Anne Frank naplója hamisítvány? Vagy csak sci-fi?
Azt hogy mese habbal az eégsz Manna Frank sztori. Ha elolvastad az irodalmát, akkor tudhatod h amikor íródott, Európában még nem is volt golyóstoll (amivel a naplót írták); vagy h egyes részek pl. egy színpadi darabról lettek koppintva (ami miatt később Frank apja pereskedett is az USA-ban).......
Bár én magát a művet nem olvastam, a mesékből már kinőttem......
"állítólag valós alapokon nyugszik"
Ennyi erővel bármelyik film valós alapokon nyugszik, mert emberek szereplenek benne xD
Persze, hogy hamisítvány. Nem is volt II. világháború.
A töri tele van hamisítványokkal: pl. a Don tök egyenes, nincs is benne kanyar, nézd meg a térképen.
Auschwitz meg valójában Birkenau.
A kérdés kiírója is Birkanau, Horthy Miklós pedig Kisbányai.
Az a durva egyébként h az összes hololufi történet ugyanarra a forgatókönyvre épül:
1. békés családi háttér, idilli minden
2. jönnek a németek, összedől minden, szétszakada család
3. borzasztó szenvedések, embertelenül szadista németek, üldözött de feltétlenül ártatlan zsidók
4. irreális megmenekülések, fantasztikus túlélők
És minden ilyen történetben szerepel legalább egy (1) gyerek, mert ugye egy kisgyerek szenvedését könyebb eladni, az emberek jobban mérgesek tőle. És minél mérgesebb a tévénéző vagy könyvolvasó egy gyerek szenvedéseit nyomon követve, annál jobban leszáll a fejére a vörös gőz, a kritikai érzék pedig a nulla alá csökken.
Na, barátaim, hát így lehet az ilyen sci-fi sztorikat eladni. Az emberi indulatokat kell felkorbácsolni, így aztán a racionalitás a semmibe vész....
De hála Istennek egyre több ember kezd el gondolkozni, és remélem még ennél sokkal többmindnről is kiderül h hamisítvány...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!