Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok a cikkről?

Mit gondoltok a cikkről?

Figyelt kérdés
[link]
2012. aug. 11. 19:39
 1/3 anonim ***** válasza:

Megmondom őszintén nem rossz.

Én örülnék ha alakulna egy csoport, párt vagy bármi aki azokat a magyarságtudattal rendelkező embereket is képviselné akik nem radikális nacionalizmusban gondolkodnak de szeretnék ha itthon minél jobban erősödne a magyar termékek, magyar cégek köre!

Vagyis van egy egészséges magyarságtudata, kíváncsi a magyarsága múltjára de nem akar gyűlölködni, kizavarni mindent ami külföldi és polgárháborút sem akar!

2012. aug. 11. 20:09
 2/3 Ozmium42 ***** válasza:
Sajnálatos dolog, hogy vallási szintre emelik a nemzeti érzést, mert egészséges körülmények között nem ott lenne a helye, másrészt az esetek túlnyomó többségében azzal szembesülök, hogy szembeállítják az ember eredeti (például következetesen keresztény) vallásosságát a nemzeti érzelemmel, azt sugallják, hogy választani kell a kettő között, aztán magyar embernek magyar vallása kell, hogy legyen. Szerintem ez a legnagyobb megátalkodottság.
2012. aug. 12. 00:06
 3/3 Pro Patria ***** válasza:

Elhangzott itt valami, ami mellett nem tudok elmenni. Miért jelent problémát az, ha valaki vallásos tisztelettel tekint a nemzetére...?

Én például egy kis szentélyt állítottam, kis szobrokkal a családom felmenő tagjaival, és a történelmünk nagy személyiségeivel, a meghatározó pillanatok festményeivel. Igen, mindennap áldást mondok rájuk, és az ő segítségükért, védelmükért, támogatásukért imádkozom az előttem álló kihívásokban.

Miért ésszerűbb Szent Györgyhöz fohászkodni például a harcban, mint Nagy Lajos kardjához, Hunyadi János pajzsához?

A zsidó vallás ugyanilyen. Gyakorlatilag mi a Tóra? A zsidók történelemkönyve. Nem?

A magyar történelemkönyv - az én bibliám, és így is kezelem - legalább annyi példás tanítással, kitartó helytállással, és a sikerhez való útmutatással rendelkezik, vagy csak vígasztalással és biztatással, mint például a zsidók számára az Ószövetség.

És most nézzetek sámánnak, jelmezes őrültnek, vagy szittyamagyarnak. Ti dolgotok. Az pedig, hogy én milyen szellemiséggel veszem magamat körbe, mi iránt adózom tisztelettel, és miből merítek erőt a mindennapi életemben, az én dolgom.

Ez nem azt jelenti, hogy a hátsó kertben fehérlovat áldozok, füstben bódult állapotban...

2012. aug. 12. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!