A nemrég elhangzott, nagy felháborodást kavart félázsiai kijelentés mellett vajon ez is sértő?
"Keleti lelkesedésünk mindenért, amit szépnek tartunk, jónak vélünk s keleti közönyünk, amellyel hagyjuk elmúlni a szépet és elaludni a jót. Keleti bölcsességünk, amely mindent megért s megmagyaráz és keleti közönyünk, amely előtt lóhalálában vágtat el a siker. Keleti hősiességünk, mellyel folyton nagy fába vágjuk a fejszénket s keleti tunyaságunk, amely miatt engedjük, hogy a szorgalmasok, ügyesek fát fágjanak a hátunkon..." - Móricz Zsigmond.
Egyáltalán kinek fájnak az ázsiai gyökerek kimondása, hangsúlyozása...? Ez már önmagában kiveri a biztosítékot néhány globalista liberálisnál?
Kalergi, ugye tudod, hogy hazudsz?
Kifejezetten azt mondta, hogy ez nem zárja ki a szabad választásokat, a demokráciát, de kell egy meghatározó, irányadó párt, ami nem hagyja szétforgácsolódni a nemzetet, hogy mindenki haszonlesőként viselkedjen, és a pillanatnyi előnyökért ne tudjon távlati célokban gondolkodni.
Ha mindannyian azzal vagyunk elfoglalva, hogy a másikat taposva jussunk feljebb, esetleg vissza is rántsuk, aki előttünk van, sosem érjük el a célt. Ha egymást segítjük fel, akkor, akik feljutottak, magukkal tudnak húzni.
Még egyszer, hogy tudatosuljon, mert tudom, hogy neked Nyirő nyilasságában is milyen nehezen jutottak el a dolgok az eszedig: kifejezetten azt mondta, hogy ez NEM azt jelenti, hogy el kell törölni a demokráciát, vagy a szabad választásokat, de abban a 4 évben, amíg a kormányzás tart, vagy erővel és határozottságal teszi a megválasztott párt, amit tesz, vagy nem megy semmire az egymással acsarkodó kis ellenzéki csoportosulásokkal.
"abban a 4 évben, amíg a kormányzás tart, vagy erővel és határozottságal teszi a megválasztott párt, amit tesz, vagy nem megy semmire az egymással acsarkodó kis ellenzéki csoportosulásokkal."
Az jutott eszembe, hogy ha más párt akar vezető szerepet, akkor ő kezd el acsarkodni ellenzékben. Szóval megint s#gget csinált a szájából. Irigykedik Putyinra, vagy ennyire tart az ellenzéktől? Vagy tényleg megpattant benne valami? :DD
Az idióta balosokon kívül mindenki elismeri, hogy van bennünk ázsiai vér.
Aztán várom a lepontozást a balosoktól! :@
"Kifejezetten azt mondta, hogy ez nem zárja ki a szabad választásokat, a demokráciát, de kell egy meghatározó, irányadó párt, ami nem hagyja szétforgácsolódni a nemzetet, hogy mindenki haszonlesőként viselkedjen, és a pillanatnyi előnyökért ne tudjon távlati célokban gondolkodni.
Ha mindannyian azzal vagyunk elfoglalva, hogy a másikat taposva jussunk feljebb, esetleg vissza is rántsuk, aki előttünk van, sosem érjük el a célt. Ha egymást segítjük fel, akkor, akik feljutottak, magukkal tudnak húzni. "
Valahogy a 8 évnyi "konstruktív" ellenzéki munkája után csak nekem visszás hogy az egymás keblére borulás?
Hogy megváltozott volna ?
Ugyan,akkor nem csak szóvirágokban támogatná az együttműködést,hanem ő illetve holdudvara nem libsibolsizna,elmútnyócévezne meg nácizna,hanem nyitna az ellenzék felé vagy legalábbis a politikai sárdobálást felfüggesztené.
Vagy az együttműködést úgy képzeli el hogy az ellenzék szépen leborul Viktor lábai elé és khm... és maximálisan kielégítik Viktor minden kívánságát?
Engem az is irritált (azon túlmenően, amit Kalergi is mondott 11:35-kor), hogy "származéknak" nevezett bennünket.
Értitek??? Származéknak!!! ... és nem "származásúnak"! Ebből (szerintem) világosan látszik, hogy mennyire lenéz mindenkit! B+! Származék...
Nincs ebben semmi sértő, csak a Miniszterelnök Úr kihagyott egy jelzőt: délnyugat-ázsiai.
Vagyis eredetileg ezt akarta mondani:
"Lehet hogy vannak országok, ahol ez nem így működik, például a Skandinávoknál, de egy ilyen félig délnyugat - ázsiai népség, mint mi (vagyis ő és a többi jelenlévő), akkor tud összefogni, ha erő van."
Ez lehet, hogy igaz. Ez az ő dolguk, az ő belügyük, hogy hogyan fognak össze egymással. Ebben nincs semmi felháborító.
Jó lenne nekem is tisztán látni, mi volt ebben a sértő...Ha a származék szó, vagy az erővel való kormányzás, akkor még oké.
De azért találkoztam olyan ostoba megnyilvánulásokkal is, ahol az ázsia származást kérték ki maguknak. Régen keleten volt a kultúra, a gazdagság, nem nyugaton, ha valaki ért egy kicsit is a néprajzhoz, vagy a történelemhez, belátható, hogy EBBEN nem hogy semmi sértő nincs, de örülök, hogy végre egy miniszterelnök ezt kimondta. Kissé mintha identitászavaros nép lennénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!