A meleg aktivisták mi jogon sajátítják ki a szivárványt a jelképüknek?
A szélsőjobb milyen jogon sajátította ki az árpádsávos lobogót? Az emberek többsége, ha meglát egy árpádsávos lobogót, a szélsőjobb jut róla eszébe.
A kommunisták milyen jogon sajátították ki a vörös csillagot?
Folytathatnánk még a felsorolást szerintem bőven.. Ez nem kisajátítás, inkább csak ismerethiány.
Ha a szivárványról valakinek csak a melegek jutnak eszébe, akkor az olvasgasson kicsit a szivárványokról.
"Nem vagyok homofób"
- Van egy rossz hírem: az vagy. Kezdjük ott, hogy a legtöbb ilyen zászló nem is hasonlít távolról sem az igazi szívárvány színskálájához. Másrészt nem sajátítják ki jobban, mint pl. ahogy a fradisták kisajátították a sast, mint szimbólumot. Harmadrészt a melegek szimbóluma a rózsaszín háromszög, míg a szivárvány összefoglalóan utal az LMBT mozgalmat.
"Nem vagyok homofób, de..."
Aham, szóval akkor elég leírnom, hogy a mondat elejére, hogy nem vagyok homofób, és akkor már bármit mondhatok lelkiismeret furdalás nélkül. Ez olyan mintha azt mondanám, hogy figyelj nem bántásból mondom, de ronda vagy.
Egyébként meg nem csak meleg szimbólum a szivárványzászló. Tény, hogy nem hordhatok az utcán szivárvány színű cuccokat, mert lefejeznek, kiröhögnek meg mutogatnak a homofóbok (mint te).
Gabóca.. Ha azt mondom vörös csillag, mi jut az eszedbe? Kommunisták, vagy Heineken?
Ha azt mondom árpádsávos lobogó, mi jut eszedbe?
A szélsőjobb, vagy pedig Rákóczi lovassága?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!