Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok az új törvényhez,...

Mit szóltok az új törvényhez, hogy csak itthon vállalhatnak majd munkát azok a diplomások, akik államilag támogatott, vagy részösztöndíjas képzésre jártak?

Figyelt kérdés
Nekem már a tandíjnál is volt egy olyan érzésem, hogy már megint a szegényeket szívatják, de aztán ahogy végiggondoltam rájöttem, hogy sok érv szól mellette is, viszont jóból is megárt a sok. Az a diplomás, aki dupla annyit tanult mint az önköltséges majd itthon kényszerül munkát vállalni alacsony fizetésért, úgy hogy közben magas a munkanélküliség. A gazdag gyereke meg mehet külföldre "dolgozni", vagyis pénzt keresni. Biztos megint csak én vagyok pesszimista, mindenben a rosszat látom, vagy rossz szemszögből nézem a dolgokat.
2012. júl. 19. 20:14
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

- "Ez az egészségügyre, ahol pont nagy hiány van munkaerőből, nem igaz."

De nekik ha szükséges a szintén orvoshiánnyal küzdő Nyugat kifizeti a kormányt.

[link]

Ezek után hogy tartja itthon az orvosokat? Vagy jó lesz az afrikai kuruzsló is?

"De még egyszer kérdezem: mi abban az államnak az üzlet, ha kifizeti a taníttatását az orvosnak, majd az külföldre megy dolgozni? Ha már kifizetik egy orvos költségeit, minimum elvárható, hogy ide dolgozzon."

A normális felszerelés a közutálat hiánya az orvosok részéről ,gondolom irreális elvárás az orvosoktól?

Valahogy ez is a hamburgeradóra és tranzakciós illetékre (ha az illeték szót használjuk nem kéne valami szolgáltatást nyújtani) emlékeztet.

Mindenki szív vele kivéve akire alapból rászabták. A hamburger (most már chipsadó) ,a spekulációt megakadályozó illeték a félelmetes 6000Ft-os (vagy a horribilis 30000Ft-os illetékről ne is beszéljünk ) és ez a röghöz kötés szinte csak az orvosokat nem köti röghöz.

Ha már a cél elúszott legyen annyi gerinc benne hogy visszavonja a kormány.

2012. júl. 20. 14:02
 32/37 anonim ***** válasza:

,,De még egyszer kérdezem: mi abban az államnak az üzlet, ha kifizeti a taníttatását az orvosnak, majd az külföldre megy dolgozni? Ha már kifizetik egy orvos költségeit, minimum elvárható, hogy ide dolgozzon. Ha ki akar menni, akkor azt fizesse maga, miért az államnak kellene? "

És hogyha kimegy dolgozni és visszafizeti, azzal mi a bajod? Még 3% kamatot is számolnak fel rá...

2012. júl. 20. 14:15
 33/37 A kérdező kommentje:
Én nem csak az orvosokról beszéltem, és nem is készülök diplomát szerezni, csak nem értem hogy miért nehezítik ezzel is a fiatalok helyzetét, amikor egyébként is sokkal rosszabb, mint ezelőtt 10-20 évvel(és most tényleg nem magamról beszéltem, mert én szerencsésnek mondhatom magam). Ráadásul folyton az a téma, hogy milyen nagy a munkanélküliség, erre meg itt akarják tartani a pályakezdőket. Több helyen is olvastam, hogy átlagosan 1 év amíg munkát talál magának egy pályakezdő, de az állam mégis hoz egy ilyen törvényt, és ezek után hazaáruló aki külföldre megy (mintha ott sokkal könnyebb lenne).
2012. júl. 20. 17:29
 34/37 A kérdező kommentje:
Ja én egyébként FIDESZ szavazó voltam és leszek, csak nem értem ezeket a "változtatásokat".
2012. júl. 20. 17:30
 35/37 anonim ***** válasza:

"És hogyha kimegy dolgozni és visszafizeti, azzal mi a bajod?"

Ezt a logikát én sem igazán értem, egyes helyeken kimondottan üzletszerű a képzés, például Prága, Brünn, Varsó. Nem csak a helyi diákoknak, de a külföldieknek is, az angol szakok már nagyobb létszámmal működnek.

2012. júl. 20. 17:50
 36/37 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó! Most elküldtél engem melegebb éghajlatra?!
2012. júl. 20. 18:56
 37/37 Pro Patria ***** válasza:

Kedves 14:02-es válaszoló!

"De még egyszer kérdezem: mi abban az államnak az üzlet, ha kifizeti a taníttatását az orvosnak, majd az külföldre megy dolgozni? Ha már kifizetik egy orvos költségeit, minimum elvárható, hogy ide dolgozzon.

-> A normális felszerelés a közutálat hiánya az orvosok részéről ,gondolom irreális elvárás az orvosoktól?"

- A közutálatot nem tartom valósnak, de egyébként abban - a hogy a neve is mutatja - a köz, és nem a kormány tud változtatni.

A többit pedig már néhányszor átfutottuk. A fizetések visszamenőlegesen meg lettek emelve:

[link]

Új, modern mentőautók lettek vásárolva (összesen 350 db lesz beszerezve, több részletben): [link]

Illetve a mentőállomásokat is korszerűsítik és újakat is hoznak létre: [link]

Kevés? A helyzethez képest sok. Lehetne több? Lehetne, de nem ma.

Hogy azt már ne is említsem, hogy a megemelt fizetések mellé(!) havi +100 ezret kap 5 évig az az orvos, aki aláírja, hogy itthon marad.

Mi kell még...? Ingyen balatoni nyaraló mindenkinek?

Komolytalan az egész...

-----------

Kedves 14:15-ös válaszoló!

"És hogyha kimegy dolgozni és visszafizeti, azzal mi a bajod? Még 3% kamatot is számolnak fel rá..."

- Megteheti. Viszont felmarkolni a pénzt, majd lelépni, az már nem túl korrekt, és nem is teheti meg. Nem is értem, hogy hogyan háborodhatnak fel azon, hogy nem engedik ezt nekik, meg "röghözkötést" kabálnak. Mehet mindenki szabadon, csak nem az állam - a mi adóforintunk - terhére. Olyan nincs, hogy kell minden nekem, de semmit nem vállalok érte.

2012. júl. 20. 20:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!