Örülnél, ha ma is ekkora lenne Magyarország?
Egyébként miért nem maradhatott fent ez az elég hülye alakú Magyarország? Hiszen ezen a területen abszolút többségben volt/van a magyarság.
Igen, jó lenne.
Milyen érdekes a történelem, a legigazságosabb határokat Hitlertől kaptuk :)
Sok bajunk lenne az 5 millió románnal.
Az új határokat a Szovjetunió döntötte el Kelet-Európában a háború után, és mivel a magyarok a végsőkig harcoltak ellene, nem számíthattunk semmi kedvezményre.
Ami viszont érdekes, hogy a szlovákok is ugyan úgy a végsőkig harcoltak Hitler oldalán, de a háború végén ahelyett, hogy visszakaptunk volna területeket, nekünk kellett átadni 3 falut Szlovákiának a Duna jobb partján.
Ennek oka, hogy Csehszlovákiának voltak tehetséges politikusai emigrációban (Benes) és az oroszok még a szlovákokkal szembeni háború után is nekik kedveztek, mivel a szláv testvérekben így is jobban bíztak.
Délvidéken többet (hiányzik a visszacsatolás a térképről), Észak-Erdélyben és Kárpátalján kevesebbet.
De igen, körülbelül ez a helyes állapot.
És lesz is még így. Olyan nincs, hogy Európa legnagyobb nemzeti kisebbségese, saját szülőföldjén, egy tömbben, közvetlenül a határ túloldalán létezzen, és olyan elnyomó nemzetiségi törvények között, ami egy magát európai és demokratikus országnak nevező államalakulatban tűrhetetlen.
A szlovákokon és románokon kívül, Európában mindenki igazságosnak és jogosnak venné a területmódosítást.
Kérdező!
Olyan a formája, mint egy lábatlan tapírnak:
De nekem tetszik! Ezzel a formával még én is kiegyeznék, csak (sajnos) erre annyi az esély, mint a lábatlan tapírnak.
19:31
"A szlovákokon és románokon kívül, Európában mindenki igazságosnak és jogosnak venné a területmódosítást."
Fel kéne ébredned a rózsaszín álomvilágodból. A magyarokon kívül a világon senkit sem érdekel, senkinek sem lenne érdeke Trianon bármiféle revíziója. Ez a hajó örökre elment legkésőbb 1944. október 15-én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!