Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Azért nem dolgozik a magyarok...

Azért nem dolgozik a magyarok túlnyomó többsége, mert lusta?

Figyelt kérdés

[link]

" De lesznek olyan intézkedések is, hogy csak akkor kap segélyt valaki, ha a gyereke iskolába jár?

- Elindultunk ebbe az irányba, tovább kell menni, de ez egy sokéves folyamat. Én mindig keresni fogom a lehetőséget, hogy tegyük egyértelművé: a magyar társadalom összetartozik, és azzal, hogy ha valaki nem fizet be valamilyen adót vagy nem megy el dolgozni,

mindenkinek a helyzetét rontja. Ezért próbálom mindenben érvényesíteni az "együtt sírunk, együtt nevetünk" elvet."

...vagy nem megy el dolgozni, ..."???????? akkor ezek szerint, akinek nincs munkája, az azért van, mert lusta elmenni dolgozni, mert büdös neki a munka, közben meg hemzsegnek a betöltetlen hivatalos álláshelyek?

2009. júl. 27. 19:29
1 2 3 4 5
 11/42 A kérdező kommentje:

A magyar politikából az hangzik, hogy kevés magyar dolgozik, mert nem mennek el dolgozni....vagy valóban a magyarok 90%a dolgozik? akkor mit jár a szája a politikusoknak? ez azt jelenti, hogy szerintük lusták azok,akik megválasztották őket...nem én vagyok eltévedve ...vagy talán én hangoztatom nyakrafőre, hogy rá kell szorítani pld a kismamákat arra, hogy mihamarabb menjenek vissza dolgozni az őket utáló munkahelyeikre a gyereket meg hagyják otthon egyedül, hogy főzzön vacsit...vagy 65 évesen irány a multi?

az, hogy külföldön mi a vélemény a magyarokról kutyát nem érdekli, legalábbis a döntéshozokat nem, mert az ő véleményük dönt és ők eszerint járnak el...mármint, hogy lusta a magyarfajta, ezért megszorítást nekik

2009. júl. 27. 20:56
 12/42 anonim ***** válasza:
92%

Az átlagos munkaidő nálunk a legmagasabb az Eu ban.

Ez átlagba 9-9,5 órát jelent naponta és heti 1,2 szabad napot az aktívak körében(termelő szféra)

A normáink is 25-30% al magasabbak mint a jobb sorsú Eu-s barátainknak.

Ez nem csak azt jelenti hogy lassan de biztosan hülyére dolgozzuk magunkat, hanem sok mindent elárul a torz munkaerő piacról. Ha csak 9 ó dolgoznánk naponta és nem 20%kal többet csak 10el akkor már is teremtenénk

kb 100 000- új munkahelyet. De ez lehetetlen mert nagyon kemény érdekeket sértene.

Nem akarunk dolgozni??? Előbb a lehetőségek aztán az elvárások. Egyszerre van hiány és túl kínálat a munkaerő piacon,de miért is ? Mer nem hajlandó egy védőgázos hegesztő(a védőgáz huzamosabb használata egészségkárosodást okoz) 100 000 Ft ért. Egy kőműves aki a szakmájában 120 000- et kapna és dolgozna mint a barom

(mert az kemény munka) inkább elmegy portásnak 90 000- jogosan. Mert a mezőgazdasági alkalmi munkákra már feketén 3000Ft/napi szolgabérért keresnek embert ami semmire nem elég.

Legális illegális munka.

Persze az ép-iparban sem lehetne 1500Ft/ rezsi óráért dolgozni ha minden rendben lenne hisz a bér és az adó tb elvinné és akkor hol a szerszám az utazás a ruha, és a haszon? Hallom a poppovista szlogent " fel kell számolni a fekete gazdaságot!!!

És közben semmit nem csinálnak.

Egy íróasztal mögül anélkül hogy razziáznék, csak egy terc programmal a PC m be és a bekért naplókkal , bizonylatokkal, megmondom hogy hány embert foglalkoztatott valaki feketén.

De akkor mi van?

Soha nem mondják hogy ha a felére szorítanánk a fekete munkát akkor lehet hogy 10% al több jönne be a költségvetésbe de legalább 20-25+ al emelkednének az árak átlagban. A szolgáltatásoknál nem lenne ritka a 30-40% sem. Sokan vannak akik csak a megélhetésüket tudják meg teremteni a fekete munkával azt a 100-120 000 et és ha be kellene fizetni 60 000 akkor inkább a segély.

Hosszú ideje csak barmolják a munkaerő piacot nincs egészséges bér diferencia és a legalacsonyabb képzettségek és a szakmunkások ( akik a méhecskéi lennének a gazdaságnak). Persze azért mert annyira kevesek a bérek hogy nem lehet nyitni a rétegek között egy egészséges rést. Egyszerűen elértük hogy túldolgoztatott rabszolgák lettünk akik ha nem akarnak az éppen a semmiért dolgozni már is munkakerülők.

Az egészséges szak bér ma a nettó 250 000 körül lenne.

Persze nem létezhetnének 100 000 000 végkielégítések vagy

4 000 000 fizetések a semmire a deficitre.

A politikusokat is meghatározottan a minimál bér 5× ösére + számlával igazolt és ellenőrzött költség térítés.

Akkor nem kellene szavazniuk az emelésről sem .

fenyő

2009. júl. 27. 21:11
 13/42 anonim ***** válasza:
76%

A kismamákat azért kell visszaküldeni a munkahelyekre, mert ezzel is spórolni akarnak a költségvetésen, mint ahogy a nyugdíjkorhatár emelésével is. Különben miből lenne ellopni valója a politikusoknak?

A 90% az annak a kb. 3 millónak a 90%-a akik ma magyarországon munkaképesnek számítanak! Ők tartanak el fejenként minimum még két embert. Igen, az eltartottak között vannak a gyermekek, a nyugdíjasok és a kismamák is, de tőlük szerintem senki sem sajnálja!

Viszont van kb. 8-900 000 vérszopó akiken inkábblehetne spórolni, és akik tényleg nem akarnak dolgozni. Őket kellene inkább "visszavezetni" a munkerőpiacra!

2009. júl. 27. 21:23
 14/42 anonim ***** válasza:
75%

én mondjuk dolgozom de nem szívesen ugyanis a legtöbb amit kikaptam 66500 Ft volt.Ebből az összegből a havi rezsit nem tudnám kifizetni és még meg is kellene élnem.Szerencsére még a szüleimmel lakom de ilyen fizetés mellett nem tudok sokra haladni.Ja és 4 műszakba dolgozom !!!ezért nem éri meg dolgozni mert ezzel a összeggel kitörölhessük a s......t!!!

Gyurcsány meg Orbán bekaphatja mert tönkretették az országot.Ők loptak csaltak gyűjtögettek hazudtak patkány módjára míg a szegények itt fognak megdögölni mert nem lesz pénz !!! A Jobbik meg Barnai sem fog semmit csinálni mert már nem tudnak mert annyira ellehetetlenítették a helyzetet ezek a szemetek hogy nem lesz kiút !!Ezért nem dolgozik a magyar nép és nem is fog míg meg nem változik a rendszer de arra várhatunk!!

Lehet lepontozgatni de figyeljétek meg nekem lesz igazam!!

Erre mérget mernék venni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2009. júl. 27. 22:36
 15/42 anonim ***** válasza:
56%
A statisztikák (időmérlegfelmérések, munkaidőstatisztikák, foglalkoztatottsági adatok) szerint a magyarok átlagosan ugyanannyi időt töltenek munkával, mint a nyugat-európaiak. Nem világos előttem, honnan veszik egyesek azt az ezen az oldalon is állandóan felbukkanó mítoszt, hogy a magyarok "nem dolgoznak". Ez egyszerűen hülyeség. Valószínűleg magából indul ki, aki ilyeneket beszél.
2009. júl. 27. 22:52
 16/42 anonim ***** válasza:
61%
Akik dolgoznak, azok sokat dolgoznak, oké. De a többi munkaképes, otthonülő, segélyre váró, aztán 2 napig dőzsölő népségről van szó, mert ha őket nem kellene eltartani, akkor már több lenne a kasszában, arról meg ne is beszéljünk, hogy mi lenne, ha elmennének dolgozni is. Már az is segítség lenne a sok gürizőnek, ha nem járna nekik segély!
2009. júl. 27. 23:02
 17/42 anonim ***** válasza:
67%

Oh, már látom is, honnan a mítosz. Az utolsó hozzászóló az egyik képviselője ennek az ön- és egymásthülyítésnek.

Magyarországon az aktivitási ráta NEM alacsonyabb a nyugati átlagnál. vagyis az inaktívak aránya NEM magasabb a nyugati átlagnál. Vagyis arányaiban NINCS több "otthon ülő, segélyre váró" Magyarországon, mint nyugaton.

Mielőtt bedobod a következő közhelyet, ti. hogy ugye itt van ez a 200 ezer hamis rokkantnyugdíjas, hadd válaszoljak előre: igen, itt vannak. Ha megvonnánk tőlük a jogtalanul megszerzett rokkantnyugdíjakat, akkor a köv. hónaptól mehetnének is át rendszeres szocsegélyre. Ugyanis az országban nem lesz több munkahely, még akkor sem, ha Dávid Ibolya nagyobb bajszot növeszt, mint Bokros Lajos.

2009. júl. 27. 23:14
 18/42 anonim ***** válasza:
74%
Engem nem érdekelnek az arányok és lehet, hogy igazad is van. Én csak azt írtam, amit látok. A lakóhelyemen nagyon sok a munkanélküli szociális segélyen élő, akik ugyanannyiból élnek mint én. Szomorú! Nem egyszer volt már munkalehetőség a környéken, sima betanított munka, nem lehetett volna kifogás az iskolázatlanság, mégse mentek, mert nyíltan kimondták, hogy ők annyiért nem mennek dolgozni, nem éri meg! Most meg már könnyű a válságra fogni. Nem értek a statisztikákhoz, engem csak dühít, hogy ők már GENERÁCIÓK óta így élnek és még mindig nem változott semmi. Feltűnően sokan vannak, és nem csak kisebbségiek!! Szóval én ezt látom!
2009. júl. 27. 23:43
 19/42 anonim ***** válasza:
66%

Magyarországon az aktivitási ráta NEM alacsonyabb a nyugati átlagnál. vagyis az inaktívak aránya NEM magasabb a nyugati átlagnál. Vagyis arányaiban NINCS több "otthon ülő, segélyre váró" Magyarországon, mint nyugaton.

Édes, míg te a környezetedben ezt látod addig semmi gond. De ha esetleg idenéznél Északkelet-Magyarországra rájönnél, hogy az arányok tök mindegyek, ugyanis csak Nyugat-Magyarország húzza fel..

Itt ezekben a falvakban és városokban tömegesen kapják a segélyt orrba szájba, és az a szomorú, hogy jobban megélnek!

2009. júl. 28. 00:14
 20/42 A kérdező kommentje:

"Magyarországon az aktivitási ráta NEM alacsonyabb a nyugati átlagnál. vagyis az inaktívak aránya NEM magasabb a nyugati átlagnál."

Akkor mért is állít mást a kormány?

2009. júl. 28. 07:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!