, hogy "Most kedvezünk a gazdagoknak és lenyomjuk a szegényeket", hanem érveket keres ahhoz, hogy akár még a szegények is rá szavazzanak, pl.: "Hosszú távon ez mindenkinek jobb lesz". A másik eset az általános "értékek" hangoztatása. Eszerint az alacsonyabb adó a szabadság bővítése, a kevesebb segély munkára ösztönöz, merthogy a munka nemesít és le a lustasággal stb.
A Bajnai-kormánynak az a feladata, hogy csökkentse a kiadásokat és növelje a bevételeket. Ennek érdekében szeretne kevesebb segélyt osztogatni és több adót szedni. Ez pl. akkor sikerülne, ha nagyobb lenne az aktivitási ráta. Vannak nyugati országok, melyektől 1-2 százalékkal elmarad a magyar aktivitási ráta, és vannak, amelyeknél több. Amíg egy is van, amelyiknél alacsonyabb, addig erre lehet hivatkozni. És aztán fel lehet fújni a storyt, lehet véget nem érő erkölcsi prédikációkat írni a lustaságról, és a jámbor dolgozó állampolgár ezeket felszívja a tv-ből és az újságból és egymás között reprodukálja. Jelenleg a magyar közbeszéd tele van a lustaság elítélésével és a segélyekből élés óriásinak tartott, egyébként nemzetközi összehasonlításban közel sem súlyos és a költségvetést alig terhelő problémájával (ld. Mihályi-interjú a Hírszerzőben júl. 7.: előbb elismeri, hogy a magyar aktivitási ráta nem alacsonyabb, mint a nyugati, utána rögtön arról beszél, hogy mindenáron növelni kell az aktivitást, hiszen Mihályi is kvázi politikus, aki ismeri a nevét, az tudja, mit képvisel). Ilyen közhangulatban a Bajnai-kormány könnyebben lépi meg azt, amit kell neki / akar. A terep elő van készítve. Akik a "segélyből élőkről" meg a "lustaságról" siránkoznak, ők mind megették ezt az aktuális propagandát. Ez a politika hétköznapi működésmódja, teljesen szokványos, ami történik.
"Itt ezekben a falvakban és városokban tömegesen kapják a segélyt orrba szájba"
Sz-Sz-B. megyében a legmagasabb az országban a segélyezettek aránya: 4%. Más szegény megyékben (BAZ, Baranya) és Bp.-en 2%, a többi helyen alacsonyabb.
És ezen hisztizik mindenki, holott az egész ország éves segélykiadásai nem tesznek ki többet, mint mondjuk egyötöd 4-es metró. A segélykérdés gumicsont, amit a politika dob a szegényeknek, hogy ameddig egymást marják, addig se foglalkozzanak mással.
És ezen hisztizik mindenki, holott az egész ország éves segélykiadásai nem tesznek ki többet, mint mondjuk egyötöd 4-es metró. A segélykérdés gumicsont, amit a politika dob a szegényeknek, hogy ameddig egymást marják, addig se foglalkozzanak mással.
Amíg egy valaki is jogosulatlanul kap, addig joggal hisztizik mindenki! Mi az, hogy valaki szül 6 gyereket, és ezzel jobban megél, mintha dolgozna?
Egyébként meg nincs igazad, nézd meg Szlovákiát, ahol korlátozták a segélyezést, amit egy itthon is élő etnikum használt ki főleg, látod hol tartanak..
Az ország egyéves segélykiadásai meg sokkal többet kitesznek mint a 4-es metró, de te esetleg politikus vagy, hogy ennyire tudod a költségvetést? :)
Én akarok dolgozni, DE:
- rengeteg a csaló munkáltató (Zepter, Fenrir... és még sorolhatnám), a legutolsó munkáltatómat is azért perelem, mert ígérgette, hogy bejelent, de munkaviszonyomnak több, mint a felét nem jelentette be, és persze kirúgott, mert megneszeltem, hogy simlis
- szakmámban pályakezdő vagyok, ráadásul nő (informatika), nincs x év szakmai tapasztalatom, nem tudok farkat növeszteni
- nyár van, és ilyenkor a multik tele vannak diákmunkásokkal, jelentkeztem ezekhez főállású munkatársként, de közölték, hogy augusztus végéig biztos nincs hely
- az is hátrány, hogy csak angolból van nyelvvizsgám, németül soha nem fogok tudni megtanulni (nem áll rá az agyam)
- már takarítanék is, de ahhoz is referenciát kérnek
Ezért próbálom mindenben érvényesíteni az "együtt sírunk, együtt nevetünk" elvet."
Ez tulajdonképpen sikerült Gordonkának. Ö röhög a markába, hogy a lakosság egymást marja, (azért, mert a kormány nem is tudja, nem is akarja növelni a foglalkoztatottak számát)
mi pedig, akik nem vagyunk milliárdosok sirunk, és engedelmesen rágcsáljuk a segélyezettek címszó alatt futó gumicsontot.
Márciusban részt vettem egy fórumon ahol négy EU képvieslő is jelen volt. Még az SZDSZ-es Szentiványi is elismerte - becsületére legyen mondva - hogy a közhasznú munkavégzés milliárdokba kerül, nem egyeztethető össze a piacgazdasággal, és csak hangulatjavító intézkedésként vezették be.Kész ráfizetés az egész program.
A magyar nép pedig szépen lenyelte mint kacsa a nokkedlit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!