Az, hogy Orbán Viktor minimálisra akarja csökkenteni az államilag finanszírozott helyek számát a felsőoktatásban, érinti az orvos- és mérnökképzést is?
Az állami egészségügynek úgyis vége hamarosan, a magánkórházakban meg jobb a fizetés.
Amúgy meg nem hiszem: ha az orvos vagy mérnök vállalja, hogy Magyarországon fog dolgozni, akkor szerintem részesül majd továbbra is állami ösztöndíjban - feltéve, ha olyanok a tanulmányi eredményei.
Igen.
Az egészben az a legfelháborítóbb, hogy korábban ők utasították el legjobban az általános költségtérítés bevezetését.
Úgy látszik csak addig volt fontos amíg politikai tőkét tudtak kovácsolni belőle, és a hatalomra nem kerültek.
Korábban népszavazást építettek a kérdésre, 1998 -ban részben a tandíj eltörlésével nyertek választást.
(Még talán lehetne 5-10000 -el csökkenteni az államis helyeket-főleg a "ruhatár" szakoknál- de ez akkor is túlzás és felháborító)
Arra hivatkoznak, hogy ez a NEMZET érdeke, és a 2/3 adott rá felhatalmazást.
Kiváncsi lennék mi a véleménye a teljes költségtérítés bevezetéséről aki rájuk szavazott?
Persze most ku..lnak.
Ha más vezette volna be már menne a szöveg, hogy nemzetellenes- hazaáruló intézkedés.
Máshol ilyenért több tízezres tüntetéseken tiltakoznának.
Ez egy nagyon jól meggondolt dolog.
Az állam szépen ki akar hátrálni a felsőoktatás mögül, így neki nem kerül ennyi pénzbe, több marad a zsebekbe és persze látszat intézkedésekre.
Majd nagy kegyesen ajánl ilyen-olyan "kedvező" hiteles megoldásokat, amikkel egyrészt a kamatok által nagy bevételt szerez ÉS az embereket is valószínűleg sikeresen itt tudja tartani.
Ez dupla haszon az államnak és orbitális sz*pás az embereknek.
Azon a mérnöki szakon, ahol én kezdek két hét múlva, mindenütt csökkentek a ponthatárok.
De nézegettem a többit is, ott is csökkentek mérnöki szakokon.
Ahol nem - pl ahova engem (első helyen) nem vettek fel - ott másfélszeres túljelentkezés volt csak 1. helyen, az összes jelentkezőt nézve még nagyobb. Ott azért nőtt a ponthatár.
Lehet, hogy majd hozzányúl a mérnöki szakokhoz is, egyelőre SZÁMOMRA úgy tűnik, még nem tette meg.
"Semmi logika nincs benne."
Már nem azért, de amit most a kormány csinál abban mennyi logika van?
Az, hogy valamiben "nincs logika" eddig sem gátolta őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!