Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok az új törvényhez,...

Mit szóltok az új törvényhez, hogy csak itthon vállalhatnak majd munkát azok a diplomások, akik államilag támogatott, vagy részösztöndíjas képzésre jártak?

Figyelt kérdés
Nekem már a tandíjnál is volt egy olyan érzésem, hogy már megint a szegényeket szívatják, de aztán ahogy végiggondoltam rájöttem, hogy sok érv szól mellette is, viszont jóból is megárt a sok. Az a diplomás, aki dupla annyit tanult mint az önköltséges majd itthon kényszerül munkát vállalni alacsony fizetésért, úgy hogy közben magas a munkanélküliség. A gazdag gyereke meg mehet külföldre "dolgozni", vagyis pénzt keresni. Biztos megint csak én vagyok pesszimista, mindenben a rosszat látom, vagy rossz szemszögből nézem a dolgokat.
2012. júl. 19. 20:14
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:
# 10/10 Persze hogy rosszabb lesz a helyzet, de kinek? Nyilván nem annak, aki kiment...Kit érdekel a demográfiai összeomlás, ha a megélhetéséről meg a jövőjéről van szó. Szerinted hazajön majd népet számlálni? :)
2012. júl. 19. 20:30
 12/37 anonim ***** válasza:
96%
Jogos, de majd visszafizetem. Még mindig olcsóbb itt a tandíj, mint külföldön, és még itthon is kiemelkedő az orvosképzés :))
2012. júl. 19. 20:31
 13/37 Antimod ***** válasza:
89%

"Kit érdekel a demográfiai összeomlás, ha a megélhetéséről meg a jövőjéről van szó."

Jól van, akkor majd a hátrahagyott rokonaidra és barátaidra szakad rá az égbolt, ha már a hazád ennyire nem érdekel. Mindenkit kimenekítesz majd? Hát persze...

2012. júl. 19. 20:36
 14/37 A kérdező kommentje:
Én most nem a saját hozzáállásomat írtam le, hanem megpróbáltam egy képet festeni arról, hogy ez lesz...
2012. júl. 19. 20:43
 15/37 anonim ***** válasza:
59%
Tényleg ez lesz, a kérdezőnek igaza van! A haza hagyta cserben a fiatalokat, miért mártírkodnánk itthon?
2012. júl. 19. 20:44
 16/37 anonim ***** válasza:
36%

Ebben az esetben a haza hagyja cserben az embereit.

Mit kezdjen az ember ha nem kell a saját hazájának?Maradjon és tűrje hogy mostohaként bánjanak vele a saját otthonában?

Erre annyit mondok hogy:Auf Wiedersehen in Deutschland

2012. júl. 19. 20:54
 17/37 anonim ***** válasza:
55%

persze persze szép és jó duma a hazaszeretet de a hazaszeretettel nem lakom jól és nem lesz tőle hol laknom

lehet lefele pontozni de a mai fiatal előtt 2 út áll

1 itthon nyomorog és előbb utóbb beleőrül abba hogy nem kap munkát

2 elmegy külföldre és gyarapszik

viktorka végleg elcseszte amit el lehet cseszni

nincs választás

menekülsz vagy felfordulsz

2012. júl. 19. 21:17
 18/37 Pro Patria ***** válasza:
57%

Annyiszor volt már ez a téma...

Aki el akar menni külföldre dolgozni, az 1) fizesse ki maga a tanulmányait; vagy 2) államilag finanszírozza, majd a külföldi keresetéből törlessze.

Mit gondoltok, pusziért osztogatják a pénzt? Hogy az nektek JÁR?

Mi abban az üzlet, ha kifizeti az állam a taníttatásotokat, úgy, hogy eszetekben sincs itthon maradni, és itt dolgonzi?

Nehogy már azért panaszkodjatok, mert a kormány nem képeztet ki a szomszédos országok számára drágán orvosokat...

Legközelebb a boltban is panaszkodni fogtok, ha nem engednek ki titeket fizetés nélkül?

2012. júl. 19. 21:23
 19/37 Pro Patria ***** válasza:
57%

Egyébként most lett kollektíven megemelve az egészségügyben dolgozók fizetése, méghozzá visszamenőlegesen.

Aki pedig aláírja, hogy itthon marad, az 5 évig havi +100 ezret kap. Hű, micsoda terror. Vagy mi kell még? Ingyen Audi A6-os minden rezidens számára?

Aki külföldön akar dolgozni, az menjen. De akkor ne tartsa a markát az állami támogatásért, mert mégis milyen jogon teszi.

Ha meg igénybe veszi, akkor ne kérje ki magának, hogy csak azzal a feltétellel, ha ENNEK az államnak is fog dolgozni.

Megint csak a jogok, a jogok, de elfelejtitek, hogy a jogok mellé mindig kötelezettségek is vannak, mint minden egészséges társadalomban, nem "csak úgy" eredendően járnak...

2012. júl. 19. 21:27
 20/37 anonim ***** válasza:
66%

Kár, hogy a 2050-re prognosztizált demográfiai összeomlás a manyup lenyúlásával csak súlyosabb lesz. De ez nem érdekel senkit. Mint ahogy az sem, hogy

-ettől mi, fiatalok ugyanúgy el fogunk menni, tehát az itthonmaradást nem segíti és a demográfiai helyzeten sem javít

- arról, hogy a befizetett pénz hová kerül egy szó sem esik. Megkapják az egyetemek? Nőni fog az oktatás színvonala?

2012. júl. 19. 21:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!