Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok a nép van az...

Mit gondoltok a nép van az országért vagy az ország van a népért?

Figyelt kérdés
2012. aug. 24. 03:45
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Kölcsönös.
2012. aug. 24. 03:51
 2/8 A kérdező kommentje:
Akkor azt mondod, hogy az országot sem szabad feláldozni, ha ezzel megmenthetjük a népet, és azt, hogy a népet sem szabad feláldozni, ha azzal megmentjük az országot?
2012. aug. 24. 04:12
 3/8 anonim ***** válasza:
55%

Te egy idióta vagy.

Egyik sincs a másik nélkül.

2012. aug. 24. 04:20
 4/8 anonim ***** válasza:
Elsősorban ember vagyok, és ezért oda megyek, olyan országba, ahol elismerik a munkám és meg tudok élni én és a családom. A 21.században tehát az ország van az emberért. Régebben pedig az emberek voltak az államalakulatokért, öltek és haltak érte. Én biztos nem tenném.
2012. aug. 24. 08:26
 5/8 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Mi az, hogy az ország van-e a népért? Az ország az a földterület, ahol a nép él.
2012. aug. 24. 09:35
 6/8 anonim ***** válasza:
Kölcsönös bár mostanság ez úgy megy, hogy a nép van a Fideszért...:(
2012. aug. 24. 10:09
 7/8 anonim ***** válasza:
A magyar nép országa Magyarország. Ha a magyar nép - mondjuk - mind elmegy Észak-Dél-Afrikába, akkor Magyarországon nem lesz senki, vagyis értelmetlenek az itt lévő hivatalok, intézmények, gyárak, földek, termés, mert azok az emberért vannak. Ezzel szemben, ha Észak-Dél-Afrika egy ország, akkor az ottaniak (a magyarok is) észak-dél-afrikaiak.
2012. aug. 24. 11:04
 8/8 anonim ***** válasza:

Úgy tudom az előző alkotmányban benne volt, de szerintem a mostaniban is benne van, hogy kötelező az állam védelme az ország állampolgárai számára.

Az állam feladata pedig a polgárainak védelme, tehát ez egy kölcsönös viszony.

2012. aug. 24. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!