Kereszténydemokrácia vagy szociáldemokrácia az ami valóban orvosolja a problémákat? A szociáldemokrata felfogás vagy a keresztényszociális felfogás a hitelesebb és követhető?
Figyelt kérdés
2012. aug. 29. 11:45
1/9 anonim válasza:
nekem a keresztény-szociális a be jövősebb de én inkább egy keresztény-demokrata-szociális rendszert támogatnék.
2/9 A kérdező kommentje:
köszönöm ezzel én is így vagyok !
2012. aug. 29. 11:49
4/9 anonim válasza:
Vallás a politikában? Ráadásul pont egy ilyen agresszív térítő vallás?
Ez nem jól hangzik, ez hátborzongató. Még a KDNP is bőven sok nekünk, a nekik dobott gumicsontok is csak bosszúságot okoznak az embereknek, hát ha még állami szinten lenne a vallási alapú kormányzás. Nem sokáig maradna az meg demokráciának, a vallás általában nem olyan ami megtűr maga mellett ellenzéket.
5/9 anonim válasza:
A kereszténységből nekem nem kell, köszi. Más hihet amiben akar, akármilyen alaptalan dologban, de ne kényszerítse rám.
A szocializmusból is elég volt, láttuk hogy mi lesz belőle ha a valóságba próbálják átültetni, és nem tetszett.
Szóval egyik sem.
6/9 anonim válasza:
Egyik sem. A kereszténydemokrácia kifejezés önmagában abszurd, a kereszténység nem egy demokrata dolog, mint ahogy a szocializmus sem az. Tipikusan az a helyzet, amikor egy jelző lefokozza a főnevet.
7/9 anonim válasza:
Hát... Svédországban pl szocdem rendszer van, és náluk elég jól orvosolták a problémákat.
8/9 _Jessy_ válasza:
A demokrácia az, ahol két hülye bármikor leszavazhat egy okosat. És ez igaz, igy a demokrácia semmit sem orvosolhat. Talán a monarchia. Persze ehhez az kellene, hogy legyen valaki, aki képes egy egész országot irányítani.
9/9 anonim válasza:
Ne irányzatokat kövess, hanem hallgass a józan eszedre. Gondolj bele, hogy lehetne javítani a dolgokon, ehhez minden egyes problémát egyenként át kell nézned, és megértened. Nem egyszerű, nem is akarom ezt állítani. De kérdés, hogy csoporthoz akarsz tartozni, vagy pedig megoldani dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!