Hallottatok már erről?
Mit szóltok miniszterelnökünk legújabb ötletéhez,mely szerint besorolják,ki mikor szállhat fel egy buszra?
Az szép azért hogy a bérletesek szállhatnak fel utoljára. Ha én már nem férek fel e miatt akkor várjak jó esetben egy órát (vidéki tömegközlekedés 4ever) vagy még többet a következő buszra? Ha elvégzem a sulit (érettségi megvan, most jön a 2 év OKJ) és találok munkahelyet akkor nem kérdés hogy mivel fogok járni. Természetesen autóval. :D
Eddig is ahogy számolgattam, az autózás az én esetemben minimálisan lenne csak drágább mint a buszozás. Ha meg már 2-en vagy többen megyünk akkor pedig sokkal jobban megéri. Ilyen barom ötletet egyébként. Eszem megáll.
Én most azon akadtam fel,hogy a kisgyerekesek,meg a kismamák az utolsók közt szállhatnak fel.
Régebben ez pont fordítva volt,tehát ők és a mozgássérültek előbb felszállhattak ill.a bérletesek is.A távolsági járatokon úgy volt,hogy aki a legmesszebb utazik az elsőnek szállt fel és hátra kellett ülnie,aki pedig csak rövid távra ment az szállt fel utolsónak.
De én is jártam már úgy ,hogy a rövid távra utazók elfoglaltak minden helyet,én meg állhattam 25km-t.
a jeggyel NEM RENDELKEZŐ kismamák és kisgyerekesek.
fogyatékosból és mozgássérültből nem szokott olyan sok utazni szerintem, eléggé ritka.
nem szabalyozas kell ide, hanem az, mint itt a briteknel: hogy eszeruen erkezesi sorrendben sorba allnak az emberek. ugyanugy beall a sor vegere az oreg neni, mint a tinedzser, ugyanugy varakozik a babakocsis kismama, mint a mozgasserult. az mar mas kerdes, hogy mivel az emberek udvariasak, sokszor elore engedik a kismamakat, oregeket, mozgasserulteket (en is elore szoktam), mert igy illik; en huszonevesen siman alldogalok, mas 50-70 evesen talan mar nem.
engem 3 evesen is felallitott az anyukam, hogy atadjam a helyet a 80 eves neninek - lehet, hogy ez egyszeruen neveltetes kerdese...?
fene sem tudja, de turelem, udvariassag jobban kene a magyaroknak, mint ertelmetlen, mem betarthato szabalyozasok..
Egyetértek az utolsóval!
Nálunk az van,hogy jönnek a mamikák és mindenkit mint a bikák fellöknek.
"Nálunk az van,hogy jönnek a mamikák és mindenkit mint a bikák fellöknek."
Igen,a banyatankkal meg átgázolnak az emberen,ha felsegíti az ember őket,vagy előreengedik megse köszönik..
Véleményem szerint a kormány minden erejével azon van,hogy a buszközlekedést ellehetetlenítse.Nem engedélyezik az új buszok vásárlását,pedig a pénzt megkapták a volánok.Ott a pénz a számlájukon,de nem vehetnek buszt,persze a havi törlesztőrészletet fizetniük kell.Volt egy olyan ötlet is,hogy amerre jár Vonat,ott a távolsági buszok menetrendjét módosítani fogják.Volt arról is szó,hogy összevonják a volánokat:Pl Alföld volán (Kunság Volán,Bács Volán,Tisza Volán,Körös volán) És még lehetne írkálni a hosszabbnál hosszabb sorokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!