Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok az E. ON felvásá...

Mit gondoltok az E. ON felvásárlásáról?

Figyelt kérdés

Én nem értem, hogy miért van erre szükség. Az rendben, hogy Orbán azt mondja, hogy a lakosságnak majd ez lesz a jó, mert nem kell majd félnünk a túlzottan magas számláktól. Viszont eddig is kormányzati rendelettel tartották féken az árakat...

A másik pedig a kormány kommunikációja. Azt próbálja elhitetni, hogy ez nekünk lenne jó, pedig csak el akarja terelni az ~1 milliárd eurós kiadásról a figyelmünket (és egy politikus szava is csak szél).

Ez a pénz külföldre fog menni.

Nem itthon lesz elköltve, pedig jót tenne az országnak egy kis feltőkésítés. Pénzhiánytól szenved az ország, ezért nem tudunk növekedni. Szerintem ha ezt az ~1 mrd eurót mondjuk építkezésekbe fektetnénk (eu-s támogatásokkal kiegészítve!), akkor az egy kis életet lehelne lehelni a kis és középvállalkozásokba, az ország vérkeringésébe egy ki pénzt pumpálnánk.

Amikor még ment a szocpol, a tüzépek, a kisvállalkozások, egyéni vállalkozások (villanyszerelők, kőművesek, stb.) pörögtek, mostanra mintha ezek nem is léteznének.

Ugyan az lesz, mint a Mollal. A mi pénzünkből vették meg, és szinte egész Európában nálunk a legdrágább a benzin.

Szerintem ez egy újabb trükk, hogy még nagyobb sarcot vessenek ki ránk. Aki átlát a szitán, annak ez egyértelmű.

2012. aug. 28. 00:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
73%

Én már abban sem vagyok biztos, hogy jót tesze-e ha a gyereknek reggelire kakaót adok vajas zsemlével.

Ki a fene tudja megmondani, hogy egy ekkora bizniszben kit mi mozgat, mi a mögöttes szándék és mi lesz a végeredmény?

Minden vagy túl van spilázva, nyolc irányból nyolc információ jön. Vagy el van titkolva.

Van ember még ebben az országban, aki bármiről is bizonyos lehet?

Még a hidegháborúban sem volt ennyi titok és felrevezető információ, mint ma.

2012. aug. 28. 09:25
 12/18 anonim ***** válasza:
0%

"zoli7980 válasza:

De most komolyan!

Nem vált számodra világossá hogy az államadósság csökkentése nem érdeke azoknak akiknek tartozunk.

Nem is csodálom, hiszen a világbajnok kamatot már 40 éve fizetjük lassan. Sőt mint jó adós nem is tükröződik a kamatfelárainkon. Egyszerűen ha bizonyos szint alá csökken az adósságunk, abban a pillanatban mindent elkövetnek hogy ne csökkenhessen.

A másik hogy sajnos az Mszp garantált profitot ajánlott az e-onnak, az az a szabott ár nem azt jelenti hogy olcsó, sőt.....

""arról nem is írok hogy az állam a legrosszabb gazda elve miatt nincs ma már semmi magyar kézben ami profitot hozhatna, illetve ez ütötte sz@rrá a gazdaságunk szerkezetét"

2012. aug. 28. 09:35
 13/18 anonim ***** válasza:
Az az 1 jó tett az lenne,hogy elmennének a francba a többi megélhetési politikusokkal,ingyenélőkkel.
2012. aug. 28. 10:01
 14/18 anonim ***** válasza:
52%

Azért nem örülünk mert a magyar pártoknak nincsenek jó szándékaik így a Fidesz sem azért vásárolja vissza az E-On-t(ha egyáltalán megteszi) mert jót akarnak nekünk...valami más céljuk van ezzel

2012. aug. 28. 10:12
 15/18 anonim ***** válasza:

Az EON monopol helyzetben van, ezért eleve nagyon súlyos hiba volt eladni az ország földgázellátó hálózatát.

A versenytársak hiánya miatt az állami árszabályozás az egyetlen eszköz az árak féken tartására.

Természetes monopóliumokat (pl. MÁV, MAVIR, vízhálózat, áram- és gázszolgáltatók stb.) nem lenne szabad privatizálni.

2012. aug. 28. 10:46
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

antiglobalista:

"az államadósság csökkentése nem érdeke azoknak akiknek tartozunk. "

Tehát mondjuk az europai nyugdíjalap vagy amcsi befektető akinek a magyar állampapír egy nulla kis része a hatalmas vagyonának, ezek szerint mondjuk dollármilliárdokat költ hogy néha felvegyünk némi új hitelt?

És a gonosz IMF-EU meg ránkerőszakolja a 4-5%-os hitelét a piaci 8-9-10%-os helyett mint 2008-ban aminek olyan kemények a feltételei hogy Orbán szó szerint korlátok nélkül azt csinálhatott amit akart és a pénzt arra költhette amire akarta?

Magyarázd már el hogy kik és hogyan vesznek rá minket hogy hitelt vegyünk föl az EU-IMF-től úgy hogy épp elég nekik hogy valahogy pénzt kerítsenek a spanyoloknak, íreknek, görögöknek, olaszoknak, ciprusiaknak stb...

Ja és örülnék azért ha lehet a logika mentén, lehetőleg számokkal mutasd be hogy ez kinek és hogyan éri meg hogy az IMF-EU-tól olcsó készenléti hitelt vegyünk föl amitől a piaci szereplők is alacsonyabb kamattal kapják az állampapírunkat...

És akkor most a fidesz az ő kezükre akar játszani azzal hogy vásárolgat?

És akkor a jobbik is az ő kezükre akar játszani? Hisz ő is szorgalmazza a visszavételt amit vagy ingyen államosít vagy megvásárol. Utóbbinál ugyan úgy költene, vagyis tartalékot él föl, hitelt venne fel stb...

Szerintem nem kéne visszavásárolgatni és akkor nem kell hitelt fölvenni! Ez viszont ellentétes a jobbik és a fidesz tevékenységével, terveivel!

Nekem úgy tűnik akkor az én verzióm a leg-magyarbarátabb :)

2012. aug. 28. 10:50
 17/18 anonim ***** válasza:

"Az energiaszektort (is) vissza kell államosítani.Hosszú távra jó döntés."

Te fogod megenni az áramot ha már az eladott földjeink nem termelnek nekünk élelmiszert?

2012. aug. 28. 14:26
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem nem kéne visszavásárolgatni és akkor nem kell hitelt fölvenni!"

2002 és 10 között sem kellett volna a ballib kormányoknak hiteleket felvenni a látszólagos jólét fenntartása végett (13. havi nyugdíj a közszférában stb.), aztán akkor nem ugrott volna meg az államadósság a GDP 56%-ról a GDP 80%-ra és nem csődölt volna be kis híján az ország elsőként az EU tagállamai közül!

2012. aug. 28. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!