Kell nekünk merci gyár?
A mostani gazdasági helyzetben szerintem sok családnak már a havi minimálbér is jól jönne, legalábbis a nekem felajánlanának havi fix 60 000 forintot, akár már holnap is kezdenék... Az államnak is jó, ha támogatja a Mercit, mert a befektetett 30 milliárd pár év alatt bőségesen megtérül a munkáltatói és munkavállalói járulékok formájában.
Jogos a kérdés, hogy miért nem magyar KKv-knak adják azt a pénzt, de azt gondolom, hogy a magyar vállalkozók többsége ugyanúgy elszórná a támogatást, mint azt tette eddig is. Egy multi sosem csinál olyat, hogy nem jelenti be a munkavállalóját (ellentétben a magyar KKV-k egy jelentős százalékával), és szerintem ez egy fontos szempont.
Sokkal jobb lenne hazai buszt, vonatot, villamost gyártani versenyképesen.
A megújuló és bioáru szerintem is nagyon fontos, de mutassatok egy olyan jóléti demokráciát, amely nem az iparból gazdagodott meg. Lehet, hogy ma már Kínában gyártat, de az anyacég továbbra is húzóerő otthon.
Nem szabad támogatni!!!!
Minden Euróval amit beleteszünk a Német ipart támogatjuk.
A német fejlesztéseket, inovációt, gép-ipart, oktatást, és egy eu sem marad itt belőle. Felvesznek majd 1000- 2000 droid rabszolgát minimál közeli bérrel akik minden hozzáadott értéket nélkülözve keresik nekik a pénzt.
Ez egy csapda!!!! Azért nem mennek kínába vagy indiába mert 1 nincs értékelhető munkaerő, 2 mivel nem vihetik az egyész gyárat keletre és a járulékos költségek sokba lennének. Ne ábrándozzunk ! Semmi hasznunk nem lessz nemzetgazdaságilag csak kárunk. Sőt beágyazzuk a minimál béres függésünket még egy nagy lapáttal.
Miért nem lehet milliárdokkal fejleszteni az amiben nagyok lehetnénk? Mezőgazdaság, feldolgozó-ipar, alternatív energetikai inovációk, energetikai zöldkúltúrák, ez a jövő a fejlődés. Ahol nem áll ott egy német hogy te csak melós lehetsz minimálbérért a saját hazádban.Hogy abból a támogatásból nem egy német gép-ipari technikus lessz kiképezve aki 15× ös fizuért dirigál nekünk itt a saját hazánkban.
Vegyük már végre tudomásúl hogy ha olyan támogatást adunk amit kivisznek az országból az csak rossz lehet.
Támogassuk a magyar ipart vagy mezőgazdaságot mert aki magyar az itt eszik és itt sz..... itt ruházkodik és itt fogyaszt. Szóval az a hasznos pénz ami folyamatosan itt forog és nem annyi a haszna hogy felépűl egy gyár vagy egy áruház ahol minimálbr aa trendi.
Kedves utolsó hozzá szóló, egyáltalán NEM értek egyet Veled.
A Merci gyár lehet, hogy elismert, de egyet gondol és még keletebbre.
A magyar kis és közép vállalkozók pedig itt maradnak, ráadásul a hasznukat is itt költik el vagy fektetik be, és nem mondjuk Németországban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!