A fiatalok miért ennyire jobbik-fanok?
Azért mert felmértük a cigány veszélyt azt, hogy csak a Jobbik tudd tenni valamit ez ellen (sajnos), akkor még ott van az is, hogy a politikával foglalkozó kamaszok többsége/zöme nacionalista és nem igazán szereti Romániát, Szlovákiát és Szerbiát amely szintén a Jobbik ideológiájához kőt a zsidózás már nem mindenkinek kenyere ! (nekem sem) ezt többségünk már nem szereti, hogy "Te zsidó" ennek ellenére akik ezt elítélik azok ugyan úgy cigányoznak (jó ezt nem vettjük meg általában), zsidóznak példa erre az a foci csapat ahol én is vagyok most, elment az utolsó cigány és így elkezdődtek az ilyen beszólások (persze csak viccből), hogy "Gyere már te cigány/zsidó).
13/F
15.41 OTT A PONT, NEM TETSZIK? HOGY EGYÁLTALÁN ELŐFORDULT MSZP, MDF, SZDSZ és FIDESZ kormányzás! És az sem, hogy mindent eladott a baloldal!
A Fiatalok szívéből szóltam! 13/F
"Mitől olyan jó a jobbik a fiataloknál? Nem is volt kormányon"
Lehet, hogy ezért is. A mostani pártok a (gengszter váltás) óta váltják egymást, nem éppen kecsegtető eredménnyel. 20 év alatt nem sok mindent tettek az átlag emberekért.
Akiknek azt mondják hogy 40 ezer elég a megélhetésre.
Falvakban rettegnek a nyugdíjasok, hogy vajon csak kirabolják, vagy meg is ölik őket.
Lassan már csak nyugdíjasok, és cigányok lesznek az országban, ebből következik hogy összeomlik a nyugdij rendszer.
stb.....
Ha cinikus akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy azért, mert hisznek a mesékben. Érdekes módon személy szerint 24 éves fejjel nem mondanám magam idősnek, sőt. De azért tapasztaltabb vagyok, mint egy 17-18 éves, és nem hiszek a populista maszlagoknak. Mindenki tudja, hogy bajban van az ország de erre a jobbik biztosan nem jelent megoldást.
Ott van pl. a cigánykérdés. Sok bűnöző van köztük, az tény. De vajon az a megoldás, ha egy egész csoportot kollektíve bűnösnek tekintünk? Miért lopnak? Miért nincs pénzük? Miért nem tudnak / akarnak dolgozni? Vajon azért, mert nem értenek semmihez, vagy mert senki nem is venné fel őket? Miért nem is tanulnak? Talán az előbbi okok miatt?
Probléma van a gazdaság terén is. Miért van kevés nyereséges kkv? Miért tekintik őket fejőstehénnek és adóztatják szénné? Miért van ennyi ügyeskedés, és ennyire kevés fejlesztés / beruházás? Miért tud roppant elenyésző kisvállalkozás felfejlődni középvállalkozássá? Miért dolgozik nálunk a legkevesebb ember? Vajon a multiknak csupa rosszat köszönhetünk csak? És mi van a tudás és technológiatranszferrel?
Aztán ott van az EU ellenesség. Miért nincs bajuk a szlovákoknak velük, miért járnak már előttünk, miért tudják exportálni az olcsó tejet / sajtukat? Miért baj, ha szigorú költségvetést követel meg tőlünk Brüsszel? Talán mert nem mennénk csődbe akkor? Miért baj, ha a támogatások egy része visszacsorog a fejlett tagállamokhoz? Talán ha saját magunk finanszíroznánk a beruházásokat, nem vennénk meg akkor is a német berendezéseket hozzá?! Tényleg a kilépés a megoldás? Miért járnánk jobban vagy rosszabbul?
A válaszomban azt akartam érzékeltetni, hogy ha egyszer tényleg valóban sikeresek szeretnénk lenni, akkor nem hangzatos "lózungokra" van szükség, hanem egy átfogó helyzetelemzésre, aztán pedig egy erre épülő stratégiára.
U.i.: Beleolvastam a választási programjukba, hát ne haragudjanak, de közgazdaságilag nonszensz.
13/F??? Ez most komoly?? Egy 13 éves kisgyerek ne hogy már politizáljon!
Hová tart ez a világ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!