Tényleg beletörődött a magyar közvélemény a tartósan berendezkedő Orbán-rendszerbe?
Én így látom, és az alábbi cikk szerint TGM is. Vannak viszont olyan ismerőseim, akik szerint itt óriási indulatok vannak, és majd leváltják vagy elkergetik Orbánt. Én ennek semmi jelét nem látom. Morgás, zúgolódás az van mindenhol, de én ezt is a beletörődés jeleként értékelem, mert cselekvéssé, de még csak gondolkodássá se áll össze az elégedetlenség. Erről kérnék véleményt.
Meg összefügghet a sztrájktalansággal az is, hogy Gaskóéknak odaadták a Cargo eladásából származó bevételéből a jussot, így most nem akaródzik annyira sztrájkolni.
Tüntetések meg azért sincsenek, mert nincs Orbánnal szemben más alternatíva, nem látni olyan pártot és politikust, aki meg tudná fordítani a trendet (vagyis lehet, hogy van, de annak támogatottsága nincs). Tehát kb. az lehet a levegőben, hogy lehet Orbán sz@r, de a többi is sz@r lenne. Ezért ideje lenne új szereplőknek belépni a politikába.
"Valóban nincs nagy választék, de miért ne lehetne összeállítani egy szakértői válságkormányt?"
És ki vezetné azt a bizonyos "válságkormányt"? Mert ha Bajnaira gondolsz, akkor mellé lőttél. Bajnai ugyanis nincs benne a választékban.
"! Az annyit szidott 8 év fő gátja, visszamozdítója is Orbán volt"
Bár rühellem Orbánt, mint a szart, de azért az MSZP 2002 és 2010 közötti kormányzását sem kéne védeni. Talán Orbán Orbán miatt nőtt az államadósság 56-ról 80%-ra? Talán Orbán miatt nőtt a munkanélküliség 5,5%-ról 11%-ra? Talán Orbán miatt adósodott el a lakosság devizahitelben? Talán Orbán miatt csökkent a magyar GDP 6,4%-al 2008-ban? Talán Orbán miatt voltak zavargások Budapesten 2006 őszén? Talán Orbán tehet arról, hogy 2009-ben kis híján csődbe ment az ország stb.?
"Fegyverkezünk?"
Magyarország fegyverkezik? Hol? Mikor? Ha nem vetted volna észre évről-évre egyre kevesebb pénzt fordítanak a Honvédségre a központi költségvetésből. 2012-ben a GDP 0,82%-át fogja a kormány a Honvédségre költeni. 2009-ben ez a GDP 1,22%-a volt. 2009-ben 320,6 milliárd Ft volt a Honvédség költségvetése, idén ez az összeg 233,7 milliárd Ft lesz. Közel 100 milliárd Ft-al kevesebb, mint 2009-ben. Magyarország k*rvára nem fegyverkezik.
"Nem tegyünk már úgy, mintha Orbán moshatná kezeit mondjuk a megelőző 10 évvel kapcsolatban!"
Mondtam már. Rühellem Orbán, mint a szart, de ne tegyünk már úgy, mintha az elvtársak mindent faszán csináltak volna 2002 és 10 között. Az MSZP ugyanúgy eltűnhetne már a süllyesztőben, mint a Fidesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!