Ti nem unjátok még az örökös vitázást itt a politika topikban?
Nem. Szerintem buta az az ember, aki nem szeret vagy nem tud vitatkozni. Nem is értem, hogy mi ezzel a probléma, meg hogy te miért érzed magad jobban viták nélkül. Persze a stílus, a színvonal nem mindig megfelelő, de szerintem ez se olyan olyan katasztrofális ezen az oldalon. Nem kell menekülni a vitáktól, attól nem lesz jobb az élet, sőt a fejlődést gátolja.
Egyébként ma sajnos ez a trend a nagypolitikában is, hogy ne vitatkozzunk, majd a "Nagy Centrális Erőtér" megmondja, hogy mi van, mivel kell egyetérteni. Hát szerintem ez egy nagyon borzalmas világ, és már látszanak is a lesújtó eredményei az ország tovább leszakadásában, elnyomorodásában és elszigetelődésében.
A vita nem egyéb, mint gondolkodás. Meggondolni, értelmezni az aktuálisan történő eseményeket, megismerni mások véleményét ugyanerről annak érdekében, hogy szélesedjen a látókörünk. Kifejteni saját nézőpontunkat a dologról. A beszélgetés során felmerülő új szempontokat beépíteni saját véleményünkbe, vagy éppen elvetni azt.
Vannak, akik mindezt nem szeretik tenni, mert nincs véleményük, vagy nem tudnak új gondolatot befogadni, arra reagálni. Közülük néhányan emiatt visszahúzódóak lesznek, mások az álláspontjukat - gondolat helyett - erővel akarják érvényesíteni. Egyik sem viszi előbbre a világot.
A politika a mindennapi események szűkebb és tágabb sora, persze hogy nem lesz vége, hiszen az az élet végét jelentené. Viszont egy-egy konkrét eseménynek lehet vége, akár, mert már nem aktuális, akár, mert megoldódott.
Kedves 00:09-es válaszoló!
Ehhez képest én egy kezemen meg tudnám számolni, hány komolyanvehető kritikát olvastam itt az ilyen-olyan "isták"-tól, a sárdobálások és köpködések között. Hogy mennyire levegőben lóg minden, azt az is mutatja, hogy én 5 perc alatt súlyosabb ellenvélemény tudnék írni a kormányról, mint itt a fórumozók nagy része, noha jórészt pozitívnak értékelem. Ahhoz is ész kell, hogy valaki szidni tudjon.
Az a baj, hogy az értelmes vitával semmi baj, de ez a topik tele van trollokkal, és kisebbségi komplexusos szerencsétlenekkel, akik itt érzik sikeresnek maguknak, hogy jól beszólnak valakinek (lehet ez az egyetlen öröme az életben).
De ami szomorú, hogy a moderátorok, meg sem próbálnak változtatni ezen, aki persze zsidózik az egyből repül, de miért nem lehet kirepíteni azokat, akik nem zsidóznak ugyan, de állandóan személyeskednek, mindenkit lehülyéznek, aki nem ért egyet vele, stb? Szóval azért a moderátorok felelőssége is benne van, hogy ilyen lett ez a topik, amilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!