"Lesz még valami ma?"
:-) hát hogy lehet ilyet kérdezni 01:29-kor? Mormotának tetszik lenni?
Igen, lesz még valami - még szép.
Hát ha szegény Sólyom László ezt alkotmánybíróként megélhette volna! Ő volt az előadója annak idején annak a határozatnak, ami az ennél sokkal kevesebb visszásság lehetőségét felvető személyi számot semmisítette meg talán 90-ben. Elméletileg az a gond az ilyen közös kártyával, hogy ennek birtokában az adatok könnyen összekapcsolhatók, és minden állami és önkormányzati szerv egyszerre tudni fogja rólunk, hogy milyen gyógyszert szedünk, hogy 3 éve vakbelünk volt, hogy mennyi segélyt kapunk/kaptunk, hogy merre utazunk, hány autónk van és milyen, hogy hol dolgozunk (mert a kártya az állami szervek belépője is egyben), és még ki tudja mi mindent.
Ennek ellenére én is azt mondom, hogy a mai magyar helyzetben ez már nem oszt, nem szoroz, a kiépülő szuperállamban úgyse lehetnek titkaink. A legtöbb embert ez annyira nem is zavarja, viszont az egy kártya rendkívül praktikus, tényleg jó az, ha a mai 10-15 igazolvány, bérlet és belépő helyett egy lesz. Különösen nekem, aki állandóan elszór valamit.
Az még a tegnapi naphoz tartozik.Addig vltam fent.
Ez nem vált le kártyát hanem ez egy ujabb kártya lesz, szegény tárcám ettől haldoklik nem a pénztől.
"Ő volt az előadója annak idején annak a határozatnak, ami az ennél sokkal kevesebb visszásság lehetőségét felvető személyi számot semmisítette meg talán 90-ben."
Nem szüntették meg a személyi számot /keresd meg a lakcímkártyádon/, csak azt, hogy nyakra-főre használták mindenhol.
Van vezélye is: ha egy kártyád illetéktelen kézbe jut, azzal minden adatod ismertté válik, jobban ki leszel szolgáltatva a bűnözésnek.
De az még oké, hogy egyszerűsített kártya, de basszus, nemzeti kártya? Ezeknek ez a mániájuk, hogy nemzetgazdasági miniszter, nemzeti erőforrásminiszter, mindenhez odarakják, hogy "nemzet", "Széchényi", "Erzsébet", "Széll Kálmán", és attól máis jobb lesz? Komolyan... Néztem egy tudományos műsort a Duna tévén a Nagy Hadronütköztetőről, és meginterjúvolták a Nemzeti Innovációs Központ alelnökét, meg riportot készítettek egy tudósról, és a kamera képének felét a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozat, vagy az Alaptörvény tette ki.
Szóval két év alatt egy életre elegem lett a nemezti mindenből! A "nemzet" számomra egy magasztosabb szó annál, hogy mindenféle aktuálpolitikai célokat elégítsen ki az agyonmajmolása!
Gyakolatilag tökéletesen mindegy hogyan nevezik. Lehet Nemzeti de akár Magyar is. Teljesen lényegtelen.
Cserébe lenne egy nyamvadt kártya és slussz. Pl most aki felsőoktatásba megy nem várna 2-3 hónapot a szerencsétlen diákigazolványára, hanem beiratkozáskor a Nemzeti kártyájára rápittyentenék, hogy öcsmém mától diák vagy. És ennyi. Nem kellene 1200-ért diák, amit utána félévente sorbanállással érvényesítenek, amit a leleményes diák elad 10 ezerért ha épp autóval járkál... Elég lenne rápittyenteni a következő félévre való érvényességet.
És még sorolhatnám... Én üdvözölném. A hatóság eddig is tudott mindenről csak több adatbázisból kellett összeszedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!