Emberek. Mennyire érzitek magatokat hibásnak az utóbbi 22 év politikájáért?
Persze hazudtak, meg minden, de mégis ti szavaztátok meg, miattatok is ment tönkre az ország....(persze volt amikor nem volt mit tenni, és csak rosszat lehetett választani, és nem is akarok, vádaskodni, csak arra vagyok kíváncsi, hogy vannak-e akik szégellik ezért magukat)
(Én eddig egyszer szavaztam, és akkor sem arra aki nyert és nem is olyanra, aki már nyert egyszer, és bizonyította volna, hogy rossz)
(Nem mondom, hogy másképp cselekedtem volna bármikor is, tényleg csak kérdezem, hogy szégyelli-e valaki a döntéseit)
Egyetértek kérdezővel. Felelősek vagyunk az utóbbi 22 évért.
Őszinte leszek: szégyenlem magam!
Egyrészt mert szavazatommal (mindegy kire) szentesítettem egy illegális és illegitim rendszert, másrészt mert ikszelgetés helyett nem léptem a tettek mezejére.
Szavazgatás, birkatürelem helyett "tetszettek volna forradalmat csinálni!" (Antall József)
Le lehet pontozni, de ezzel az elittel soha nem jutunk előbbre. És ezek nem takarodnak el maguktól.
Lehet még húsz évig ikszelgetni és egyre mélyebbre süllyedni. Vagy cselekedni és leszámolni a pártokráciával!
Én már szavaztam többször de csak miután tanultam közgazdaságtant, kezdtem el másképp nézni a világot mint sima demagóg ígéretek halmaza!
Saját régi gondolataim alapján tudom miért szavaznak annyian teljesen képtelen és üres ígéretekre...
És azon vagyok hogy a logika és gazdasági érvek legyenek előtérbe nálam a szavazásnál!
Ja és nem gondolom hogy lehet olyan pártra szavazni aki tökéletes! Aki ezért nem szavaz az idióta(nah lehet ezért kimoderálnak).
De nagyjából látható ki milyen irányba fog elmenni. Legalábbis az elején. Hosszú távon meg bárki bármit csinálhat...
Vagyis igen, volt amelyik szavazásom megbántam.
A 2010-eset már nem. Ott tudtam hogy kire és miért szavazok!
Szégyenérzetem nincsen mert nem szavaztam soha rosszindulatból, csak tudatlanságból.
Nyilván mindenki hibás aki X elt.
De sajnos a pártok nagy része demagógia csomag.
A lényegről viszont mélyen hallgatnak.
Nálunk egy kicsit durvára sikerült a múltrendszer javainak a politikán keresztüli átmentése. Ugyanis a nagy része külföldi tulajdonba került. Nekem semmi bajom nincs a külföldiekkel, de közgazdasági értelembe, magunk alatt vágtuk a fát. Hiszen gyakorlatilag semmi tőkejövedelem felhalmozódásunk nem volt az elmúlt 22 évben, az az a profit újratőkésítés hiánya ma már tombol az országba.
Én elhiszem hogy a neolibnyik gazdaságfilozófia nem tartja sokra a komparatív előnyöket, multiplikátor hatásokat, vagy az allokációt, de sajnos a neolibnyik modell alapvetően az impériumok keze alá lett írva.
Most meg nézünk ki a fejünkből hiszen tetőzött az egész olcsó munkaerőre épült csalogassuk be a multikat gazdaságfilozófia. Ok kellene a multik, de soha az életbe nem váltják ki a nemzetgazdasági fejlődés által elérhető növekedést. Lehet hogy a GDP nk nőtt viszont annak a nagy része csak illúzió hiszen a GNI nkbe nem jelentkezik.
Most talán már az utolsó pillanat után gondolkodhatunk, hogy miként lehet a nemzetgazdaságunk tőkés, tőkejövedelmek nélkül, vagy miként szerezhetjük vissza a tőkejövedelmeket képző lehetőségeinket.
Persze ez csak egy szelete a problémáinknak, hiszen a neolibnyik gazdaságfilozófia a gazdasági szerkezetünket tette a legmélyebben tönkre, így még azt a kevés lehetőséget sem vagyunk képesek kihasználni amelyek adódhatnának.
Mit lehet tenni?
Az egy másik kérdés!
Én nem érzem magam hibásnak, hiszen bejelentve, adózva dolgozom.
Érezze magát hibásnak a sok minimálbéres adócsaló vállalkozó, számlát nem kérő vásárlók, és az államtól sült galambot várók. Miattuk tartunk ugyanis itt.
Na ez mi volt?
Azt mondod, hogy a pártok, így közvetve te nem vagy hibás, mert eközben vállalkozók loptak? Szerinted, ha nem tesznek így, akkor a pártok bizonyították volna rátermettségük?
Nem hiszem
Lehet, hogy igazad van valahol. De én nem értek egyet evvel, és szerintem ezek a politikusok nem sok jót tettek az országnak, és lakosainak.
De ha szerinted a vállalkozók a hibások, és nem a politikusok, ez is egy vélemény. Akkor tehát szerinted eddig a megfelelő emberekre szavaztál?
Uccsó (rajtam kívül)
köszi a véleményed megosztását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!